Buitenland

IJslandse journalist bezocht Oekraïense legerbases en dit trof hij aan: ‘Hypocrisie van Westen is stuitend’

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

De IJslandse journalist Haukur Hauksson bracht een bezoek aan bevrijde gebieden in de Donbass in Oekraïne. Hij zag met eigen ogen wat daar gebeurde.

Hauksson bezocht onder andere Donetsk, Debaltseve, Volnovakha en Loehansk. Na de staatsgreep in 2014, georganiseerd door het Westen, begon het Oekraïense leger zich flink te misdragen, aldus de journalist. Vooral de Russisch sprekende Oekraïners in het oosten van het land moesten het ontgelden, vandaar dat zij de militaire operatie steunen.

De hypocrisie van het Westen is stuitend

De IJslandse journalist is blij met de komst van het Russische leger. Hij zei in gesprek met RIA FAN dat mensen de plunderingen en arrogantie beu zijn. “Er zijn veel nazi’s in Oekraïne die het Russische volk haten. Mensen hopen dat er een einde komt aan de terreur in de Donbass. De hypocrisie van het Westen is stuitend.”

In verschillende Oekraïense militaire bases stuitte Hauksson op nazivlaggen, naziliteratuur, swastika’s, en drank en drugs. De soldaten behandelden de lokale bevolking zeer slecht. Ze namen huizen in beslag en gooiden mensen eruit. Hauksson bezocht één van deze huizen. De eigenaar was gedood omdat hij zich verzette.

journalist
Foto: Haukur Hauksson (Haukur Hauksson)
Onjuiste informatie

De journalist zei dat de westerse media onjuiste informatie verspreiden over de Russische troepen in Oekraïne. Zondagavond zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov in een interview met de Franse zender TF1 dat de bevrijding van de regio Donbass een onvoorwaardelijke prioriteit is binnen de speciale militaire operatie.

Lavrov zei te verwachten dat ook veel andere gebieden niet staan te popelen om terug te keren onder het gezag van de Oekraïense regering in Kiev, die hij een regime van neonazi’s noemde.

4.7 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wakker mens
Wakker mens
9 maanden geleden

Verbijsterend dat zo weinig mensen de moeite nemen zich meer te verdiepen in wat de waarheid is.
Vooral de volwassenen, er wordt echt wel gebabbel op het werk, of in het uitgaans leven, etc

Wacht maar als er niet genoeg eten meer is over pak hem beet, 3a4 maand, of nog eerder.
Want dat is één van de doelen van deze uitgelokte oorlog.

Hou mijn hart vast…

Lotus
Lotus
9 maanden geleden

Hoe zal de Tweede Kamer reageren wanneer op een dag alles openbaar word van Oekraïne en terugdenken aad de beelden die zijn vastgelegd hoe ze bijna voltallig een staande ovatie aan Zelenskyy gaven en meteen een toezegging van Ollongren om meer wapens te sturen, geld mag geen probleem zijn in deze zei Ollongren nog.

Ik las iets op Thierry’s twitter over #FVD#TweedeKamerDag maar weet niet wat dat inhoud eigenlijk.
Stond bij tweet: 11 juni wordt fantastisch met minister Arno Wellens gaan we uit de euro, met minister Karel van Wolferen lossen we het conflict in Oekraïne op en met minister Ralf Dekker verbeteren we het onderwijs plus nog veel meer!

Ate Hoeksma
Ate Hoeksma
9 maanden geleden

Het westen is helemaal doorgedraaid. Gek zijn ze. Echt blind voor de misdadigers die acht jaar de bevolking hebben geterroriseerd.

salvar
salvar
9 maanden geleden

als je het hier over heb dan kijk je in de ogen van een schaap en maken je voor fantast uit.
je denk toch niet dat onze fijne mp & co en de eu en het wef en niet te vergeten het kankergezwel de vs dit zouden doen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

39
0
We lezen graag je reactie!x