Homepagina » Archeologie » Egyptologen erkennen het bestaan van de Bosnische piramides. Kijk hoe ze vervolgens worden aangepakt door het establishment
Egyptologen erkennen het bestaan van de Bosnische piramides. Kijk hoe ze vervolgens worden aangepakt door het establishment

Egyptologen erkennen het bestaan van de Bosnische piramides. Kijk hoe ze vervolgens worden aangepakt door het establishment

De Bosnische piramides worden inmiddels al zo’n 10 jaar bezocht door egyptologen. Afgelopen zomer reisden professor Nabil Swelim, geoloog Ali Barakat, professor Mona Aly van de Universiteit van Caïro en professor Hamed El Haweli van de Universiteit van Caïro af naar de Europese piramides.

Een week lang bezochten ze alle locaties in Visoko en hun conclusie luidt als volgt:

“De Bosnische Zonnepiramide is de grootste piramide ter wereld en de wereld zal Bosnië leren kennen als het land van de piramides.”

Dwarsbomen

De minister van Cultuur doet er ondertussen alles aan om het onderzoek naar de piramides te dwarsbomen, schrijft de krant Sarajevo Times.

Zo is de beschermde zone rond de Zonnepiramide uitgebreid, waardoor verder onderzoek onmogelijk is geworden.

De minister weigerde met het team te spreken.

Ontslagen

Ook de Egyptische Hoge Raad voor Oudheden belemmert het onderzoek, aldus de krant.

Dr. Barakat werd na het bezoek ontslagen en dr. Swellim kreeg te horen dat hij zijn pensioen vaarwel kon zeggen als hij het project zou blijven steunen.

De piramides zijn inmiddels bezocht door vele gerenommeerde experts. Ieder jaar trekken ze tienduizenden bezoekers van over de hele wereld en melden zich honderden vrijwilligers aan die willen meehelpen bij opgravingen.

Foto: Wikimedia Commons

[Sarajevo Times]


Vond je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

 1. Kennis achterhouden en het volk zo onwetend en vooral dom proberen te houden is precies de grootste opdracht voor onze “leiders”…
  We zouden als beschaving zoveel verder kunnen evolueren was het niet dat geld en macht veel belangrijker zijn voor de 1% die ons onder de duim houden…

  13 likes
 2. Ja, maar de minister van cultuur is natuurlijk dezelfde als de minister van toerisme.Straks blijkt de shoarma ook nog uit Bosnië te komen, dan is het helemaal gedaan. Het blijven mannetjes… wie heb de grootste?

  3 likes
 3. Schreef gisteren nog over “energie piramides” idd in Bosnië!

  The Beam of light of the Bosnian Pyramid of the Sun (10min duurt dit)

  https://www.youtube.com/watch?v=vHvV2yuaVrs

  2 likes
 4. Misschien is er ooit een tekort aan zuiver drinkwater geweest en heeft een beschaving die daar woonde de piramidevorm gebruikt om een waterreservoir aan te leggen. Een reservoir die via de piramidevorm energie aantrok en zichzelf schoon kon houden.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

beschaving

Bewijs voor mysterieuze wereldomvattende beschaving die aarde beheerste? 250+ verbluffende foto’s

Volgens Jimmy van het populaire YouTube-kanaal Bright ...

egypte

Zeldzaam pak sneeuw in woestijn van Egypte. Beelden van dit opmerkelijke tafereel gingen viral op social media

Op het schiereiland Sinaï van Egypte is ...