Het Complot

RFID-chips worden eerder geïmplanteerd bij gezonde mensen dan je denkt

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In maart 2009 kreeg de Britse onderzoeker Mark Gasson een zogeheten microchip-implantaat. Door met zijn arm te zwaaien kon Gasson beveiligde deuren van de Universiteit van Reading openen en zijn telefoon ontgrendelen.

Een jaar later infecteerde Gasson zijn implantaat met een computervirus. In een mum van tijd verspreidde het virus zich naar computersystemen van de universiteit en werden delen van het gebouw afgesloten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Duizenden mensen hebben al medische implantaten, waaronder pacemakers of cochleaire implantaten. Maar in de toekomst, zo zegt Gasson, zal men zich richten op microchip-implantaten gebaseerd op radio frequency identification (RFID) voor gezonde mensen. Eén van de redenen hiervoor is dat we steeds op zoek zijn naar manieren om ons leven gemakkelijker te maken, aldus Gasson. RFID-chips worden al in veel alledaagse dingen gebruikt, zoals bijvoorbeeld creditcards. Met de MagicBand kunnen bezoekers van Disney World op de voet worden gevolgd.

In 2002 ontving de VeriChip Corporation toestemming van de Amerikaanse voedselautoriteit FDA om hun apparaat op de markt te brengen in de Verenigde Staten. Sinds de volledige goedkeuring in 2004 hebben ongeveer 80 ziekenhuizen en 232 artsen ervoor gekozen het systeem te gebruiken. In 2010 werd het project gestaakt in verband met privacyschending.

Door een RFID-chip, gekoppeld aan een database met medische gegevens van de patiënt te implanteren, kunnen ziekenhuizen en hulpverleners direct toegang krijgen tot de medische gegevens van een ziek of gewond iemand.

Volgens de FDA kan de plaatsing van de chip gezondheidsrisico’s opleveren. Een patiënt zou afstotingsreacties kunnen krijgen in de vorm van een infectie of allergische reactie. De chip kan verkeerd worden ingebracht, hij zou los kunnen raken en door het lichaam gaan ‘zwerven’. Een onbeveiligde chip zou zeer kwetsbaar zijn voor hacking en onderschepping door scanners.

Veterinair en toxicologisch onderzoek dat tussen 1996 en 2006 werd uitgevoerd heeft aangetoond dat zich bij laboratoriumratten die geïmplanteerd werden met microchips soms onderhuidse gezwellen vormden.

Sinds 2009 zijn er in negen verschillende Amerikaanse staten wetten aangenomen of wetsvoorstellen ingediend tegen verplichte implantatie van microchips. In Wisconsin, North Dakota en Californië zijn wetten aangenomen die werkgevers verbieden om iemand te dwingen een RFID-chip onder de huid aan te laten brengen.

De implantatie van microchips bij mensen heeft de nodige ethische discussies teweeggebracht. In 2007 publiceerde de American Medical Association een rapport waarin gesteld wordt dat geïmplanteerde chips een bedreiging vormen voor de privacy van mensen, omdat er geen zekerheid is dat de informatie op de chip op een degelijke manier beschermd wordt, en omdat er gezondheidsrisico’s zijn.

Een chip met gps, om mensen via satelliet te volgen, is nog niet uitgevonden. Dit heeft vooral te maken met problemen met het energieverbruik en antennebereik.

[Business Insider]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Afschaffen dat implanteren van RFID-chips bij mensen, het is geen ethiek en levensgevaarlijk, druist in tegen de privacy van mensen. Verhoogt het de kans op zelfdoding omdat het je depressief maakt nav. de ervaring van mindcontrol: We zouden hier met ons allen resoluut op moeten tegen zijn.

IIS
IIS
9 jaren geleden

Waarom geen chip in het lijf? We zijn toch allen schapen en die kun je toch niet vrij en ongecontroleerd laten rondlopen. De schapen zelf vinden dat ook, want die blèren allen het door de baas opgelegde verhaal dat ze niet zelf kunnen nadenken en dat de baas het altijd goed met ze voor heeft. De schapen hebben de baas lief, want de baas is ook lief voor hen en zorgt goed voor zijn schaapjes, zelfs tot op de laatste dag als de schapen over de kling worden gejaagd in het slachthuis.

De schapen zijn overigens niet te spreken over degene die het niet eens zijn met de baas die hem uitmaken voor judas en moordenaar, maar gelukkig neemt de kudde van dit soort uitspraken van zwarte schapen afstand, want uiteindelijk is de baas degene die voor een stal, vreten en drinken zorgt en zijn die andere zwarte schapen heel vervelende onruststokers en niet buigzame oproerkraaiers en zien de schapen deze ongecontroleerde zwarte schapen liever verdwijnen naar een plek waar men ze geestelijk beter kan maken, een plek waar ze leren net zo te denken als de rest. En anders moeten ze maar dood worden gemaakt, in bijv. een slachthuis.

Zoidberg
Zoidberg
9 jaren geleden

Deze ontwikkeling is de eerste stap op weg naar volledig Transhumanisme.
In de toekomst worden we allemaal als de Borg….
Seven of Nine assimilate me !!!!

S0M30N3
S0M30N3
9 jaren geleden

Weg met de chippies, hier komen ze niet!

Back to top button
43
0
We lezen graag je reactie!x