Het Complot

Saoedische koninklijke familie financierde Al Qaida en gebruikt olie als geopolitiek instrument

Help door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Prominente leden van de Saoedische koninklijke familie waren tot eind jaren 90 donoren van de terreurorganisatie Al Qaida. Dat heeft Zacarias Moussaoui, een voormalig lid van Al Qaida, gezegd tijdens zijn getuigenis in de gevangenis naar aanleiding van een klacht die door nabestaanden van 9/11-slachtoffers is ingediend tegen Saoedi-Arabië.

Moussaoui noemt in zijn brief aan het federaal hof voormalig inlichtingenbaas prins Bandar bin Sultan en ex-ambassadeur in de Verenigde Staten prins Al-Waleed bin Talal als geldschieters van Al Qaida, zo schrijft de New York Times.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Samenwerking

De in Frankrijk geboren Moussaoui werd in 2006 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Enkele weken voor de aanslag op de Twin Towers werd hij opgepakt. Maandagavond meldde de Saoedische ambassade dat de aantijgingen worden verworpen door de Amerikaanse 9/11-commissie. “Moussaoui is een ontspoorde crimineel wiens eigen advocaten hebben bewezen dat hij geestelijk incompetent is,” aldus de ambassade. De getuigenis die hij deed komt volgens de krant echter over als ‘kalm en voor het grootste deel samenhangend’.

In zijn getuigenis had Moussaoui het over ontmoetingen met de toenmalige kroonprins en huidige koning Salman en andere leden van de Saoedische koninklijke familie. Hij zou daarnaast brieven van Osama bin Laden aan de koninklijke familie hebben bezorgd.

Er zijn al langer bewijzen dat rijke Saoedi’s samenwerkten met Al Qaida, maar hoe ver die samenwerking ging, is nog altijd onduidelijk. De Amerikaanse president Obama noemde de band tussen de VS en Saoedi-Arabië onlangs ‘een kracht voor stabiliteit en veiligheid in het Midden-Oosten en daarbuiten’. Hij sprak verder van een warme en oprechte vriendschap tussen hem en wijlen koning Abdullah.

Olie

Saoedi-Arabië houdt de productie van olie momenteel kunstmatig hoog zodat Iran en Rusland, belangrijke bondgenoten van Syrië, keihard worden geraakt door de kelderende olieprijs. Met meer dan 4 miljard dollar aan contracten is Moskou de grootste wapenleverancier van het Syrische overheidsleger. En vanwege de afspraken over de bouw van meer dan acht kerncentrales in Iran en die te voorzien van uranium, is Rusland gebaat bij het succes van het Iraanse kernprogramma.

Regionale geopolitieke concurrenten van Saoedi-Arabië worden verzwakt, zowel economisch als militair, wat ten goede komt aan Riyads invloed in het Midden-Oosten, schrijft het FD. “De geopolitieke voordelen van een lage olieprijs zijn Riyad zeker niet ontgaan.”

[Metro]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ferry
Ferry
9 jaren geleden

Het is niet de eerste keer dat men het heeft over de betrokkenheid van Saudi Arabië in verband met sponsoring van Al-Qaida en andere terroristen.
Waarom gooien die dan ook Saudi Arabië niet plat zoals met hun ‘vermeende’ vijanden, bij sommige van die landen was alles gebaseerd op leugens en toch werden die aangevallen.
Wat een bende hypocrieten in Washington.

Ton
Ton
9 jaren geleden

Saoedi Arabië is inderdaad een wrede dictatuur, maar niettemin onderhouden Obama en Mark Rutte vriendschappelijke banden met deze onderdrukkers. Ook de leden van het Koningshuis niet te vergeten, die nemen het ook al niet zo nauw met de mensenrechten. Als ze er maar genoeg aan kunnen verdienen, met de olie als het gebruikelijke smeermiddel.

BastaPapa
BastaPapa
9 jaren geleden

Rutte een vriendje dus van Saudi Arabië.

Zet Rutte in een bedenkelijk daglicht, alhoewel, daar staat hij al, engerd.

Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Koningshuizen hebben sowieso een band. Bloedlijnen. We kijken teveel naar het woord land/grenzen. Momenteel gaat handel/macht via aandelen, beurzen, banken, private financiële bedrijven. enz. Koningshuizen hebben grootaandelen. Landen(inwoners) staan daar los van. Helemaal nu de soevereiniteit van landen aan het verdwijnen is. Assad moet weg, omdat er geen centrale bank enz. gevestigd is in Syrië. Om de NWO te creëren heb je de financiële organisaties nodig. Daarom wordt Assad als dictator neergezet. In feite bedoelen ze dus dat Syrië nu nog een soeverein(onafhankelijk) land is. Rusland, China zijn allang overgenomen/opgenomen in de financiële wereld. Misschien is Syrië wel het laatste land dat overgenomen gaat worden? Dan is de toren van Babel helemaal af.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x