Natuur en Milieu

Satellieten zien ‘zwarte gaten’ in Atlantische Oceaan

Help ons door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Satellieten hebben twee mysterieuze ‘zwarte gaten’ in de Atlantische Oceaan vastgelegd. Het gaat om ultrasterke ‘vortexen’ die water de diepte in zuigen.

De draaikolken, die nog nooit eerder zijn waargenomen, zouden gemakkelijk schepen, wrakstukken en zelfs levende wezens omlaag kunnen zuigen. Ze verplaatsen 1,3 miljoen kubieke meter water per seconde.

De twee zwarte gaten – of maalstromen – zijn gespot door natuurkundigen uit Zürich en Miami. De krachtige vortexen zijn wiskundig gezien analoog aan zwarte gaten. Zij doen met water wat zwarte gaten met licht doen.

Agulhasstroom

De maalstromen vangen de stroming in een vrijwel eindeloze spiraal, waar wrakstukken, olie en levende wezens vrijwel onmogelijk aan kunnen ontsnappen.

Dat dezelfde wiskundige principes kunnen worden toegepast op zowel de zeestroom op aarde als zwarte gaten in de ruimte, is een onverwachte bijwerking van de relativiteitstheorie.

Het fenomeen is waargenomen in de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan. Volgens wetenschappers worden de maalstromen in het gebied gevonden dankzij de Agulhasstroom, een smalle maar zeer krachtige zeestroming.

Singulariteit

In drie maanden tijd werden twee ‘zwarte gaten’ in de oceaan gevonden. De vortexen waren gevuld met analogen van fotonsferen rond zwarte gaten. Een fotonsfeer verwijst naar het licht dat rond zwarte gaten in de ruimte wordt gevangen en kan worden vergeleken met de ringen van materiaal die rond de maalstromen in de oceaan worden gevormd.

De maalstromen bevatten een singulariteit die een maand blijft bestaan. Deze singulariteit beweegt op gemiddeld twee kilometer diepte door de oceaan en wordt niet beïnvloed door andere stromingen. Ze kunnen water met verschillende temperaturen en zoutgehaltes vervoeren naar andere gebieden en zodoende het regionale klimaat beïnvloeden.

Bron: Yahoo.com

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
iemand
iemand
9 jaren geleden

leuk artikel, voor mij zeer interessant onderwerp, maar vind het een beetje moeilijk dat er staat (ik citeer) “De draaikolken, die nog nooit eerder zijn waargenomen, zouden gemakkelijk schepen, wrakstukken en zelfs levende wezens omlaag kunnen zuigen.” als een draaikolk in staat is complete schepen de diepte in te zuigen, lijkt het mij aannemelijk dat alles wat leeft op deze planeet ook geen kans maakt om te ontsnappen (een schip is immers in staat een veel sterkere stroming te weerstaan dan wat dan ook in onze wateren, landen of lucht leeft. voor de rest, superartikel!

Michel
Michel
9 jaren geleden

De water schoonmaakploeg van de GFL of heeft iemand de stoppen uit de oceanen getrokken ?? 🙂

Hr
Hr
9 jaren geleden

Ice Age 5…The Suck down

m&m
m&m
9 jaren geleden

zal wel normaal zijn.
ergens anders komt het weer naar boven.
misschien gebeurt het eens in de honderd of twee honderd jaar en toen waren er nog geen satellieten.
het komt omdat we nog zeer weinig afweten van de natuur.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

27
0
We lezen graag je reactie!x