Buitenland

Amerikaanse oud-kolonel klapt uit de school: “CIA fabriceerde ordinaire leugens”

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Oud-kolonel Lawrence Wilkerson was jarenlang de rechterhand van Colin Powell. Eerst als assistent toen Powell opperbevelhebber van het Amerikaanse leger was en later als kabinetschef toen hij minister van Buitenlandse Zaken werd.

Het tweetal stond aan de wieg van de Amerikaanse invasie van Irak in 2003. Nu klapt de 71-jarige Wilkerson uit de school. “Ze hebben ons genaaid. De inlichtingen van de CIA over het Iraakse kernprogramma en het verband met Al Qaida waren ordinaire leugens.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Begin 2003 presenteerde Powell het ‘ultieme bewijsmateriaal’ dat de Iraakse leider Saddam Hoessein massavernietigingswapens had. Die zijn tot op de dag van vandaag niet gevonden.

Zeer gewillige marionet

Wilkerson: “Nu weet ik dat het allemaal gefabriceerd bewijsmateriaal was. De regering-Bush heeft ons misbruikt om het Amerikaanse volk en de rest van de wereld om de tuin te leiden.”

“Ik heb bewijs gevonden dat analisten van de CIA orders ontvingen van Dick Cheney,” gaat hij verder. “Veel valse informatie kwam rechtstreeks van het kabinet van de vicepresident.”

Volgens Wilkerson, die stelt dat de VS geen democratie meer is, was president George W. Bush een zeer gewillige marionet van Cheney. “Die nam gewoon de hele regering over: meer dan vier jaar lang bepaalde hij het beleid.”

Compleet geschifte strategie

De ex-kolonel wijst erop dat neoconservatieven als Richard Perle en Bill Kristol zeer concrete plannen hadden om chaos te creëren in heel Zuidwest-Azië. Dan zouden de terroristen bijna vanzelf toestromen, zo was de gedachte. “Wat ons dan weer goed uitkwam, want dan konden we ze allemaal in de pan hakken. Tegelijkertijd hielden we Israël veilig. Tot zover de totaal van de pot gerukte neocontheorie,” aldus Wilkerson

Maar de ellende heeft nog diepere wortels. “Het begon bij de Golfoorlog in 1990, toen Paul Wolfowitz en een paar andere neoconservatieve hardliners in het Pentagon voor het eerst die compleet geschifte strategie bedachten om chaos in de regio te creëren. Hun toenmalige minister van Defensie Dick Cheney was daar razend enthousiast over.”

Wilkerson besluit: “Wij hebben de duistere machten ontketend die het Midden-Oosten in de goorste ellende storten. We leven in extreem gevaarlijke tijden waarvan alleen de militaire industrie profiteert. Oliebedrijf Halliburton, waar Cheney directeur van was, verdiende aan de oorlogen in Afghanistan en Irak 38 miljard euro!”

[Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
7 jaren geleden

Als de waarheid niet bestaat, blijft de leugen over.

Gladiator
Gladiator
7 jaren geleden

Ik ken geen enkele regering ter wereld welke niet liegt en door en door corrupt is echter……………

WHY……………………https://www.youtube.com/watch?v=supgLJK3TpQ

Im ready………….and you, or you or…….who else!!!!????

Jeff
Jeff
7 jaren geleden

Goh, leugens? Dat zou je toch niet verwachten … nou ja misschien kan hij me 50 euro lenen

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Het wordt tijd dat de Christus, de Imam Madhi, de Krishna, de Boeddha etc. de waarheid openbaar maakt.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x