Homepagina » Gezondheid » Procter & Gamble als onderdeel van de wereldelite

Procter & Gamble als onderdeel van de wereldelite

Het multinationale bedrijf Procter & Gamble dat vele verschillende consumentenproducten verkoopt is nu de trotse eigenaar van New Chapter, een bedrijf dat zich specialiseert in voedingssupplementen.

Medeoprichter van New Chapter Paul Schulick lijkt zijn ziel te hebben verkocht aan een conglomeraat dat vele natuurlijke merken opkoopt.

P&G bracht als eerste corporatie koolzaadolie dat rijk is aan omega 6-vetzuren. Alhoewel dergelijke plantaardige oliën decennia lang werden gezien als gezond, weten we nu dat een dieet met veel omega 6-oliën cardiovasculaire ontsteking kan veroorzaken.

Het bedrijf verkoopt daarnaast de maagzuurremmer Prilosec, bij ons bekend als omeprazol, wat betekent dat P&G ook in de farmaceutische industrie zit.

Eén van de belangrijkste aandeelhouders van de corporatie is niemand minder dan Warren Buffett (Berkshire Hathaway) die voor zo’n 3,6 miljard euro aan aandelen van het bedrijf bezit.

Monsanto en P&G

De belangrijkste aandeelhouder van P&G is beleggingsmaatschappij Vanguard. Op de tweede plaats vinden we State Street Corporation terug. Dezelfde twee corporaties vormen tevens de belangrijkste aandeelhouders van Monsanto.

P&G is voor het grootste gedeelte in handen van uitkoop-banksters als JP Morgan en Bank of America, dezelfde banken die voor biljoenen dollars werden uitgekocht met belastinggeld.

De Chief Financial Officer van P&G, Jon Moeller (pdf), zit ook in de raad van bestuur van Monsanto. Hij neemt momenteel bovendien zitting in de adviesraad van de Federal Reserve Bank van Cleveland.

Wereldelite

P&G is onderdeel van de wereldelite. De corporatie maakt haar producten met chemische filters, kunstmatige geuren en bekende carcinogenen. P&G is onder meer eigenaar van de merken Ariel, Braun, Duracell, Gillette, Mach3, Oral B, Pampers, Pringles, Dreft, Max Factor, Hugo Boss en Dash.

Over de gehele linie worden kleine bedrijven die natuurlijke merken produceren opgekocht door giganten als Monsanto, P&G en J&J. Meestal gebeurt dit in het geheim, achter gesloten deuren. Lees de etiketten goed.

Bron: Naturalnews.com

 Vind je dit artikel interessant? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

coronavirus

Goed nieuws: Coronavirus bestaat niet langer, zegt Italiaanse dokter

De vooraanstaande arts Alberto Zangrillo heeft gezegd ...

betogers

Betogers op de Dam krijgen flinke zak geld van gemeente Amsterdam

Op de Dam in Amsterdam waren gisteren ...