Homepagina » Buitenland » Poetin confronteert ons met de feiten over Tweede Wereldoorlog: ‘Mensen kennen de geschiedenis niet!’
poetin
Foto: Kremlin.ru CC BY 4.0 Wikimedia Commons

Poetin confronteert ons met de feiten over Tweede Wereldoorlog: ‘Mensen kennen de geschiedenis niet!’

Het Europees Parlement nam in september een resolutie aan die fascisme en nazisme gelijkstelt met het stalinisme. Dat is volgens de Russische president Poetin ‘volstrekt onacceptabel en onjuist’.

Dit is het toppunt van cynisme, zei hij tijdens zijn jaarlijkse persconferentie in Moskou.

“Het betekent dat mensen de geschiedenis niet kennen,” aldus Poetin.

Het Verraad van München

Hij riep mensen op om de documenten uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog eens door te nemen.

De Russische president verwees onder meer naar het Verdrag van München, of beter gezegd het Verraad van München, uit 1938.

De leiders van Frankrijk en Groot-Brittannië sloten in dat jaar een overeenkomst met Hitler over de opdeling van Tsjechoslowakije.

Polen deed er alles aan om ook een stuk van de taart te krijgen, terwijl de Sovjet-Unie juist voorstelde om een anti-fascistisch front te creëren, zei Poetin.

Een aantal deals

Het Westen wilde daar niets van weten en dreef Hitler op deze manier richting het Oosten.

Frankrijk, Groot-Brittannië en ook Polen sloten, in tegenstelling tot Stalin, een aantal deals met Hitler, benadrukte Poetin.

Het klopt dat Duitsland en de Sovjet-Unie het Molotov-Ribbentroppact sloten, maar daarbij moet opgemerkt worden dat de Sovjet-Unie de laatste staat in Europa was die een niet-aanvalsverdrag sloot met Duitsland, vervolgde hij.

“Iedereen had al een niet-aanvalsverdrag gesloten,” zei hij. “Wat had de Sovjet-Unie dan moeten doen?”

Geheime afspraken

Er wordt gezegd dat er al geheime afspraken waren gemaakt over de opdeling van Polen, zei de president.

Sovjettroepen gingen Polen pas binnen nadat de Poolse regering geen controle meer had over het leger en op de vlucht was geslagen, lichtte Poetin toe.

Hij wees erop dat de nazi’s Brest-Litovsk op de grens tussen Polen en Wit-Rusland bezetten, waarna het Rode Leger de stad bevrijdde.

Oneerlijke Verdrag van Versailles

“Ik zou graag eens willen vragen aan de mensen die dit soort resoluties opstellen in het Europees Parlement of zij dit weten,” zei Poetin.

Tijdens een top in Sint-Petersburg zei de president onlangs dat de geallieerden verantwoordelijk waren voor de opkomst van nazi-Duitsland door het land na de Eerste Wereldoorlog op te zadelen met het oneerlijke Verdrag van Versailles.

Poetin kondigde aan dat hij werkt aan een uitgebreid artikel over dit onderwerp, nu men probeert de geschiedenis te herschrijven.

Bekijk de video hieronder:

[Vesti News]


Vond je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. bekijk op you tube maar eens de serie ‘europe the last battle’
  Het westen met Frankrijk en het Anglo Amerikaans pact voorop is totaal niet te vertrouwen.
  Wat mij het meest verbaast is dat mensen totaal niet open staan voor andere zichtpunten in de geschiedenis en zich stoïcijns vasthouden aan wat hen altijd verteld is en nog steeds verteld wordt ondanks dat ze dagelijks door de zittende orde bedonderd en bestolen worden; over cognitieve dissonantie gesproken…..

  36 likes
 2. En wie leverde de motoren voor de mobiele vloot van Hitler? De USA met name GM. Wanneer verklaarde de USA de oorlog aan Duitsland? Als Hitler de motoren niet meer kon betalen. Wie vermoorde 1 miljoen krijgsgevangen genomen Duitsers in de oorlog? De geallieerden

  20 likes
  • en de (ss) NS reed.
   de eerste 20.000 nsb-ers waren politiagenten ( je beste ‘vriend’)

   everything is a lie- Lloyd Pye

   fff

   7 likes
  • Lees je geschiedenisboekje nog een keer goed (tenzij je een troll bent): Na de aanval op Pearl Harbor door Japan (bondgenoot van Duitsland en Italie) verklaarde Duitsland de oorlog aan de VS – en niet andersom. Hoe wil je nu dat we jouw commentaar serieus nemen als je dit soort basiskennis niet machtig bent. Rijp voor Putin…

   3 likes
   • geschiedenisboek?

    fff

    5 likes
   • “Op 7 december 1941 raken de Verenigde Staten daadwerkelijk betrokken bij de oorlog: Japan vernietigt met een verrassingsaanval van de luchtmacht de Amerikaanse vloot bij Pearl Harbor Amerika verklaart hierop de oorlog aan Japan en aan Duitsland. Overigens verklaart Hitler zelf direct na de aanval op Pearl Harbor al de oorlog aan Amerika”.
    Voordat je begint te schreeuwen, Amerika steunde Frankrijk en Engeland al veel langer met materiaal en geld tegen Duitsland, dus hoezo Duitsland verklaarde eerder…..dit waren al oorlogshandelingen, zij het dan indirect.

    4 likes
 3. “Poetin kondigde aan dat hij werkt aan een uitgebreid artikel over dit onderwerp, nu men probeert de geschiedenis te herschrijven.”

  Ben wel benieuwd naar dat artikel.

  14 likes
 4. Kunnen we de universiteiten in ons land sluiten waar geschiedenis wordt gedoceerd ?
  Zo komen we nu dus achter dat de universiteiten het eenvoudigweg met elkaar oneens zijn.
  Wat moet je dan denken als eenvoudige burger ?
  Wat vertellen we onze kinderen op de middelbare school ?
  Leugens en bedrog ?
  Of willen we ze de waarheid leren ?
  Dan moeten we ze leren om de waarheid te zoeken.
  Geen kant en klare brokken. Nee, de verschillen varianten zodat ze voor zichzelf kunnen bepalen wat ze willen erkennen.

  13 likes
 5. Hoe dan ook is het een smerig machtsspel van de elite geweest. De gewone burger heeft er noch in het westen, noch in het oosten ook maar iets over te zeggen gehad en de meesten waren slechts meelopers in deze afschuwelijke oorlog. Een enkele burger heeft heldendaden verricht door zich bijvoorbeeld actief in te zetten voor het verzet of voor het redden van medeburgers zoals de Joden. Sommige anderen hebben zeer negatief bijgedragen aan deze oorlog door bij bewegingen als de NSB te gaan. Noch het begin noch de afloop van deze oorlog hebben zij echter kunnen beinvloeden. De burgers werden slechts als pionnen gebruikt en dat zal in de toekomst niet anders zijn tenzij…

  13 likes
 6. en wat dacht je van deze…..

  je mag de ‘holocaust’ niet ontkennen 6.000.000 doden.
  je mag wel de genocide op de native americans ontkennen 250.000.000 en meer doden,ontkennen.

  wie niet begrijpt dat hier een agenda achter zit,tsja die begrijpt wel meer niet ( geen verwijt ).

  fff

  12 likes
 7. Wie lieten de joden oppakken?
  De Joodse officieren in Hitlers leger.

  8 likes
 8. Het probleem voor Poetin is dat hij niet beseft dat de Zionisten ook Rusland zullen gaan aanvallen. De centrale bankiers zullen de gehele macht over de aarde verkrijgen.

  6 likes
 9. De Goelag’s en de moord op miljoenen landgenoten tussen 1918 en 1938 vertelt een ander verhaal over de manier waarop Stalin zijn macht heeft ontplooid. Poetin kent zijn eigen geschiedenis niet. Het bolsjevisme moet niet onderdoen voor het nazisme.

  6 likes
 10. Geschiedenis is niet belangrijk. Omdat het zich steeds herhaalt. De ene generatie heeft de ervaring niet van de andere generatie. Daarom worden dezelfde fouten steeds herhaald. Boekjes lezen levert vnl weetjes op, maar geen ervaring (experience).

  2 likes
 11. Goor mannetje. Holodomor is zelfde als nazi. Ze doen net alsof ze tegen elkaar zijn. Alles gefinanciert door zwitserland. Oostenrijk is ook stasinazi. Stasinazi zijn 1 groot psychopatisch verzinsel van aristocratie

  0 likes
 12. Dit is openlijk een aanval. Pure propaganda. Dit vieze acteurtje is een verader. Een stasi&nazi. Let op de wapenschilden en je ziet dat ze hier in nl stiekem gebouwen aan het neerzetten zijn (dubbelhoofdige phoenix)

  0 likes
 13. Na lezing van een biografie van Poetin stel ik mij de volgende vragen

  Putin begon zijn carriere onder de toenmalige burgemeester van St Petersburg.
  De politieke intelligensia aldaar was sterk beinvloed door het denken van Gorbajov
  cum suis betreffende de toekomstige wenselijke staatsvorm van Rusland en Putin
  deelde toen duidelijk deze opvattingen
  Dit bracht Jeltsin er kennelijk toe in hem een waardig opvolger te zien
  Het besturen van Rusland vergt van een president ongetwijfeld in stevige dosis realpolitik
  Niettemin vraag ik mij af of deze Paulus daardoor een Saulus is geworden.
  Wie teruggrijpt op Stalin verloochent daarmee een stevig deel van zijn oorspronkelijke
  intellectueel politieke bagage.
  .Had Lord Acton in dit geval gelijk met zijn bekende uitspraak

  Power corrupts. Absolute power corrupts absolutely ?

  0 likes
 14. De letterlijke quote luidt
  Power TENDS to coirrupt, absulute power corrupts absolutely

  WT

  0 likes
 15. “History is the lie that everyone agrees upon”, de overwinnaar schrijft (de) geschiedenis.

  0 likes
 16. Ik heb niets tegen de Rssen en wordt moe van alle verdachtmakingen, echter hier slaat Putin de plank mis, en hij slaat als oud-overtuigd communist de plank bewust mis. Immers wil helemaal niet dat wered zich herrinert uit welke koker het fascisme komt. Je hoort links altijd uidereen uitmaken voor fascist, maar houd de kaken op elkaar over de grondlegger ervan. Fascisme is uitgewerkt door Giovannie Gentiele, een ras-socialist, Gentile wist dat het socialisme eigenlijk niet werkt, het werkt door een bepalende factor, en dat is de mens. wil socialisme dan moet de mens in dienst van de staat werken. Enkel door de mens totaal ondergeschikt te maken aan de staat kan socialisme werken. De eerste die het fascisme in de praktijk bracht was de ras-socialist Mussolini, tegenwoordig wordt alles in het werk gesteld om maar niet het besef te brengen hoe Mussulini actief was als socialist. Mussolini kan ook met regelmaat betrapt worden op het parafrasen van Gentile. Vervolgens kregen we de Fascist Hitler met zijn nationaal SOCIALISME, die ook exact hetzelfde doet wat Gentiele had uitgewerkt. Putin weet dit donders goed, maar hij kan niets anders dan doen alsof het niet waar is, immers Fascisme is extreem rechts toch……

  http://www.fsmitha.com/h2/phil-gentile.htm

  uiteraard is er nog veel meer te vinden wat zijn bewondering voor het socialistisme en de uitwerking ervan onderbouwen. Helaas is het goede spul pas te vinden na veel speurwerk.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

macron

Het einde van Macron: partij brokkelt af terwijl parlementsleden opstappen. ‘Geen weg meer terug’

De Franse president Emmanuel Macron ziet zich ...

concentratiekampen

Het onvertelde verhaal over de concentratiekampen uit de Tweede Wereldoorlog

De genocide op de Joden wordt gezien ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 20 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.