Buitenland

Waarom het niet verwonderlijk is dat de spanningen rond de Golanhoogten oplopen

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Toen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in februari een ontmoeting had met Trump, vroeg hij de Amerikaanse president om de Golanhoogten te erkennen als Israëlisch grondgebied.

In 1967 werden de Golanhoogten door Israël veroverd op Syrië en werd begonnen met het stichten van Israëlische nederzettingen. In 1981 werden ze door Israël geannexeerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Deze annexatie is illegaal onder het volkenrecht. De VN heeft de Israëlische verovering in diverse resoluties veroordeeld.

Propaganda

Enkele dagen na de ontmoeting in Washington zei Mark Dubowitz, directeur van de pro-Israëlische denktank Foundation for Defense of Democracies, dat de erkenning van de Golanhoogten als Israëlisch grondgebied een overwinning zou zijn voor de Israëlische overheid.

Dubowitz adviseert de regering-Trump over Iran en het Midden-Oosten.

Historicus F. William Engdahl merkt op dat Israël momenteel propaganda verspreidt en claimt dat Rusland, Iran, Syrië en Hezbollah zich voorbereiden op de herovering van de Golanhoogten.

Rechtvaardigen

Op deze manier probeert het Israëlische leger een tegenstander uit de tent te lokken, aldus Engdahl.

De Israëlische generaal Moshe Dayan, die in 1967 opdracht gaf om de Golanhoogten in te nemen, gaf in 1976 in gesprek met een Israëlische journalist toe dat Israël Syrië doelbewust had geprovoceerd om een invasie te rechtvaardigen.

De journalist, Rami Tal, hield zijn notities 21 jaar lang geheim totdat hij door Dayans dochter en anderen werd overtuigd om ze vrij te geven.

Provoceren

“We stuurden een tractor naar een gebied waar je helemaal niet kon ploegen, in gedemilitariseerd gebied, en wisten van tevoren dat de Syriërs zouden schieten,” zei Dayan.

“Als ze niet schoten, stuurden we de tractor naar een gebied dieper in Syrië, net zolang tot ze begonnen met schieten,” vervolgde hij.

“Vervolgens konden we artillerie en later de luchtmacht inzetten.”

Israël probeert Syrië nu op eenzelfde manier te provoceren door doelen in de buurt van Damascus te bestoken en drone-aanvallen in de Golanhoogten uit te voeren, merkt Engdahl op.

Olievoorraden

Niemand heeft het over de enorme olievoorraden die onlangs zijn ontdekt in de Golanhoogten, zegt hij.

Genie Energy uit New Jersey heeft toestemming gekregen om in de Golanhoogten naar olie te boren.

In de adviesraad van het bedrijf zitten onder meer oud-vicepresident Dick Cheney, voormalig CIA-baas James Woolsey, Lord Jacob Rothschild en de Russische oligarch Michail Chodorkovski.

Yukos

Voordat Chodorkovski werd gearresteerd gaf hij zijn aandelen in olieconcern Yukos in het geheim aan Rothschild.

In de raad zitten verder oud-minister van Energie Bill Richardson, mediamagnaat Rupert Murdoch, oud-minister Larry Summers en hedgefondsmiljardair Michael Steinhardt.

Steinhardt is tevens bestuurslid van de Foundation for Defense of Democracies, die Trump voorhoudt dat het goed zou zijn als Washington Israël erkent als de rechtmatige eigenaar van de Golanhoogten.

De tijdlijn:
  • Genie Energy kreeg in 2013 exclusieve rechten om in het zuidelijke deel van de Golanhoogten naar olie en gas te boren.
  • Op 8 oktober 2015, enkele dagen nadat Rusland had aangekondigd Bashar al-Assad te helpen, kondigt Genie Energy aan grote hoeveelheden olie te hebben gevonden in de Golanhoogten.
  • Op 10 januari 2017 kondigt Genie Energy aan een nieuw bedrijf op te zetten: Atid Drilling, om in het gebied naar olie te boren.
  • In februari, kort na de inauguratie van Trump als president, vliegt Netanyahu naar Washington om te praten over de Golanhoogten.
  • Enkele weken later schendt Israël het Syrische luchtruim waarna de spanningen rond de Golanhoogten escaleren.
  • Op 22 maart vraagt minister van Defensie James Mattis het Congres om het Amerikaanse leger officieel in te zetten in Syrië.

Als er binnenkort een conflict uitbreekt in de Golanhoogten weet je dat er weer een zinloze oorlog om olie is begonnen.

[New Eastern Outlook]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
an argie
an argie
7 jaren geleden

Em kijk eens wie in de board van Genie Oil zit?
Juist: Rothschild!

Gezinusk
Gezinusk
7 jaren geleden

@an argie.

Bij nader inzien adviseer ik om giro 555 te intensiveren met een Strategic Advisory Board als deze,

https://genieoilgas.com/about-us/strategic-advisory-board/

Een mooi stel wolven in schaapskleren bij elkaar. Waaronder Richard ‘Dick’ Cheney en voormalig CIA directeur, R. James Woolsey, die tevens voorzitter is van een foundation om de democratie te verdedigen.

Hoe dat werkt vullen ze zelf wel in of om Henry Kissinger te citeren: ”The illegal we do immediately; the unconstitutional takes a little longer. ”

Stel en als we nou morgen wereldwijd een basissalaris invoeren voor jong en oud. Zitten deze fatsoensrakkers er dan nog strategisch warmpjes bij, of behoren hun spelletjes dan tot de verleden tijd…

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
exegese
exegese
7 jaren geleden

Wij als bevolking zijn altijd nog volledig afhankelijk van wat de bedrijven, de regeringen, de genootschappen en kerken doen en willen. Zo is de maatschappij opgebouwd en dit wordt ons geleerd door het volledig gemanipuleerde onderwijssysteem. Maar uiteindelijk komt alles bij die Elite vandaan, bij de Illuminati, en dat kleine groepje mensen beslist wie er leeft of doodgaat, en wanneer en hoe lang. Zij beslissen wanneer er een crisis ontstaat, wanneer er oorlogen ontstaan, hoe groot deze oorlogen zullen zijn en hoeveel mensen er (naar schatting) dood zullen gaan.

Nog altijd lijkt er weinig of niets te veranderen ondanks alle geluiden dat er achter de schermen hard gestreden wordt voor gerechtigheid door de elite of illuminatie het vuur aan de schenen te leggen. Echte verandering kan alleen ontstaan doordat de meerderheid ziet en beseft wat er aan de hand is en zich volledig afwendt van het kwaad met al zijn ver- en misleidingen..

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x