Homepagina » Mens en Dier » Elon Musk: “We leven in een computersimulatie van een hogere beschaving”
Elon Musk: "We leven in een computersimulatie van een hogere beschaving"

Elon Musk: “We leven in een computersimulatie van een hogere beschaving”

We leven in een computersimulatie van een hogere beschaving. Dat zei oprichter van Tesla en SpaceX Elon Musk tijdens een interview op de technologieconferentie Recode in Californië.

Hij legde uit waarom het mogelijk en zelfs aannemelijk is dat ons bestaan in werkelijkheid een computersimulatie is die door een hogere beschaving wordt gecreëerd.

Uitsterven

En als we daadwerkelijk in een virtuele realiteit leven is dat volgens Musk helemaal zo slecht nog niet, aangezien het alternatief het uitsterven van de mensheid is.

“Het sterkste argument dat we in een simulatie leven, is dat we 40 jaar geleden alleen maar Pong hadden: twee rechthoeken en een puntje. Vandaag de dag hebben we realistische 3D-games die door miljoenen mensen worden gespeeld,” aldus Musk.

Niet te onderscheiden

“Games zullen in de toekomst niet zijn te onderscheiden van de werkelijkheid, zelfs als de vooruitgang minder snel gaat dan nu,” ging hij verder. “Het is een feit dat we games zullen maken die niet meer van de werkelijkheid zijn te onderscheiden. De kans dat we niet in een computersimulatie leven is één op miljarden.”

Bekijk het interview hieronder terug:

[DeMorgen]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Elise49 schreef:

  Sorry, maar ik geloof hier niet in. De huidige technologie is de grootste vervuiling ooit. Denk aan stroom/grondstoffen/steeds verdere onderdrukking enz. Ik denk nog steeds, dat de satellieten en andere technologie, die door de mens gemaakt zijn, tegen de mens/natuur gebruikt worden. Een machtsmiddel. Totale controle. Alle chemische, synthetische rommel in onze producten/lucht zorgen ervoor dat de mens zieker en zwakker wordt en zich niet meer kan voortplanten op een natuurlijke weg. Dus ook 3d print voedsel/kleding enz. En dan heb ik het niet eens over straling. Met andere woorden: je zoekt leven in de ruimte, maar tegelijkertijd vernietig je alles hier! Dat gaat er bij mij niet in. Het systeem van groei, daar kan men ook iets aan doen. Niet door alles eerst over te nemen, maar gewoon nu iets doen. Er moet ruimte komen om zelf dingen te kunnen verbeteren/in te vullen via de basis.(leven) Dat gebeurt maar niet door het systeem van strakke regelgeving/beleid/commercie/zogenaamde verdragen enz. Elk mens begrijpt dat het huidig systeem vernietigend werkt. Elk mens wil leven en gelukkig zijn. Dat kost niet eens veel geld/grondstoffen als je dit goed indeelt. Alleen gebruiken als het/iets nodig is. Zo kan de natuur zichzelf herstellen in tijd en krijg je een wederkerend proces. Het bespaart juist veel geld aan ziektes en ellende. Ook al zou het systeem zich aan het voorbereiden op een natuurlijke terugkeer van een ministelsel dat eens in de zoveel jaar terugkomt, dan ga je geen mensen bewust uitmoorden. dan zorg je ervoor dat de mens juist sterker wordt, zodat er meer kans is dat er een mens/dier enz. dit verschijnsel overleeft.
  Ik heb het idee dat we flink misleid worden. Bewust angstcultuur kweken maakt de mens zwakker en ziek bv. Het moet juist andersom zijn. Samenwerken. Noodplannen maken. Aanpassen op wat komen gaat. Dat soort dingen wil ik horen en zien. We zijn allemaal mens, we willen allemaal hetzelfde/vrede op de eerste plaats en dat moet ons verenigen. Ik wil nu en hier leven!

  43 likes
  • Freedom schreef:

   Elise49,

   Helemaal met je eens, hierbij even aangehaald de volgende zinsnede van dit artikel:

   En als we daadwerkelijk in een virtuele realiteit leven is dat volgens Musk helemaal zo slecht nog niet, aangezien het alternatief het uitsterven van de mensheid is.

   Dit leven in deze virtiuele realiteit, de matrix, is het grootste probleem hier op aarde, waardoor de massa is gehersenspoeld via de media, voedsel, vaccinaties, chemtrails enz.enz. agenda21.
   Het wordt tijd dat de massa eens gaat ontwaken, zolang het niet zo slecht is om in virtuele realiteit te leven, dan zijn we bijna op sterven na dood! Aldus de spreker.
   Maar misschien vindt de grote massa dit niet erg, uitsterven van de mensheid en als ik zo hier en daar berichten lees, dan denk ik dat wij een hele zware periode tegemoet gaan en zullen vele miljoenen mensen sterven. Zie naar de vele aardbevingen, overstromingen, vulkaanuitbarstingen, nee dat zie je praktisch nooit op tv, behalve wanneer Reuters hier niet om heen kan. Kijk eens wat voor rampen Fukushima veroorzaakt, 70% vn de Japanners is radio actief besmet, kinderen worden geboren met grote afwijkingen, de Pacific is op sterven na dood, the great barrier reef, alles sterft daar, koraal is wit uitgeslagen, dus dood, maar we staan erbij en kijken er naar, na mij de zondvloed toch, wat kan mij het schelen, als ik het maar goed heb en wat de volgende generatie te wachten staat, dat interesseert de massa niet. Die I-hone, Facebook, goede tijden, slechte tijden, is veel belangrijker dan wat er daadwerkelijk aan de hand is met deze planeet en lage fruentie bevolking, na mij de zonvloed nietwaar?.
   Ja, de elite maakt hier dankbaar ge/misbruik van, ze zetten nog steeds hun plannen door, zolang het kuddevolk blijft slapen, gaan ze gewoon door met hun agenda, ik zie nog steeds de vliegtuigen hun chemtrails sproeinen met hun gifstige stoffen, mijn voorheen zwarte tuintafel is inmiddels volledig wit uitgeslagen, maar is niet belangrijk, hebben de lieve heersbeestjes gedaan….
   De Bilderbergconfererentie maakt zich op in Dresden, met draco Beatrix en consorten, nee ze houden niets verborgen voor ons, ze zitten er voor het belang van de mensheid, hoe ze de planeet weer leefbaar zullen maken, enz.enz. De overheid zorgt toch wel voor ons, nietwaar?
   Het lijkt godsakke wel of iedereen een zombie is geworden in deze idiote wereld, blijkbaar moet er iets heel groots en naars gebeuren, eer de mensheid eens wakker wil worden, maar ik vrees dat het dan al te laat is.
   De massa, waarvan de meerderheid het nog te goed heeft, vooral dit zombieland, ligt liever ‘s vonds op de bank met hun afstandsbediening, kijkt liever naar net flix, cumputergames en al die gemindcontrolde en politiek correcte programma’s zoals DWDD, Pauw, Tan en al die rotzooi meer, de massa is niet eens meer in staat om fatsoenlijk na te denken, hoeft ook niet hoor,er wordt voor u gedacht, zij vertellen wat u moet denken en dat is alleen maar goed voor ons.
   Inmiddels ontvouwt het Koudenhove-Calergi plan zich voor onze ogen en nog een paar jaar dan is hier ook de Shariawet en hebben we net zoals in Engeland de shariabanken en hebben we niks meer te vertellen in dit land, dankzij deze landverraderspartijen partij DENK groeit bij de jongere allochten, fantastistisch mevrouw Sylvana, nu u nog onder de boerka!
   Bijna geen hond die weet waar de koran voor staat: er is maar één religie en dat is de onderwerping aan de Islam=onderwerping, maar dat mag je niet zeggen, anders ben je een rascist, nou dat ben ik niet, maar ik wil graag mijn eigen cultuur in stand houden, maar goed, de tijd zal het ons leren.
   .
   Als we niet oppassen zitten we volgend jaar met dit landverraderskabinet,en wordt het nog erger, nog meer bezuinigingen, nog meer ouderen die hun dagen slijten in een natte luier, nog meer bezuinigen op de gezondheidszorg, nog meer premie betalen voor die ratten van ziekenfondsverzekeringen, de ratten in het pak, die omhooggevallen managers en directeuren, maar deze bevolking slikt letterlijk alles en waarom? Omdat het de meesten nog steeds te goed gaat in dit land, maar o wee, als straks alle economieën instorten, oh wee, als men straks massaal met pinpas bij de automaat en er staat 0,00 meer op hun rekening,moet je eens zien wat er dan zal gebeuren, het scenario moge duidelijk zijn, zie Venezuela, dan worden mensen beesten, gaan elkaar de hersens in slaan voor voedsel en water, mensen zijn nog erger dan dieren, vergis je niet!

   Mensen, het wordt de hoogste tijd om je eens te realiseren, dat jouw leven op spel staat, hoeveel moet er nu nog aan ellende plaatsvinden op deze planeet om eens wakker te worden uit die staat van narcose, de opiumvelden, misschien wordt het straks tijd voor de komst van het ministelsel en zal de aarde eens goed gezuiverd gaan worden van de destructieve elitaire machtshebbers, misschien komt dan pas het massale ontwakingsproces en krijgen we ooit vrede en vriheid op aarde, ik hoop het van harte.

   21 likes
   • bert s schreef:

    Twee geweldige stukken waar bijna niets mis mee is, bijna. Besef dat meer dan 95% van de mensheid totaal niet wakker is. Deze 95% laat zich sturen door de 1 promille en het is echt geen vrede en liefde wat die 1 promille propagandeert.
    Maak je maar klaar want het gaat straks stormen en de wakkeren onder ons hebben een voordeel, we zijn er geestelijk op voorbereid, voor ons geen shock, voor wat het waard is.

    12 likes
    • Roos schreef:

     Het klopt precies wat jullie schrijven. Ik heb laatst een heel interessant boek gelezen wat hierover ging. Het heet “De waarheid aan het licht” en is geschreven door Helena Scheper. Hierin staat beschreven waarom niet iedereen ziet wat er aan de hand is en hoe het komt dat de machthebbers heel druk lijken te zijn met de vernietiging van onze planeet. Ze beschrijft de agenda van de elite. Voor mij komt het allemaal heel plausibel over.

     3 likes
   • faith schreef:

    *Freedom, je praat nu net als Elize voorheen deed, maar waar Elize ineens in een positieve flow terecht is gekomen ga nu jij, ‘Freedom’ angstscenario’s opsommen alsof ze serieus door zouden gaan, terwijl de belangrijkste caballeden praktisch allemaal al zijn opgepakt.
    Dat we het nog niet op de main stream media horen komt omdat de Publieke Omroep ook al stiekem gekaapt is door de cabal, om ook daar een nietszeggende, leeghoofdige, liegende commerciele zender van te maken {zie dat Idols-ventje ‘nieuws’ in het NOS nieuws wat normaal op cabalzender RTL in het cabalprogramma Boulevard thuis hoort} Verwarring stichten hoort bij hun core business, dat weet je toch? Dat men daar nog steeds niet doorheen kan kijken sta ik van te kijken. Nog even en de mainstream media, met namen de publieke omroep is weer van de mensen en voor de mensen en zal het vooral weer voor ontwikkeling en educatie van de mensheid staan.
    Daar waar het oorspronkelijk voor bedoeld was.
    Weg met die gekkies die er vooral zelf hun zakken mee willen vullen, de mensheid mee wilden misleiden en verder niets. Daar zijn de commercieelen voor.

    2 likes
   • faith schreef:

    *Freedom, je praat nu net als Elize voorheen deed, maar waar Elize ineens in een positieve flow terecht is gekomen ga nu jij, ‘Freedom’ angstscenario’s opsommen alsof ze serieus door zouden gaan, terwijl de belangrijkste caballeden praktisch allemaal al zijn opgepakt.
    Dat we het nog niet op de main stream media horen komt omdat de Publieke Omroep ook al stiekem gekaapt is door de cabal, om ook daar een nietszeggende, leeghoofdige, liegende commerciele zender van te maken {zie dat Idols-ventje ‘nieuws’ in het NOS nieuws wat normaal op cabalzender RTL in het cabalprogramma Boulevard thuis hoort} Verwarring stichten hoort bij hun core business, dat weet je toch? Dat men daar nog steeds niet doorheen kan kijken sta ik van te kijken. Nog even en de mainstream media, met namen de publieke omroep is weer van de mensen en voor de mensen en zal het vooral weer voor ontwikkeling en educatie van de mensheid staan.
    Daar waar het oorspronkelijk voor bedoeld was.
    Weg met die gekkies die er vooral zelf hun zakken mee willen vullen, de mensheid mee wilden misleiden en verder niets. Daar zijn de commercieelen voor.

    0 likes
    • faith schreef:

     Zo moest informatieve omroep Link ineens wijken voor Powned en WNL, notabene beide Telegraaf. {Cabal}
     Hondsbrutaal zijn ze genoeg, ze drukken zich gewoon naar voren en schijt aan alles en iedereen, maar in het Aquarius Tijdperk wist je ook van te voren dat ze het met hun grote bekken en misleidende leugens niet lang zouden maken.

     1 likes
     • Hoop maakt z'n eigen magie schreef:

      @ Faith inderdaad. De ironie is nu, dat ze misleiding als een boemerang terug krijgen. Want niemand ontkomt aan de invloed van dit voor ons, zeer welkome tijdperk. Mensen die met oude systemen werken, en waarin manipulatie voorheen normaal was, helemaal. Doordat 2016 het jaar is waarin vrijwel iedereen wakker gaat worden. Niemand, niemand ontkomt eraan.

      1 likes
  • Crazyeddy schreef:

   hutje op de grote hei misgien iets ?

   1 likes
  • Sergio schreef:

   M.b.t. 1 punt ben ik het niet met je eens. Je schrijft o.a.:
   – “Alle chemische, synthetische rommel in onze producten/lucht zorgen ervoor dat de mens zieker en zwakker wordt en zich niet meer kan voortplanten op een natuurlijke weg.”
   Hoe is het dan mogelijk dat de wereld overbevolkt aan het raken is? Met een huidige wereldpopulatie van over de 7 miljard? Er is verdomd weinig te merken van het “zich niet meer kunnen voortplanten op een natuurlijke weg”.

   2 likes
 • nimrod schreef:

  moet ie tegen zn moeder zeggen die m met veel moeite en pijn gebaard heeft sorry mam maar het was maar een computersimulatie heeft ie kans dat ie een computer gesimuleerde draai om zijn oren krijgt

  12 likes
 • Squenzy schreef:

  Deze Elon Musk opteert als een pion van de elite. Dit simulatieverhaal gaat al jaren rond in de alternatieve nieuwswereld. Deze Elon pusht dit verhaal weer voor hogere doeleinden om uiteindelijk weer tot problem, reaction, solution te komen.

  4 likes
 • Gaston schreef:

  Cogito Ergo Sum.

  We zouden ook als mieren in het laboratorium van een Entomoloog kunnen zijn, maar dan in het lab van God.

  3 likes
 • Ikke schreef:

  Net of het erg is als de mensheid zou uitsterven !
  Ik kan er niet wakker van liggen als er in de toekomst geen mensen meer zijn, pff lekker belangrijk.
  De Wereld zou er wel flink van opknappen.

  3 likes
  • Elise49 schreef:

   Ik begrijp je reactie. Er komt vanzelf wel weer nieuw leven. Maar ik maak me zorgen over de toekomst(algemeen) van mijn/onze kinderen.

   0 likes
 • Kalki schreef:

  Het is wel een slechte simulatie, waar blijft de individualiteit?

  2 likes
 • bert s schreef:

  Als het leven een video spelletje is moeten we ons gaan afvragen wie de spelers zijn en wat ze kunnen winnen. Is het God en de duivel die strijden om onze zielen energie.

  1 likes
 • Anton50 schreef:

  Een verdichte leerschool, ja, vergelijkbaar met een simulatie. Zo beschrijft Robert Monroe het althans in zijn boeken. Echter, de ‘hogere intelligentie’ noemt hij Inspecs, afkorting voor Intelligent Species’. En wat nog belangrijker is; ze zijn non-fysiek, als in niet in deze realiteit levend, maar in die andere; wat hierna komt..

  1 likes
 • Rob ter Horst schreef:

  “En als we daadwerkelijk in een virtuele realiteit leven is dat volgens Musk helemaal zo slecht nog niet, aangezien het alternatief het uitsterven van de mensheid is.”

  We bestaan dus niet in het echt, maar het alternatief is het uitsterven van de mensheid?
  Als we virtueel zijn, dan is dat toch geen probleem?

  1 likes
 • Berenbotje schreef:

  Eerst moet hij maar met keiharde bewijzen komen dat Aliens bestaan. Dan pas moet hij spreken over een simulatie door Aliens. En in wiens simulatie leven die Aliens zelf dan?

  Dat wat hij simulatie noemt wordt in het Oosten gewoon MAYA (illusie) genoemd. MAYA houdt zoiets in als het is WAAR en ECHT, maar slechts TIJDELIJK, dus niet-waar. Alleen het Eeuwige is WAAR.

  Vergelijk het met je jeugd. Het was echt en waar, maar waar is het NU? Nu is het slechts een herinnering, is het er niet, oftewel niet-waar.

  0 likes
 • wolfje schreef:

  ja hoor, ‘het kan gewoon niet zo zijn en daarom is het ook niet zo’. hebben we allemaal onze persoonlijke simulatie? het zou veel onbegrip verklaren

  0 likes
 • GianlucaM schreef:

  Ik wil in een simulatie leven.
  Dan bestaat er een kans dat ik de ‘creator’ ben.

  0 likes
 • Freba schreef:

  De wereld is gewoon overvol. Dat snapt iedereen met een lagere schoolopleiding. Hoe kun je nu volhouden dat dit niet is. Hoor nooit een Paus of een andere Kerkleider iets over geboortebeperking zeggen. Nee daar gaat men niet over. Die verantwoordelijkheid mag de ongeletterde zelf nemen. En de wereld vergaat echt niet als er een hongersnood in Afrika woedt. Er zijn 500.000.000 mensen MEER in Afrika rond 2100. Waar gaan die naartoe? Naar Europa. Boeddha: “Vereenzelviging is de Grote Zonde”. Zo’n simulatie is misschien wel “lekker”. Misschien wordt je hersendata (bewustzijn?)wel ergens opgeslagen en weer bruikbaar bij de volgende simulatie. Word je toch nog onsterfelijk. Wellicht dat mijn pensioen waar ik 47 jaar aan/voor betaald heb, dan t.z.t. wordt geïndexeerd.

  0 likes
  • Sergio schreef:

   Precies!
   En dan nog zijn er simpele zielen die blijven beweren (niet alleen de paus) dat er geen sprake is van overbevolking. Dat er alleen sprake is van een ongelijke verdeling der middelen. Die ongelijke verdeling is een feit, maar het is ook een feit dat de aarde momenteel uitgeput wordt en verpest wordt, en niet alleen door de industrie.

   0 likes
 • Knuffelbeer schreef:

  Als wij een simulatie zouden zijn, dan is het bewijs dat reïncarnatie ook bestaat. In een computerspel heb je ook oneindig veel levens.

  0 likes
 • x

  Check Also

  elektrische auto

  Het smerige geheim achter je ‘groene’ elektrische auto

  Afgelopen maand kreeg Teslabaas Elon Musk post ...

  elektrisch rijden

  Deutsche Post DHL experimenteert met elektrisch rijden. Dit zijn de desastreuze gevolgen

  Elektrisch rijden begint voor Deutsche Post DHL ...

  >