Homepagina » Buitenland » Recordbrekende en ‘extreem zeldzame’ zomerkou in Brazilië. Bibberen geblazen op zuidelijk halfrond
brazilië
Foto: Evair Legal CC BY-SA 4.0 Wikimedia Commons

Recordbrekende en ‘extreem zeldzame’ zomerkou in Brazilië. Bibberen geblazen op zuidelijk halfrond

In de stad Sao Joaquim in het zuiden van Brazilië heeft het in de afgelopen zomer al vier keer gevroren. Dat is een record, schrijft Sao Joaquim Online.

Het record is op naam gekomen van Vale do Caminhos da Neve, op zo’n drie kilometer van het centrum van Sao Joaquim.

In de maand februari is het land tot twee keer toe getroffen door ijzige kou, iets wat volgens meteorologen ‘extreem zeldzaam’ is.

Op één na koudste ooit

In Florianopolis, ook in het zuiden van Brazilië, was de afgelopen februarimaand daarnaast de op één na koudste ooit.

Ook elders op het zuidelijk halfrond is het bibberen geblazen. In Australië is zeldzame zomersneeuw gevallen.

Verrassing

Tasmanië werd op woensdag 26 februari getrakteerd op hevige sneeuwbuien, bericht de BBC.

Dat er in de zomer sneeuw viel in de bergen van Tasmanië kwam voor de meeste mensen als een verrassing, aldus meteorologen.

Onderstaande foto is gemaakt in het nationaal park Ben Lomond:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
1 jaar geleden

Dat komt de klimaatclub slecht uit.

De wereld warmt op dus geen gel.l.

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  H.J.
1 jaar geleden

De wereld warmt dus niet op…..

anoniem
anoniem
Reactie op  H.J.
1 jaar geleden

Heb gehoord dat ze een elfstedentocht over het amazonegebied willen houden?

Arwijn
Arwijn
1 jaar geleden

Ik vind dit een uiterst curieuze ontwikkeling… Hoe kan het nou ineens sneeuwen en vriezen midden de maand dat het daar Tropisch einde zomer is?
Bestaat er een climaat model wat dit verklaard? Welk model dan ook?
Zou het kunnen zijn dat de klimaat regioos zoals we die gewend zijn zelf aan het veranderen zijn? Hoe staat het met de zon intensiteit gesteld tijdens dit soort vreemde vriesbuien?

Rob
Rob
Reactie op  Arwijn
1 jaar geleden

@Arwijn. Volgens diverse berichten de afgelopen tijd is het een zonneminimum. Dan is er weinig activiteit en dus komt er blijkbaar minder warmte deze kant op. Ja, dan wordt het overal frisser. Maar er zijn in de loop der jaren ook berichten geweest die er op wijzen dat de stand van de aardas aan het veranderen is. Ooit schijnt die stand rechtop geweest te zijn maar is door kosmische invloeden onder een hoek komen te staan. Al in de jaren 80 of begin 90 werd op de radio gezegd dat het (voor ons) zuidelijke klimaat naar het noorden aan het trekken was. Uiteindelijk zou de aardas weer helemaal rechtop komen te staan. Als je door de tijd heen de beweging van de zon gezien hebt ( voor het menselijk oog) dan maakte de zon een boog voor ons oog. Dat komt door de hoek van de aardas. Maar als je nu de beweging van de zon in de warmere maanden ziet dan is die boog aan het recht trekken. Uiteindelijk moet de zon dan een keer in een rechte lijn over komen. Ja, dan verandert het klimaat. Hoe mooi sommige mensen de seizoenen ook vinden, het klimaat is instabiel door die hoek. Lage temperaturen in de winter, hogere temperaturen in de zomer. Als de aardas weer helemaal rechtop is dan is het klimaat weer stabiel en dus het hele jaar door (waarschijnlijk) constant, hetzelfde. Dat werkt dus aan de hand van externe, kosmische, invloeden en dat gaat over heel lange periodes of grote cycli. Dat is dus geen model want die bestaan alleen in computers. Daarbij heb je natuurlijk nog de invloed van chemtrails en HAARP installaties maar die veranderen niet de stand van de aardas, lijkt mij. Die beïnvloeden wel het weer en daardoor kunnen er vreemde zaken gebeuren met het weer.

Olaf Hendriksz
Olaf Hendriksz
1 jaar geleden

Ik zit hier nu weer twee weken in Paraty, Brazilie, en het is de afgelopen week in de hele regio zo’n 10 graden kouder dan gebruikelijk. Ook hier is absoluut sprake van een gemiddelde afkoeling, en ik kan het weten, ik kom hier al zo’n 15 jaar een aantal maal per jaar.

x

Check Also

australische

Australische gezondheidsminister laat zich vol trots vaccineren, en belandt in het ziekenhuis

De Australische minister van Volksgezondheid, Greg Hunt, ...

sneeuw

Sneeuwstormen en ijs leggen delen Europa lam: ‘Heb dit nog nooit gezien’

Noord-Amerika, Noord-Azië en grote delen van Europa ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

6
0
We lezen graag je reactie!x