Homepagina » Natuur en Milieu » Satellieten zien ‘zwarte gaten’ in Atlantische Oceaan
Satellieten zien zwarte gaten in Atlantische Oceaan

Satellieten zien ‘zwarte gaten’ in Atlantische Oceaan

Satellieten hebben twee mysterieuze ‘zwarte gaten’ in de Atlantische Oceaan vastgelegd. Het gaat om ultrasterke ‘vortexen’ die water de diepte in zuigen.

De draaikolken, die nog nooit eerder zijn waargenomen, zouden gemakkelijk schepen, wrakstukken en zelfs levende wezens omlaag kunnen zuigen. Ze verplaatsen 1,3 miljoen kubieke meter water per seconde.

De twee zwarte gaten – of maalstromen – zijn gespot door natuurkundigen uit Zürich en Miami. De krachtige vortexen zijn wiskundig gezien analoog aan zwarte gaten. Zij doen met water wat zwarte gaten met licht doen.

Agulhasstroom

De maalstromen vangen de stroming in een vrijwel eindeloze spiraal, waar wrakstukken, olie en levende wezens vrijwel onmogelijk aan kunnen ontsnappen.

Dat dezelfde wiskundige principes kunnen worden toegepast op zowel de zeestroom op aarde als zwarte gaten in de ruimte, is een onverwachte bijwerking van de relativiteitstheorie.

Het fenomeen is waargenomen in de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan. Volgens wetenschappers worden de maalstromen in het gebied gevonden dankzij de Agulhasstroom, een smalle maar zeer krachtige zeestroming.

Singulariteit

In drie maanden tijd werden twee ‘zwarte gaten’ in de oceaan gevonden. De vortexen waren gevuld met analogen van fotonsferen rond zwarte gaten. Een fotonsfeer verwijst naar het licht dat rond zwarte gaten in de ruimte wordt gevangen en kan worden vergeleken met de ringen van materiaal die rond de maalstromen in de oceaan worden gevormd.

De maalstromen bevatten een singulariteit die een maand blijft bestaan. Deze singulariteit beweegt op gemiddeld twee kilometer diepte door de oceaan en wordt niet beïnvloed door andere stromingen. Ze kunnen water met verschillende temperaturen en zoutgehaltes vervoeren naar andere gebieden en zodoende het regionale klimaat beïnvloeden.

Bron: Yahoo.com

Gerelateerd:

 Vind je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

27 reacties

 1. Ice Age 5…The Suck down

  1 likes
 2. zal wel normaal zijn.
  ergens anders komt het weer naar boven.
  misschien gebeurt het eens in de honderd of twee honderd jaar en toen waren er nog geen satellieten.
  het komt omdat we nog zeer weinig afweten van de natuur.

  1 likes
 3. Staat er een beetje stom geschreven, zouden gemakkelijk schepen, wrakstukken en zelfs levende wezens omlaag kunnen zuigen, ja..als het een schip omlaag kan zuigen dan een mens helemaal of wat dan ook, haai, walvis etc..of zie ik dat verkeerd.

  1 likes
 4. De aarde was toch hol volgens Niburu?OOh dit is erg, want nu zijn de bewoners van die holle aarde allemaal verdronken.Dus zien we ook geen UFO,s meer die uit de holle aarde komen helaas.Pindakaas!

  1 likes
 5. Ik denk dat de binnenaarde aan het vollopen is ..

  1 likes
 6. Wat ik mis in dit artikel is de grootte van deze vortexen.

  Het klinkt mij namelijk dat dit gewoon sinkholes zijn, maar dan onder op de bodem. En als zo’n gat heel groot is, dan kan een schip nog zo sterk zijn, maar dan overleeft het niet. Mythbusters heeft daar een aflevering over gemaakt.

  1 likes
 7. leuk artikel, voor mij zeer interessant onderwerp, maar vind het een beetje moeilijk dat er staat (ik citeer) “De draaikolken, die nog nooit eerder zijn waargenomen, zouden gemakkelijk schepen, wrakstukken en zelfs levende wezens omlaag kunnen zuigen.” als een draaikolk in staat is complete schepen de diepte in te zuigen, lijkt het mij aannemelijk dat alles wat leeft op deze planeet ook geen kans maakt om te ontsnappen (een schip is immers in staat een veel sterkere stroming te weerstaan dan wat dan ook in onze wateren, landen of lucht leeft. voor de rest, superartikel!

  0 likes
 8. De water schoonmaakploeg van de GFL of heeft iemand de stoppen uit de oceanen getrokken ?? 🙂

  0 likes
 9. #1iemand
  Meent u dat nou dat wat schepen kan laten zinken alles kan vernietigen op Aarde?
  Die draaikolken kunnen de oceaan echt niet verlaten en zoals met een echt zwart gat heb je alleen maar een probleem als je te dichtbij komt. Wel apart dat deze draaikolken nu verschijnen.

  0 likes
 10. De enige die aardig in de buurt komt met zijn reactie is @Michel.Het ijs op beide poolen smelt van onder .En niet van boven af.De zeespiegel stijgt niet noemenswaardig.Waar blijft al dat water? Juist ja dat word opgeslagen,Waar?op een plaats waar de z,g wetenschap naar mag gissen.Nu in deze eindfase zal zowel Atlantis als Lemuria naar de oppervlakte komen .De aarde is aan het uitzetten ,dus groeit.Wat er nu teveel aan water is zal straks neerdalen op alles wat nu woestijn is.De planeet reinigt en hersteld zichzelf.En is altijd de lachende derde,En ook blij met de hulp van de G.L.F.En al degene die denken dat zij de planeet bezitten komen straks goed bedrogen [email protected] iemand stroming heeft niets van doen met een of meerdere draaikolken.Namastè

  0 likes
 11. die gaten zuigen het water op en alles wat er in de buurt komt, maar als je er over na denkt waar het water heen moet en waar het uitkomt dan is het net als een put een afvoer en die komt altijd ergens uit. dus binnen in de aarde moet ergens zoveel ruimte zijn waar al deze duizenden miljoenen liters water terecht komt. misschien is het een hulp actie van 1 of ander iets vanwege de vele overstromingen en het stijgende water spiegel om die wat in te perken om ergere rampen te voorkomen zou kunnen toch?…

  0 likes
 12. Dit is een officiële pers foto uit 1960 gemaakt door de tiros 1 weer satelliet. De eerste weer satelliet ooit, de foto is van de dag van lancering 1 April 1960 Links onder in de 4 foto’s zie je een gat in de wolken.
  http://www.awe130.nl/press-photos/35

  In de volgende foto zie je de NASA baas aan President Eisenhower dezelfde foto laat zien ook op 1 April.
  http://www.awe130.nl/press-photos/88

  0 likes
 13. Waarschijnlijk een nieuwe filmlocatie voor deel ? van de “Pirates of the Caribbean”.

  0 likes
 14. [quote name=”edjuh”]die gaten zuigen het water op en alles wat er in de buurt komt, maar als je er over na denkt waar het water heen moet en waar het uitkomt dan is het net als een put een afvoer en die komt altijd ergens uit. dus binnen in de aarde moet ergens zoveel ruimte zijn waar al deze duizenden miljoenen liters water terecht komt. misschien is het een hulp actie van 1 of ander iets vanwege de vele overstromingen en het stijgende water spiegel om die wat in te perken om ergere rampen te voorkomen zou kunnen toch?…[/quote]

  Daarom willen die binnenaarde lui ook naar de oppervlakte komen volgens de verhalen. En hulp? hmm dus de bovenaarde lui blijven dan droog en de onderaarde lui worden nat ,zullen ze niet leuk vinden.:-) Nee het is een gigantische sinkhole .

  0 likes
 15. ….Elke dipool begint te draaien bij een ​​verplaatsing in het magnetisch veld. Een oceanische ring verzamelt miljoenen miljarden moleculen. Dat is de reden waarom de gigantische draaikolken, die is ontstaan als gevolg van de verticale beweging van het water vele maanden of zelfs jaren kan bestaan, maar men is nog bezig dit tot op de bodem uit te zoeken

  0 likes
 16. C.E.R.N. !

  0 likes
 17. Ik zit maar wat hardop te denken, hoor, maar als zulke kolken worden veroorzaakt door koude en warme stromingen, zijn dit dan niet eigenlijk een soort van tornado’s, maar dan in het water? Misschien slaat het nergens op, heb er geen verstand van, maar ik dacht er aan.

  [quote name=”pietje bell”]De zeespiegel stijgt niet noemenswaardig.Waar blijft al dat water? (…)
  De aarde is aan het uitzetten ,dus groeit.[/quote]

  Als de aarde daadwerkelijk uit zou zetten, heb je dan niet je eigen vraag beantwoord? Door het uitzetten zou het oppervlak van de aarde toenemen en de zeespiegel juist dalen (bij gelijkblijvende hoeveelheid watermassa).

  Zelfde wanneer je appelstroop op een ballon zou smeren en je daarna de ballon zou opblazen, dan wordt de appelstroop ook over een groter oppervlak verdeeld, en dus dunner.

  0 likes
 18. [quote name=”lauke”]….Elke dipool begint te draaien bij een ​​verplaatsing in het magnetisch veld. Een oceanische ring verzamelt miljoenen miljarden moleculen. Dat is de reden waarom de gigantische draaikolken, die is ontstaan als gevolg van de verticale beweging van het water vele maanden of zelfs jaren kan bestaan, maar men is nog bezig dit tot op de bodem uit te zoeken[/quote]

  Lauke graag wat meer uitleggen, hier kan ik geen kaas van maken.

  0 likes
 19. [quote name=”Freek”]Ik zit maar wat hardop te denken, hoor, maar als zulke kolken worden veroorzaakt door koude en warme stromingen, zijn dit dan niet eigenlijk een soort van tornado’s, maar dan in het water? Misschien slaat het nergens op, heb er geen verstand van, maar ik dacht er aan.

  [quote name=”pietje bell”]De zeespiegel stijgt niet noemenswaardig.Waar blijft al dat water? (…)
  De aarde is aan het uitzetten ,dus groeit.[/quote]

  Als de aarde daadwerkelijk uit zou zetten, heb je dan niet je eigen vraag beantwoord? Door het uitzetten zou het oppervlak van de aarde toenemen en de zeespiegel juist dalen (bij gelijkblijvende hoeveelheid watermassa).

  Zelfde wanneer je appelstroop op een ballon zou smeren en je daarna de ballon zou opblazen, dan wordt de appelstroop ook over een groter oppervlak verdeeld, en dus dunner.[/quote]
  Freek wat heeft het groter worden van de planeet met appelstroop te maken?Er wordt plaats gemaakt zodat oude continenten naar boven kunnen komen,waar zij vroeger lagen.leer met je hart te denken .dan krijg je het juiste antwoord.De aarde gaat nu de 5d dimensie in en past zich daar volledig op aan.het water wat nu weggesluisd wordt komt echt niet in de binnen of hollow earth terecht wat hier een paar lol broeken suggereren,dat is al een deel van de 5 d dimensie.waar het water dan wel naartoe gesluisd wordt.Is in 3 d termen niet uit te leggen.Maar als het Event begint zich te manifesteren krijg je vanzelf de antwoorden die je zoekt.En dat zal voor velen vreemder zijn dan fictie. niets is wat het lijkt .Namastè

  0 likes
 20. Dat het water niet stijgt of zakt komt waarschijnlijk door de verbinding van die vortexen met andere oceanen en die zijn weer met allerlij kanalen verbonden, de oceaan leeft, balanceerd, en dus zijn deze vortexen daar een deel van, gezien dat al het water verbonden is zal dat water wat in die vortex gaat ergens anders in de oceaan of zee weer uitgespuwd worden met als gevolg geen zichtbaar veranderende waterstanden.

  C.E.R.N nee, lulkoek, het zijn gewoon draaikolken en op een oceaan zijn die natuurlijk behoorlijk, en misschien zelfs is dit de oorzaak van de verdwijningen ing de bermuda driehoek, een sinkhole daar heeft dan al die schepen, vliegtuigen begraven, misschien wel kilometers onder de oceaan bodem.

  Allemaal gewone natuurlijke verschijnselen.

  vrg kees

  0 likes
 21. [quote name=”pietje bell”][quote name=”Freek”]Ik zit maar wat hardop te denken, hoor, maar als zulke kolken worden veroorzaakt door koude en warme stromingen, zijn dit dan niet eigenlijk een soort van tornado’s, maar dan in het water? Misschien slaat het nergens op, heb er geen verstand van, maar ik dacht er aan.

  [quote name=”pietje bell”]De zeespiegel stijgt niet noemenswaardig.Waar blijft al dat water? (…)
  De aarde is aan het uitzetten ,dus groeit.[/quote]

  Als de aarde daadwerkelijk uit zou zetten, heb je dan niet je eigen vraag beantwoord? Door het uitzetten zou het oppervlak van de aarde toenemen en de zeespiegel juist dalen (bij gelijkblijvende hoeveelheid watermassa).

  Zelfde wanneer je appelstroop op een ballon zou smeren en je daarna de ballon zou opblazen, dan wordt de appelstroop ook over een groter oppervlak verdeeld, en dus dunner.[/quote]
  Freek wat heeft het groter worden van de planeet met appelstroop te maken?[/quote]

  Alles, pietje bell. 😉 Het was een vergelijking. Ik zal het wat duidelijker proberen uit te leggen, want het kwam blijkbaar niet over.

  Als je een ballon een klein beetje vult met lucht dan komt deze bol te staan. Stel dat je vervolgens over de ballon een dikke laag appelstroop smeert, dan zou je de ballon met de laag stroop kunnen vergelijken met de aarde met een laag water (de oceanen). Goed, stel dat je dan de ballon verder vult met lucht, dan gaat de ballon uitzetten en wordt de hoeveelheid stroop op de ballon over een groter oppervlak verdeeld en de laag stroop wordt dus dunner. Evenzo zou het waterniveau op de aarde dalen als de aarde uit zou zetten.

  Persoonlijk denk ik overigens dat het water in deze kolken nergens naartoe gesluisd wordt. Net als de lucht die een tornado wordt ingezogen ook niet verdwijnt, maar gewoon weer elders terechtkomt.

  0 likes
 22. [quote name=”pietje bell”]Er wordt plaats gemaakt zodat oude continenten naar boven kunnen komen,waar zij vroeger lagen.leer met je hart te denken .dan krijg je het juiste antwoord.De aarde gaat nu de 5d dimensie in en past zich daar volledig op aan.het water wat nu weggesluisd wordt komt echt niet in de binnen of hollow earth terecht wat hier een paar lol broeken suggereren,dat is al een deel van de 5 d dimensie.waar het water dan wel naartoe gesluisd wordt.Is in 3 d termen niet uit te leggen.Maar als het Event begint zich te manifesteren krijg je vanzelf de antwoorden die je zoekt.En dat zal voor velen vreemder zijn dan fictie. niets is wat het lijkt .Namastè[/quote]

  Bronnen Pietje ?

  0 likes
 23. “Satellieten hebben twee mysterieuze ‘zwarte gaten’ in de Atlantische Oceaan vastgelegd ”

  Dus vastgelegd? waar zijn de fotos dan??

  0 likes
 24. Bron: Yahoo.com ?

  Mag wel aannemen dat het een bij de wetenschap al langer bekend natuurkundig fenomeen is waarvan nu even de werkelijke oorzaak in het bericht ons word ontnomen om er eens flink over te speculeren.
  Als het werkelijk een recentelijk ontdekt fenomeen zou het nu ook de voorpagina’s van de bekende media hebben bereikt en zijnde geclassificeerd als zeer gevaarlijk gebied.

  0 likes
 25. [quote name=”Charles”][quote name=”pietje bell”]Er wordt plaats gemaakt zodat oude continenten naar boven kunnen komen,waar zij vroeger lagen.leer met je hart te denken .dan krijg je het juiste antwoord.De aarde gaat nu de 5d dimensie in en past zich daar volledig op aan.het water wat nu weggesluisd wordt komt echt niet in de binnen of hollow earth terecht wat hier een paar lol broeken suggereren,dat is al een deel van de 5 d dimensie.waar het water dan wel naartoe gesluisd wordt.Is in 3 d termen niet uit te leggen.Maar als het Event begint zich te manifesteren krijg je vanzelf de antwoorden die je zoekt.En dat zal voor velen vreemder zijn dan fictie. niets is wat het lijkt .Namastè[/quote]

  Bronnen Pietje ?[/quote]
  [email protected] de bron zit in jezelf ,met je hartmind denken,je bewustzijn zit buiten je lichaam.Buiten de 3d matrix denken, alle antwoorden zitten in je onderbewustzijn.Er is maar een bewustzijn en daar zit alles kennis in besloten.

  0 likes
 26. Pietje ik wil wat jij hebt, wie is je dealer? Of je hebt heel goed spul! Of hehe

  0 likes
 27. [quote name=”pietje bell”][quote name=”Charles”][quote name=”pietje bell”]Er wordt plaats gemaakt zodat oude continenten naar boven kunnen komen,waar zij vroeger lagen.leer met je hart te denken .dan krijg je het juiste antwoord.De aarde gaat nu de 5d dimensie in en past zich daar volledig op aan.het water wat nu weggesluisd wordt komt echt niet in de binnen of hollow earth terecht wat hier een paar lol broeken suggereren,dat is al een deel van de 5 d dimensie.waar het water dan wel naartoe gesluisd wordt.Is in 3 d termen niet uit te leggen.Maar als het Event begint zich te manifesteren krijg je vanzelf de antwoorden die je zoekt.En dat zal voor velen vreemder zijn dan fictie. niets is wat het lijkt .Namastè[/quote]
  Hi Pietje Bell,
  ik moest even zoeken, maar een week of twee geleden, werd jouw Event beloofd. Er zouden banken en de wereld 2 weken in rep en roer laten. Om ons voor te bereiden moesten we eten en drinken verzamelen. Ik zit dus nu met 1400 flessen water op mijn balkon, een perfect werkende pinpas en 25 televisie kanalen, waar er werkelijk geen 1 rept over the Event.
  Wat mij betreft heb jij licht, en zijn wij dom en donker in ons hoofd en hart. Maar je moet toch op z’n minst bewust zijn van onze inferieure manier van denken, kritisch zijn en niet geloven. Je kunt dan toch niet, slordig, zonder interpunkties over 5 dimensies praten (dat zijn er dus 2 meer dan ik heb) alsof je een cursus rijst koken geeft? Door zo te communiceren behaal je geen resultaat. Nooit. Je moet een brug slaan tussen onze Blindheid en jouw Volle Zicht. Ik heb nu meer het gevoel dat ik op een verkleed feestje van Star Trek sta, dan dat er werkelijk iets unieks in de wereld verandert. Namaste? wat betekent dat uberhaupt. Die Klinglon taal maakt het echt niet bruisender. Kijk in je hart, dan weet je hoe het zit. Huh? Kijk in je Hart? Hoe doen we dat dan? En waarom kan niemand dat kennelijk?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

coronavaccin

Vrijwilliger die coronavaccin testte: ‘Nog nooit zo ziek geweest’

Ian Haydon mocht op televisie vertellen over ...

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...