Gezondheid

Ouders opgelet: Studie laat zien waarom veel artsen HPV-vaccinatie niet aanbevelen

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een nieuwe studie in het tijdschrift Pediatrics blijkt dat er veel kinderartsen zijn die niet nadrukkelijk aandringen op HPV-vaccinatie. Het HPV-vaccin is ontwikkeld ter bescherming tegen baarmoederhalskanker. In sommige landen is het HPV-vaccin Gardasil inmiddels verboden.

Onderzoekers vroegen tussen oktober 2013 en januari 2014 circa 600 artsen over hun standpunt ten aanzien van HPV-vaccinatie. Bijna een derde van de artsen dringt niet nadrukkelijk aan op HPV-vaccinatie, waardoor steeds minder ouders hun dochters laten vaccineren.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Sommige doktoren willen meer weten over de achterliggende redenen waarom tienermeisjes gevaccineerd moeten worden. Onlangs verscheen er daarnaast een studie in het tijdschrift Cancer Epidemiology waaruit blijkt dat veel artsen HPV-vaccinatie niet aanbevelen.

Risico’s

Meer dan een kwart van de Amerikaanse artsen (27 procent) beveelt HPV-vaccinatie niet nadrukkelijk aan, terwijl 39 procent van de artsen zich niet aan het aanbevolen vaccinatieschema houdt.

Steeds meer artsen twijfelen aan de veiligheid van vaccinaties. Uit een studie in EBioMedicine blijkt dat steeds meer Franse artsen afwijken van het schema en met name door een gebrek aan vertrouwen in farmaceutische producten en de risico’s vraagtekens zetten bij vaccineren.

Geen bewijs

Dr. Diane Harper van de Universiteit van Louisville is gespecialiseerd in het humaan papillomavirus en de ziektes die ermee worden geassocieerd. Ze zette de klinische onderzoeken op die moesten gaan bepalen of vaccins tegen HPV veilig zijn.

Er zijn ongeveer 50 HPV-experts op aarde en dr. Harper is daar één van. Ze benadrukt dat er geen bewijs is dat deze vaccins werken of dat ze veilig en effectief zijn. Ze vindt dat meisjes deze vaccins niet moeten krijgen.

“Dit vaccin wordt op grote schaal aangeprezen, de voordelen zijn overdreven en de gevaren onderschat,” aldus dr. Chris Shaw van de Universiteit van Brits-Columbia.

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Ouders opgelet: Studie laat zien waarom veel artsen HPV-vaccinatie niet aanbevelen | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden

[…] in: Gezondheid     Robin de Boer    9 januari 2016 […]

Elise49
Elise49
8 jaren geleden

De vaccinatie tegen hersenvliesontsteking die jaren geleden onder de gehele bevolking werd gedaan in Nederland, daar heb ik ook mijn twijfels over. Ik krijg het idee, dat daarna velen last kregen van een chronische verkoudheid. Vooral het vrouwelijk geslacht.
Iets anders. Heel veel mensen hebben last van ontstekingen.(vooral op vervelende plekken,waardoor bewegen erg pijn doet) Toevallig heet de patiëntenvereniging HPV. Hidradenites Patienten Vereniging. Velen kregen het rond hun 25 jaar. Dus er is een verband. Misschien weet iemand wat er met een lichaam(hormonen) gebeurt rond je 25ste? Volgens sommige culturen ben je met 27 jaar pas echt volwassen. Ik denk dus dat vaccinaties verstoringen brengen aan je hormoonstelsel. Dus hoeft er bij de vaccinatie niet op hetzelfde moment er een probleem te ontstaan, maar dat kan dus ook later.
Als je een beetje nadenkt. Mensen zijn niet allemaal helemaal hetzelfde. Dus kan het bij de een geen kwaad, maar bij de ander weer wel.
Na veel lezen, dan weet je dat er al eeuwen experimenten op mensen zijn gedaan. Dus vraag ik me af of dit ook experimenten zijn. Toevallig kwam ik erachter dat ELISE een test is, waarbij men een infectie wil achterhalen. Of lees eens wat een scel is. Als men daar mee gaat experimenteren, dan kan men dus DNA veranderen. En wie zijn dan weer de klos? Ik vertrouw heel die Farma/medische zorg niet meer. Mede omdat ik veel medicijnen hebt geslikt, waarbij het probleem niet voorgoed weg ging. Ik heb medicijnen geslikt, waarvan achteraf bleek dat die niet goed getest waren en er zijn mensen dood aan gegaan(hartstilstand). Die hadden braaf hun keur willen afmaken. Ik had bij de 2de dag al zoiets: dit is niet goed.(hartkloppingen.duizelig enz.) Mede door een uitzending op tv kwam ik hierachter. Dit was schokkend, maar wat nog erger is: Als men niet weet waar je aandoening/ziekte vandaan komt, dan heb je voor het systeem niks. Mensen begrijpen/geloven je dus niet en dat brengt allerlei problemen met zich mee.
Toen ik de eerste keer de zeven zegels las van de bijbel. Daar staat duidelijk vermeld, dat mensen allerlei zweren,ziektes zullen krijgen in de eindtijd, toen dacht ik dus: het is vooropgezet en/of men weet ervan.

Marieke
Marieke
8 jaren geleden

Dit vaccin kan niet getest zijn op jonge meisejes omdat medische tests verboden zijn op kinderen uit te voeren. We injecteren dus maar blind kinderen zonder enig idee te hebben over de gevolgenDe kinderen zijn massaal proefkonijn.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x