Homepagina » Het Complot » Saoedische koninklijke familie financierde Al Qaida en gebruikt olie als geopolitiek instrument
Saoedische koninklijke familie financierde Al Qaida en gebruikt olie als geopolitiek instrument

Saoedische koninklijke familie financierde Al Qaida en gebruikt olie als geopolitiek instrument

Prominente leden van de Saoedische koninklijke familie waren tot eind jaren 90 donoren van de terreurorganisatie Al Qaida. Dat heeft Zacarias Moussaoui, een voormalig lid van Al Qaida, gezegd tijdens zijn getuigenis in de gevangenis naar aanleiding van een klacht die door nabestaanden van 9/11-slachtoffers is ingediend tegen Saoedi-Arabië.

Moussaoui noemt in zijn brief aan het federaal hof voormalig inlichtingenbaas prins Bandar bin Sultan en ex-ambassadeur in de Verenigde Staten prins Al-Waleed bin Talal als geldschieters van Al Qaida, zo schrijft de New York Times.

Samenwerking

De in Frankrijk geboren Moussaoui werd in 2006 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Enkele weken voor de aanslag op de Twin Towers werd hij opgepakt. Maandagavond meldde de Saoedische ambassade dat de aantijgingen worden verworpen door de Amerikaanse 9/11-commissie. “Moussaoui is een ontspoorde crimineel wiens eigen advocaten hebben bewezen dat hij geestelijk incompetent is,” aldus de ambassade. De getuigenis die hij deed komt volgens de krant echter over als ‘kalm en voor het grootste deel samenhangend’.

In zijn getuigenis had Moussaoui het over ontmoetingen met de toenmalige kroonprins en huidige koning Salman en andere leden van de Saoedische koninklijke familie. Hij zou daarnaast brieven van Osama bin Laden aan de koninklijke familie hebben bezorgd.

Er zijn al langer bewijzen dat rijke Saoedi’s samenwerkten met Al Qaida, maar hoe ver die samenwerking ging, is nog altijd onduidelijk. De Amerikaanse president Obama noemde de band tussen de VS en Saoedi-Arabië onlangs ‘een kracht voor stabiliteit en veiligheid in het Midden-Oosten en daarbuiten’. Hij sprak verder van een warme en oprechte vriendschap tussen hem en wijlen koning Abdullah.

Olie

Saoedi-Arabië houdt de productie van olie momenteel kunstmatig hoog zodat Iran en Rusland, belangrijke bondgenoten van Syrië, keihard worden geraakt door de kelderende olieprijs. Met meer dan 4 miljard dollar aan contracten is Moskou de grootste wapenleverancier van het Syrische overheidsleger. En vanwege de afspraken over de bouw van meer dan acht kerncentrales in Iran en die te voorzien van uranium, is Rusland gebaat bij het succes van het Iraanse kernprogramma.

Regionale geopolitieke concurrenten van Saoedi-Arabië worden verzwakt, zowel economisch als militair, wat ten goede komt aan Riyads invloed in het Midden-Oosten, schrijft het FD. “De geopolitieke voordelen van een lage olieprijs zijn Riyad zeker niet ontgaan.”

[Metro]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ferry
Ferry
6 jaren geleden

Het is niet de eerste keer dat men het heeft over de betrokkenheid van Saudi Arabië in verband met sponsoring van Al-Qaida en andere terroristen.
Waarom gooien die dan ook Saudi Arabië niet plat zoals met hun ‘vermeende’ vijanden, bij sommige van die landen was alles gebaseerd op leugens en toch werden die aangevallen.
Wat een bende hypocrieten in Washington.

Ton
Ton
6 jaren geleden

Saoedi Arabië is inderdaad een wrede dictatuur, maar niettemin onderhouden Obama en Mark Rutte vriendschappelijke banden met deze onderdrukkers. Ook de leden van het Koningshuis niet te vergeten, die nemen het ook al niet zo nauw met de mensenrechten. Als ze er maar genoeg aan kunnen verdienen, met de olie als het gebruikelijke smeermiddel.

farid
farid
Reactie op  Ton
6 jaren geleden

ben je klaar voor de komst van de messias elise ?

BastaPapa
BastaPapa
6 jaren geleden

Rutte een vriendje dus van Saudi Arabië.

Zet Rutte in een bedenkelijk daglicht, alhoewel, daar staat hij al, engerd.

Elise49
Elise49
6 jaren geleden

Koningshuizen hebben sowieso een band. Bloedlijnen. We kijken teveel naar het woord land/grenzen. Momenteel gaat handel/macht via aandelen, beurzen, banken, private financiële bedrijven. enz. Koningshuizen hebben grootaandelen. Landen(inwoners) staan daar los van. Helemaal nu de soevereiniteit van landen aan het verdwijnen is. Assad moet weg, omdat er geen centrale bank enz. gevestigd is in Syrië. Om de NWO te creëren heb je de financiële organisaties nodig. Daarom wordt Assad als dictator neergezet. In feite bedoelen ze dus dat Syrië nu nog een soeverein(onafhankelijk) land is. Rusland, China zijn allang overgenomen/opgenomen in de financiële wereld. Misschien is Syrië wel het laatste land dat overgenomen gaat worden? Dan is de toren van Babel helemaal af.

Elise49
Elise49
Reactie op  Elise49
6 jaren geleden

Uiteindelijke doel van de toren van Babel. Er moet een derde tempel op de tempelberg komen. Op deze plek staat de poort, waardoor de messias terug kan komen. Dit is ook de reden, waarom er een Israël is gesticht. In feite wordt iedereen en alles gebruikt om dit doel te behalen. Als de wereldmacht/toren weer instort, dan begint er weer een nieuwe wereldbeschaving.
Ondertussen is de elite al van alles aan het doen om schuilplekken te maken. Niet voor niks heb je over de gehele wereld ondergrondse gangen enz. In de volksmond worden dit slangenkuilen/onderwereld genoemd. In India heb je veel van die ondergrondse tunnels. In Amerika de Jesse Ventura ontdekking. Of men zoekt het buiten de aarde. Wat ik me afvraag? Zijn er hier in Nederland ondergrondse tunnels?
Maar alles wat ze doen, ze zullen het proces alleen maar versnellen. Daar zorgt de natuur zelf wel voor of de mens zelf dmv. oorlogen, geestelijke onderdrukking, gepruts aan de natuur enz.
De mens vernietigt zichzelf.
Mensen die overblijven/overleven. In feite zijn die flink getraumatiseerd en zullen dus een vergeteldrankje of zo moeten krijgen, want anders kan er geen duizend jaar vrede ontstaan. De dertiende trap gaat dan weer naar de eerste trap.
Dit is mijn voorspelling. Het geloof/mythes/oude culturen moet men niet onderschatten. Die spelen wel degelijk een rol in onze beschaving/machtsverhoudingen. Alles kun je terug herleiden naar het beginpunt. Als ik bv. een nieuw logo zou moeten maken, dan zit daar altijd iets in vanuit de geschiedenis of wat je hebt geleerd in. In feite is alles copywrighting. Zo moet je het grote plaatje ook zien. En er zijn mensen met heel veel kennis en die dat dan ook gebruiken/misbruiken.
Wat kun je er tegen doen? Eigenlijk niet veel. Het is wachten op de climax(klimaat maximum). Je kunt ervoor zorgen dat mensen zich onderling verbonden voelen, zodat ze weten dat ze er mogen zijn en geen gekke dingen gaan doen. Door te blijven te communiceren dus. Hallo, hoe gaat het? is maar een kort zinnetje, die je vrijwel in meerdere talen/gebaren kent. Vergeving en vergeten zal steeds meer een rol gaan spelen. Bereid je daar maar vast voor, want het systeem zal ons steeds verder uit elkaar gaan rukken dmv van macht/onderdrukking/angst. Dit gebeurt nu al, als je goed om je heen kijkt en naar jezelf kijkt. Veel mensen voelen zich al machteloos. We zitten niet voor niks hier en diegene die deze site maakt zoekt ook naar antwoorden. Vooral naar het waarom? Buitenaards is ook een vorm van naar antwoorden zoeken.

farid
farid
Reactie op  Elise49
6 jaren geleden

ben je klaar voor de komst van de messias elise ?

Pieter
Pieter
Reactie op  farid
6 jaren geleden
Seven
Seven
Reactie op  Elise49
6 jaren geleden

Sounds like Armageddon..
Er bestaat ook echt een dorpje op n berg in het beloofde land dat zo heet
Als je geen vechtlustig type bent is dat niet de plek om te vertoeven als het 12uur is.

Je we zijn mooi in de maling genomen met de film 2012…supersonic schip yet?? Towns under cities, plekken op de wereld die volgens mainstream media helemaal niet bestaan zal r rust zijn en zul je de mensen met t extraatje geluk, kennis, contacten, zakcentje vinden…

De NWO is sterk, ze hebben gelukkig weerstand. Van wie vraag ik me af? Iemand n idee?

MarcelvL
MarcelvL
6 jaren geleden

Yep ; dit artikel geeft perfect weer hoe de situatie in elkaar zit en laat ook de duistere zijde van Rusland zien, niet alleen die van Saoedi Arabië en hun belangen in de V.S. Het sponseren van Assad die inmiddels zélf meewerkt aan een ontwapeningsprogramma van saringas (dit niet eens op eigen kosten!) geeft al aan dat er weinig landen enige vorm van mentaliteit hebben.

ferrimassi
ferrimassi
6 jaren geleden

Klopt, Israel verleent alleen luchtsteun, wapens en medische behandeling aan ISIS en Nusra. Ze zitten niet overal achter.. Maar wel achter veel. Tuig der aarde is het. Lange geschiedenis van terrorisme en valse vlag scenario’s. De lavon affaire en USS liberty waren slechts een begin. Dat je deze feiten vervelend vind kunnen “alternatieve” sites weinig aan doen.

https://news.vice.com/article/new-evidence-suggests-israel-is-helping-syrian-rebels-in-the-golan-heights

http://www.theguardian.com/world/2014/dec/07/israeli-jets-bomb-syria-says-damascus

kaas 1
kaas 1
6 jaren geleden

klopt helemaal de mesias komt snel vertrouw de god en het zal je ten goede komen

bijbel text
test de heer maar uit geef je 10de en zie of de de sluizen van de hemelpoort open zet

amen

ps. bouwen kan alleen op god

x

Check Also

reset

Grote Reset? Niet zo snel, zegt Poetin in belangrijkste politieke speech van de afgelopen 6 jaar

Twee weken geleden vond een virtuele bijeenkomst ...

oekraï

Zonder vaccinatie, zonder massale sterfte: Oekraïne heeft groepsimmuniteit bereikt!

De Oostenrijkse publieke omroep ORF meldde afgelopen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x