Homepagina » Mens en Dier » Elon Musk: “We leven in een computersimulatie van een hogere beschaving”
Elon Musk: "We leven in een computersimulatie van een hogere beschaving"

Elon Musk: “We leven in een computersimulatie van een hogere beschaving”

We leven in een computersimulatie van een hogere beschaving. Dat zei oprichter van Tesla en SpaceX Elon Musk tijdens een interview op de technologieconferentie Recode in Californië.

Hij legde uit waarom het mogelijk en zelfs aannemelijk is dat ons bestaan in werkelijkheid een computersimulatie is die door een hogere beschaving wordt gecreëerd.

Uitsterven

En als we daadwerkelijk in een virtuele realiteit leven is dat volgens Musk helemaal zo slecht nog niet, aangezien het alternatief het uitsterven van de mensheid is.

“Het sterkste argument dat we in een simulatie leven, is dat we 40 jaar geleden alleen maar Pong hadden: twee rechthoeken en een puntje. Vandaag de dag hebben we realistische 3D-games die door miljoenen mensen worden gespeeld,” aldus Musk.

Niet te onderscheiden

“Games zullen in de toekomst niet zijn te onderscheiden van de werkelijkheid, zelfs als de vooruitgang minder snel gaat dan nu,” ging hij verder. “Het is een feit dat we games zullen maken die niet meer van de werkelijkheid zijn te onderscheiden. De kans dat we niet in een computersimulatie leven is één op miljarden.”

Bekijk het interview hieronder terug:

[DeMorgen]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gaston
Gaston
5 jaren geleden

Cogito Ergo Sum.

We zouden ook als mieren in het laboratorium van een Entomoloog kunnen zijn, maar dan in het lab van God.

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Sorry, maar ik geloof hier niet in. De huidige technologie is de grootste vervuiling ooit. Denk aan stroom/grondstoffen/steeds verdere onderdrukking enz. Ik denk nog steeds, dat de satellieten en andere technologie, die door de mens gemaakt zijn, tegen de mens/natuur gebruikt worden. Een machtsmiddel. Totale controle. Alle chemische, synthetische rommel in onze producten/lucht zorgen ervoor dat de mens zieker en zwakker wordt en zich niet meer kan voortplanten op een natuurlijke weg. Dus ook 3d print voedsel/kleding enz. En dan heb ik het niet eens over straling. Met andere woorden: je zoekt leven in de ruimte, maar tegelijkertijd vernietig je alles hier! Dat gaat er bij mij niet in. Het systeem van groei, daar kan men ook iets aan doen. Niet door alles eerst over te nemen, maar gewoon nu iets doen. Er moet ruimte komen om zelf dingen te kunnen verbeteren/in te vullen via de basis.(leven) Dat gebeurt maar niet door het systeem van strakke regelgeving/beleid/commercie/zogenaamde verdragen enz. Elk mens begrijpt dat het huidig systeem vernietigend werkt. Elk mens wil leven en gelukkig zijn. Dat kost niet eens veel geld/grondstoffen als je dit goed indeelt. Alleen gebruiken als het/iets nodig is. Zo kan de natuur zichzelf herstellen in tijd en krijg je een wederkerend proces. Het bespaart juist veel geld aan ziektes en ellende. Ook al zou het systeem zich aan het voorbereiden op een natuurlijke terugkeer van een ministelsel dat eens in de zoveel jaar terugkomt, dan ga je geen mensen bewust uitmoorden. dan zorg je ervoor dat de mens juist sterker wordt, zodat er meer kans is dat er een mens/dier enz. dit verschijnsel overleeft.
Ik heb het idee dat we flink misleid worden. Bewust angstcultuur kweken maakt de mens zwakker en ziek bv. Het moet juist andersom zijn. Samenwerken. Noodplannen maken. Aanpassen op wat komen gaat. Dat soort dingen wil ik horen en zien. We zijn allemaal mens, we willen allemaal hetzelfde/vrede op de eerste plaats en dat moet ons verenigen. Ik wil nu en hier leven!

Squenzy
Squenzy
5 jaren geleden

Deze Elon Musk opteert als een pion van de elite. Dit simulatieverhaal gaat al jaren rond in de alternatieve nieuwswereld. Deze Elon pusht dit verhaal weer voor hogere doeleinden om uiteindelijk weer tot problem, reaction, solution te komen.

Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Het is wel een slechte simulatie, waar blijft de individualiteit?

x

Check Also

elon musk

Elon Musk weigert coronavaccin te nemen, noemt Bill Gates ‘sukkel’

Tesla-baas Elon Musk heeft gezegd dat hij ...

elektrische auto

Het smerige geheim achter je ‘groene’ elektrische auto

Afgelopen maand kreeg Teslabaas Elon Musk post ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

30
0
We lezen graag je reactie!x