Binnenland

FVD sleept YouTube voor de rechter om censuur: ‘Hiermee is echt een grens overschreden’

Help ons door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Begin deze maand hield FVD-voorman Thierry Baudet een memorabele speech over het scenario ‘Lockstep’ dat de Rockefeller Foundation in 2010 heeft ontwikkeld. Het gaat over de komst van een wereldwijde pandemie en de nasleep ervan. De speech werd meer dan een miljoen keer bekeken.

Het duurde niet lang voordat YouTube ingreep: eerst werd de video die de plannen van de elite pijnlijk blootlegt verwijderd van het kanaal van Forum voor Democratie International en daarna ook van het hoofdkanaal van de partij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Precedent

FVD laat het er niet bij zitten en stapt naar de rechter. “De censuur op social media neemt steeds angstwekkender vormen aan,” zegt Baudet in een videoboodschap. “Een speech uit de Tweede Kamer werd door een sociaal media-platform geband. Wij vinden dat hiermee echt een grens is overschreden. Daarom spannen wij een kort geding aan om paal en perk te stellen aan al die censuur.”

“Dit is ongelooflijk belangrijk, want als wij deze zaak winnen, dan wordt daarmee een precedent geschapen waarmee ook andere organisaties en andere video’s niet zo makkelijk meer zomaar van het internet afgehaald kunnen worden,” benadrukt Baudet.

Wetsvoorstel om censuur te bestrijden

Het is tijd dat we de democratie beschermen en de macht van Big Tech aan banden leggen, aldus de partij. FVD komt binnenkort ook met een wetsvoorstel om censuur door social media-platforms te bestrijden.

4.9 93 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Brian
Brian
2 jaren geleden

Mooi!!!

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

FvD is als enige partij goed bezig.
Hij wil zelfs Forumland oprichten voor eigen scholen en noem maar op.
Zelfs het emigreren naar Groningen voor de wakkere Nederlanders ergens tussen de 100.000 en 500.000 behoort tot de mogelijkheden. Het gas is geen probleem want dat mag niet opgepompt worden.

Thierry for president!

Corrie Cornelia
Corrie Cornelia
2 jaren geleden

Tegen de tijd dat FvD dit geld bij elkaar geharkt heeft denk ik dat Youtube al opgeheven is. Dit is het laatste bericht wat ik gelezen heb van Trump: Grenell: “Do you think it’s time to break up Big Tech.”
Trump: “Well watch next week because you’ll see me do something about Big Tech, and people have wanted me to do it a long time…They don’t love me to talk about it early, but watch what I do next week on Big Tech.”
Wat gaat er deze week plaatsvinden? We zijn in afwachting van ….. ?

Linda
Linda
2 jaren geleden

Boudet heeft overschot van gelijk. Dit is meer dan schandalig!!!!

Back to top button
52
0
We lezen graag je reactie!x