Homepagina » Innovatie » EmDrive: Brandstofloze motor flinke stap dichterbij
EmDrive: Brandstofloze motor flinke stap dichterbij

EmDrive: Brandstofloze motor flinke stap dichterbij

De EmDrive, een futuristisch aandrijfsysteem dat ons in enkele weken naar Mars en in minder dan vier uur naar de maan kan brengen, klinkt misschien als sciencefiction, maar kan snel realiteit worden.

Een paper over de manier waarop de motor energie voor aandrijving genereert heeft de collegiale toetsing met succes doorstaan en zal worden gepubliceerd in het Journal of Propulsion and Power van het American Institute of Aeronautics and Astronautics (AIAA).

Dichterbij dan ooit

De paper is geschreven door wetenschappers van de Eagleworks Laboratories van de NASA. Yahoo spreekt van een spannende ontwikkeling omdat het onderzoek suggereert dat de EmDrive dichterbij dan ooit is.

De brandstofloze raketmotor werd in 2001 voor het eerst ontworpen door ruimtevaartdeskundige Roger Shawyer. De EmDrive kan vliegtuigen vele malen lichter, sneller en goedkoper maken omdat ze geen brandstof meer hoeven te vervoeren.

Shawyer werd uitgelachen toen hij beweerde dat het met elektromagnetische kracht mogelijk zou zijn om snellere ruimtereizen te maken. Volgens critici was de EmDrive wetenschappelijk onmogelijk omdat het concept ingaat tegen de fundamenten van de wet van actie en reactie.

Virtuele deeltjes

De EmDrive zou een kracht produceren door microgolven in een speciaal gevormde holte heen en weer te laten kaatsen. In 2012 hebben Chinese wetenschappers succesvolle experimenten gemeld.

Over de precieze werking van de EmDrive is nog weinig bekend. Mogelijk heeft het fenomeen te maken met de interactie met virtuele deeltjes, die ook in het lege vacuüm van de ruimte onophoudelijk opduiken en weer verdwijnen. Bij het afzetten tegen die deeltjes, zou de stuwkracht worden gecreëerd.

[Yahoo]


Vond je deze informatie leuk? Deel het dan met iedereen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. J.G. Bosman (werktuigkundige)

  De auteur begeeft zich op glad ijs!

  In de laatste zin (“bij het afzetten tegen die deeltjes zou de stuwkracht worden gecreëerd”) geeft hij aan helemaal niet begrepen te hebben hoe een raketmotor werkt. Want een dergelijke motor stoot zich niet tegen deeltjes af zoals abusievelijk vaak wordt gedacht. In de ruimte bevinden zich trouwens nauwelijks deeltjes en er is helemaal niets “om tegen af te zetten”. Een raketmotor werkt zuiver op het principe actie is reactie.

  En “brandstofloos”? Energie zonder toevoeging van energie”? Dat is helaas niet mogelijk. Ik zal op het waarom hiervan niet nader ingaan: alleen al de wet van behoud van energie en het feit dat er bij elke energie-omzetting verliezen optreden (meestal in de vorm van ongewenste warmte!) zeggen hier voldoende over.

  En wie is die chinese wetenschapper? Professor Foetsiemoetie uit de grenzeloze wijsheidstraat?

  Nee, dit verhaaltje klopt niet………

  30 likes
  • Ik ben ook altijd erg sceptisch met dit soort zaken, maar het is nu wel bewezen dat EM-drive gewoon doet wat hij niet zou moeten doen. Zowel inmiddels geconstateerd door de Chinezen als door Nasa.

   1 likes
   • Opleiding schijnt belangrijk te zijn voor meneer Bosman. Hij is werktuigkundige. Ik ben ingenieur en heb de HTS in TWEE jaar gedaan. Pies ik nu verder dan meneer Bosman en/of zijn er hier mensen die nog verder piesen in dit plas wedstrijdje ?

    1 likes
    • Toevallig ook werktuigbouwkunde gedaan, alleen ik heb er een jaartje langer over gedaan. Het is mij een raadsel waarom dit relevant is met dit artikel? De heer Bosman probeert zijn mening meer kracht te geven d.m.v. zijn opleiding terwijl hij de plank volledig misslaat. De werking van deze machine gaat zijn en mijn verstand gewoon te boven.

     0 likes
     • Het is niet handig de autoriteitsdrogreden te hanteren.
      Net zo onhandig is dat jij zomaar beweert dat de werking van de machine hem boven het verstand gaat. Dat blijkt namelijk nergens uit.

      21 likes
     • Hij zegt helemaal niet dat het principe niet kan werken, hij zegt dat het niet kan werken zonder toevoer van energie, dat is iets totaal anders. Wie kan er hier nu niet lezen?

      Dat brandstofloze slaat op het niet nodig zijn van (zware) raketbrandstof. Dat is nu al de tweede keer dat dat verwarring wekt.

      19 likes
     • Jawel dat blijkt uit dat hij zegt dat het principe niet kan werken. Onhandig beweringen te doen terwijl je zijn reactie niet hebt gelezen.

      0 likes
     • Ja Franss wat jij wil…

      0 likes
  • Weleens van nulpunt-energie gehoord einstein?

   14 likes
  • Jammer, dat “wetenschappers” vast geroest zitten aan uitspraken of theorieën van andere “wetenschappers”. Iets dat al vele eeuwen gebeurt , totdat “men” opeens het licht ziet. De arrogante houding van “wetenschappers”, die krampachtig vasthouden aan de gedachte kronkels van anderen en NIET meer verder kunnen/willen denken, dan hun neus lang is, hebben al vele malen de ontwikkeling in de wetenschap tegen gehouden. Vooral niet toegeven dat de wereld rond is, of NIET het centrum van het universum, om vele eeuwen later tot de conclusie te komen dat “ze” het bij het verkeerde eind hadden. Ik verbaas me er steeds weer over. Toen de LHC deeltjes detecteerde die sneller dan het licht gingen, struikelden “wetenschappers” over elkaar heen, om maar te bewijzen dat dat niet waar- en het een detectie fout was, want stel je voor…je doet een stapje vooruit in kennis. Nee, dat moeten we vooral niet hebben. Of de EmDrive wel of niet werkt, daar heb ik niet genoeg verstand van en daar zal ik nog eens in moeten duiken, maar meteen te komen met….dat kan niet, want dat heeft een of andere Pipo in het verleden gezegd.. Wet van behoud van energie bla bla bla. “Wij” hebben niet lang geleden ontdekt, dat het universum helemaal niet leeg is. Ruim 95% van de massa ven het universum bestaat uit iets dat we NOG niet kunnen meten, genaamd dark energy/matter, maar het bestaat WEL. Dat kan niet anders. Waarschijnlijk zit het universum vol met iets. 100 jaar geleden was het atoom nog het kleinste deeltje dat we kenden. NU zijn we een klein sprongetje verder en weten we dat atomen uit subatomaire deeltjes bestaan. Het is echt treurig te lezen dat ontwikkelingen die we niet eens begrijpen, nu al in de hoek geschopt worden, uit angst een sprongetje te maken. Stel je voor…we leren eens wat, het moet niet gekker worden….

   15 likes
   • Zo’n 30 jaar geleden was ik met een sportvriend die astronomie studeerde ook regelmatig aan het filosoferen over de ruimte. Zelf zij ik dat het universum groter, veel groter was dan men toen dacht. Had ik daar enig bewijs voor, nee. Dat het universum in die tijd dus iets groter is geworden bewijst dus niet dat ik gelijk had en de wetenschap niet. Het bewijst dat de wetenschap dat heeft kunnen aantonen, en dat mijn “gevoel” goed zat. Waarschijnlijk waren er in die tijd ook genoeg wetenschappers die er ook zo over dachten, dat het universum groter was.
    Zeggen dat wetenschappers arrogant zijn, is alleen maar de mening van iemand die zich groter/beter voordoet dan hij is…

    19 likes
    • Veel “wetenschappers” denken dat ze het allemaal al weten en zijn wars van tegenspraak. Daarom zijn in het verleden meermaals ontwikkelingen tegen gehouden, omdat dat gezichtsverlies zou betekenen voor deze charlatans. “WIJ” moeten eens begrijpen, dat de wereld heel anders in elkaar steekt, dan wij zouden willen. Het bij voorbaat uitsluiten van een mogelijke ontwikkeling is dom en arrogant en daar zijn veel toon aangevende “wetenschappers” helaas mee behept…

     2 likes
  • Op 26 maart stond ook al in de titel brandstofloze motor.
   Dat is helemaal niet waar, de “magnetron” die gebruikt wordt moet nog steeds ergens zijn energie vandaan halen.
   Er is alleen geen raketbrandstof meer nodig.

   https://www.ninefornews.nl/emdrive-onmogelijke-brandstofloze-motor-onderworpen-aan-peer-review/

   22 likes
  • “In mid-2016, a new theory was put forth by physicist Michael McCulloch, a researcher from Plymouth University in the United Kingdom, which may offer an explanation of the thrust observed in tests. McCulloch’s theory deals with inertia and something called the Unruh effect — a concept predicted by relativity, which makes the universe appear hotter the more you accelerate, with the heat observed relative to the acceleration.

   Read more: http://www.digitaltrends.com/cool-tech/emdrive-news-rumors/#ixzz4JXdPTvJj
   Follow us: @digitaltrends on Twitter | digitaltrendsftw on Facebook”

   (bron): http://www.digitaltrends.com/cool-tech/emdrive-news-rumors/

   “En “brandstofloos”? Energie zonder toevoeging van energie”? Dat is helaas niet mogelijk”

   Kleine kerncentrale voor de elektriciteit?

   20 likes
  • LS…

   Ah die Meneer Bosman uit Boerenkoolstronkeradeel !

   0 likes
   • Nogmaals … De ruimte IS niet leeg. Het zit vol met deeltjes, die wij niet kunnen meten, maar die er wel zijn. Anders zouden er geen kosmische of zwaartekracht golven kunnen bestaan. Een paar maanden geleden zijn die nu juist ontdekt met LIGO. Die golven moeten zich ergens in voortplanten. Het universum bestaat dus uit iets en is dus niet vacuüm.

    7 likes
  • Zozo meneer Bosman, dus wat een werktuigbouwkundige niet snapt, kan niet?? Beetje kortzichtig en ook wel arrogant.

   6 likes
  • Zwaartekracht is een vorm van energy.

   2 likes
  • “In de laatste zin (“bij het afzetten tegen die deeltjes zou de stuwkracht worden gecreëerd”) geeft hij aan helemaal niet begrepen te hebben hoe een raketmotor werkt. Want een dergelijke motor stoot zich niet tegen deeltjes af zoals abusievelijk vaak wordt gedacht. In de ruimte bevinden zich trouwens nauwelijks deeltjes en er is helemaal niets “om tegen af te zetten”. Een raketmotor werkt zuiver op het principe actie is reactie.”

   Dit is de beschrijving van de EMDrive dus NIET van een raketmotor. Maar dat klopt die werkt volgens een ander principe maar daar had de auteur het helemaal niet over.

   2 likes
  • Als werktuigbouwkundige kom je vast niet in aanraking met Kwantum Fysica. Lees je daar maar eens wat meer op in. Ook dat het ruimtelijke vacuüm praktisch leeg is, is al lang achterhaald.

   1 likes
 2. Het koloniseren van andere planeten komt nu een stuk dichterbij.

  6 likes
 3. Weer eens iets waar we niets meer zullen horen.

  5 likes
 4. Microgolven,Magnetron,Piëzo-elektrisch effect,Rader allemaal in en voor de ww2 uitgevonden,
  en hier de kind in de wieg gelegd voor EM Dive.

  Bovendien verbaast het mij, dat het eerder is uitgevonden en of verder is ontwikkeld vanaf dr. Tesla. en ww2,
  maar dat komt door idioten op deze planeet die hier ook bij ninefornews komen ,en intelligent voor doen wat ze niet zijn.

  zie link:
  https://www.youtube.com/watch?v=gJ1Mz7kGVf0

  Emdrive
  http://www.digitaltrends.com/cool-tech/emdrive-news-rumors/

  4 likes
 5. Mogen we nu weer en voor de zoveelste keer de komende 150 jaar uitzoeken hoe het werkt terwijl dit principe allang wordt toegepast.
  Toen de stoomlocomotieven in de wereld kwamen werd het zelfde toegepast met hun wet van; “terughouding van techniek”!
  En konden we er 150 jaar over doen aanverwante technieken zelf uit te vinden / te ontwikkelen terwijl die er toen ook al waren.!
  En nog rijden de treinen ijzer op ijzer!!!?? Met nog steeds 600 kilogram metaal en kunsstof per te vervoeren passagier. (dit betreft zelfs de magnetische trein in Japan.)
  En dit al om maximaal geld te genereren voor de schatrijken.
  Er is enorm veel techniek en vooruitgang achtergehouden.
  De verhalen dat de VS al ver in de kosmische ruimte is afgereisd zijn zo erg geloofwaardig!
  Ik hoop dat wij spoedig gebruik kunnen maken van de vrije energie die voortkomt uit natuurlijk magnetisme. En zo de huidige kennis over natuurwetten doet veranderen en aanpassen en bekend maken.

  3 likes
 6. De opmerking van dhr Bosman beperkt zich tot de huidige kennis die aanwezig is. Weet deze meneer niet dat Nicola Tesla 499 patenten op zij naam heet staan met een soortgelijk principe, zonder brandstof. Niks is onmogelijk als men kan begrijpen dat alles om ons heen energie is inclusief magnetische velden, onzichtbaar.
  Wat wordt en op universiteiten onderricht alleen waar we toegang tot mogen hebben de rest wordt onthouden. De wetenschappers in Duitsland hadden al anti zwaartekracht voertuigen uitgevonden met de hulp, maar nu ga ik heel ver, van buitenaf aan het eind van de tweede wereld oorlog. Zelf onderzoek doen leert heel veel.

  3 likes
 7. Waarom zou het niet kunnen ? ze zijn de hele tijd verschillende landen die het hebben uitgeprobeerd en het werkt hoe helemaal dat weten ze niet maar het werkt, nu de rest nog.

  Als een wetenschapper in zijn wetenschapthuin mij verteld dat je die aardbei kunt eten in zijn wetenschapthuin geloof ik hem en eet hem op!

  Dus waarom niet? zonder l*l verhaal

  Bovendien ben ik zelf ook Werktuigbouwkunde.

  2 likes
 8. LS…

  Zolang de Ashkenazi Khazaren aan de macht zijn moet de aarde eerst compleet leeggeroofd worden en vermoord voordat men begint aan iets anders. Maar daar komt verandering in volgens Benjamin Fulford…

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...