Mens en Dier

David Icke mag zichzelf niet in persoon verdedigen voor Nederlandse rechter: ‘Echt onvoorstelbaar’

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!

Vrijdag om 11.00 uur dient de rechtszaak die David Icke heeft aangespannen tegen de IND, die hem een inreisverbod oplegde. Icke zou op 6 november spreken op een demonstratie in Amsterdam, maar daags daarvoor werd hem de toegang tot het hele Schengengebied, inclusief Nederland, ontzegd.

Hij wordt ervan beschuldigd een ‘Holocaustontkenner’ te zijn en ook was men bang dat hij de openbare orde zou verstoren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Hoogleraar algemene rechtswetenschap Jan Brouwer had kritiek op de weigering van Icke. Hij sprak van ‘een verkeerde reactie’. “Bijna alle demonstraties verstoren de openbare orde. Dan moet je maar genoeg politie beschikbaar stellen.”

Petitie meer dan 50.000 keer ondertekend

Ook Amnesty-directeur Dagmar Oudshoorn nam het voor de ‘complotdenker’ op. “Het is niet de bedoeling dat we voordat iemand een uitspraak heeft gedaan censuur gaan plegen,” zei ze op NPO Radio 1. “Hiermee gaan we richting de inperking van vrijheid van meningsuiting.”

Vrijdag worden de handtekeningen overhandigd aan de rechter zodat hij weet dat Icke niet alleen staat. De petitie ‘Free David Icke’ is al meer dan 50.000 keer ondertekend. Ondertekenen kan hier.

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren zal als hij de kans krijgt het grote aantal handtekeningen onder de aandacht brengen in de Tweede Kamer.

Belangrijkste bewijs mag niet worden ingezien

Opmerkelijk genoeg mag hij zichzelf niet in persoon komen verdedigen. Mordechaï Krispijn, initiatiefnemer van de petitie, vindt dat ‘echt onvoorstelbaar’. “Terwijl zelfs misdadigers dit recht wel krijgen omdat nu eenmaal gebleken is dat degene die zich moet verdedigen in het nadeel is als de verdediging via een videoverbinding plaats moet vinden. Dat nadeel blijkt nog veel sterker als er een taalverschil bestaat.”

Nog opmerkelijker: het belangrijkste bewijs, een speciaal politierapport, mag niet worden ingezien door de verdediging, maar wél worden ingebracht bij de rechter door de IND. Hier is bezwaar tegen gemaakt, laat Krispijn weten.

“Dit alles zonder ook maar enig bewijs van hetgeen waar David van beschuldigd wordt; Holocaustontkenning en antisemitische uitlatingen,” verzucht hij.

4.9 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Nederlandse systeem is van alle kanten corrupt…Zolang we dit allemaal toelaten betekent een NARE TOEKOMST VOOR DE KINDEREN.. HET IS ZEER TRIEST !!

King of light
King of light
1 jaar geleden

En daarom moet David Icke de rechtbank niet erkennen omdat deze illegaal is en onwettelijk. “mag hij zichzelf niet in persoon komen verdedigen”. En hier hebben we het dus; “de Illegale juridische identiteit”. Een rechtbank raakt gigantisch in verwarring als je een A4tje van je identiteitskaart en een geboorteakte mee neemt en de rechter vraagt wie je nou eigenlijk bent. Zo kun je ze schaken.

Annette
Annette
1 jaar geleden

DIT is alweer het zoveelste bewijs, dat er in Nederland alleen nog maar in NAAM een democratie is. De werkelijkheid is inmiddels, dat wij met z’n allen in een dictatuur beland zijn.

Dat David Icke zich niet in persoon mag komen verdedigen, verbaast MIJ helemaal niets. “Ze” (daarmee bedoel ik dus de Nederlandse staat) is als de dood voor deze charismatische man, die VER boven dit gros van onbenullen staat.

Daar komt nog bij, dat het voor de Nederlandse bevolking DUIDELIJK moet zijn, dat deze man zo’n groot gevaar voor ons land is, dat je hem niet binnen de landsgrenzen moet willen. Uiteraard bedoel ik dit cynisch, zoals de meesten van jullie wel zullen begrijpen.

Dat David als een groter gevaar wordt gezien dan de ergste misdadiger, is eigenlijk veelzeggend. Hij kan als de beste het hele verhaal vertellen en DAT is natuurlijk helemaal niet de bedoeling.

Ik kan nu al een voorspelling doen, die hoogstwaarschijnlijk wel uit zal komen: met een videoverbinding kan natuurlijk van alles misgaan. Eén druk op een knopje en er zou zomaar “per ongeluk” een storing kunnen plaatsvinden, zodat David zich niet meer kan verdedigen tegen de vele aantijgingen.

Verder is voor mij duidelijk, OOK gezien de vele rechtszaken die al de afgelopen paar jaar zijn gevoerd, wat de uitslag zal zijn van deze zoveelste schertsvertoning:
SCHULDIG. En dat, terwijl wij allemaal weten, dat dit absoluut niet waar is.

Ron
Ron
1 jaar geleden

Zal David icke nou een groot gevaar voor de bevolking zijn ?of een groot gevaar voor onze corrupte WEF regering.

Back to top button
119
0
We lezen graag je reactie!x