Gezondheid

Chemotherapie leidt tot uitzaaiing borstkanker. Onderzoekers onthullen hoe dat kan

Help ons door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Chemotherapie wordt al meer dan 60 jaar gebruikt voor de behandeling van kanker. Maar nu hebben onderzoekers ontdekt dat het bijdraagt aan de uitzaaiing van borstkanker, en dat het deze ziekte dodelijker maakt.

Hoewel de medicijnen in eerste instantie vaak succes boeken tegen de kanker, zetten ze ook een proces in gang waardoor de ziekte terugkeert en metastaseert (zich uitzaait) naar andere organen.

Onderzoekers van het Albert Einstein College voor Geneeskunde in New York zijn bang dat andere soorten kanker op soortgelijke wijze op chemotherapie reageren, daarom willen ze dat verder gaan onderzoeken.

Gestaakt

Borstkankerpatiënten die chemotherapie krijgen, moeten nauwkeurig in de gaten worden gehouden op tekenen van uitzaaiing, zegt hoofdonderzoeker George Karagiannis.

Zodra dat wordt vastgesteld, moet de chemotherapie ogenblikkelijk worden gestaakt.

Zijn onderzoeksteam ontdekte dat de medicijnen een herstelmechanisme in gang zetten dat kankercellen in staat stelt sterker terug te keren.

Poorten

Chemotherapie draagt bij aan de vorming van tumor microenvironment of metastasis (TMEM), ook wel ‘poorten’ genoemd, waardoor borstkankercellen zich kunnen verspreiden naar andere organen. En juist die uitzaaiingen zijn vaak dodelijk.

Hoewel chemotherapie in eerste instantie tumoren kan verkleinen, verhoogde ze ook de TMEM-activiteit. Dat zagen de onderzoekers toen ze kankercellen van 20 borstkankerpatiënten bekeken.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
Jaya
Jaya
4 jaren geleden

Kan je nog beter wietolie gebruiken.

eksegese
eksegese
4 jaren geleden

Chemotherapie wordt al meer dan 60 jaar gebruikt voor de behandeling van kanker. Maar nu hebben onderzoekers ontdekt dat het bijdraagt aan de uitzaaiing van borstkanker, en dat het deze ziekte dodelijker maakt.

Kun je nagaan hoe snel en koortsachtig onze wetenschappers op zoek zijn naar een oplossing voor een ongeëvenaarde epidemie als kanker (dementie is de eerstvolgende concurrent). Na 60 jaar komt men erachter dat de meest gebruikte remedie een averechts effect heeft. Zestig jaren en vele miljarden aan onderzoeksgeld, pijn,ellende en voortijdig overlijden door ons allen opgehoest.

Gladiator
Gladiator
4 jaren geleden

Chemo is absoluut uit den boze simpel om het feit dat het het immuunsysteem zeer ernstige schade toebrengt. Daarbij kan men ook eens aan mijnheer de oncoloog vragen of hij een van zijn kinderen of andere personen welke hij zeer lief heeft en met name zichzelf dit zware vergif (uit de fabriek en rechtstreeks afkomstig van I.G.Farben……moet ik duidelijker zijn!!!!) zou toedienen. Het antwoord hierop is met zekerheid NEEN!!!

Dan verder zeg niet IK maar vele professoren én artsen die zich hierin verdiept hebben iets héél anders, namelijk dat kanker al meer dan 40 jaar geneesbaar is.
Google op:
Dr. Rath (Matthias)
Dr. Leonard Coldwell
Dr. Burzynski

En voor nog veel meer zéér opmerkzame zaken zoals bijvoorbeeld de “ziekte ” AIDS enz enz………
Dr. Peter Duesberg (Universiteit Berkley Californië)
Dr. Claus Köhnlein
Dr. Andreas Moritz
Dr. Peter Glidden
Dr. Peter Rohsmann (MMS)

En als klap op de Big Pharma vuurpijl….Dr. John Viragen die in een topdocu de vuiligheid én geniepigheid van de Big Pharma industrie naar buiten brengt. Hij is voormalig CEO van Pfizer….u weet wel, die firma van Viagra!!!

Gladiator

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

28
0
We lezen graag je reactie!x