Buitenland

IJslandse journalist bezocht Oekraïense legerbases en dit trof hij aan: ‘Hypocrisie van Westen is stuitend’

Help door deze informatie met anderen op je social media te delen!

De IJslandse journalist Haukur Hauksson bracht een bezoek aan bevrijde gebieden in de Donbass in Oekraïne. Hij zag met eigen ogen wat daar gebeurde.

Hauksson bezocht onder andere Donetsk, Debaltseve, Volnovakha en Loehansk. Na de staatsgreep in 2014, georganiseerd door het Westen, begon het Oekraïense leger zich flink te misdragen, aldus de journalist. Vooral de Russisch sprekende Oekraïners in het oosten van het land moesten het ontgelden, vandaar dat zij de militaire operatie steunen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
De hypocrisie van het Westen is stuitend

De IJslandse journalist is blij met de komst van het Russische leger. Hij zei in gesprek met RIA FAN dat mensen de plunderingen en arrogantie beu zijn. “Er zijn veel nazi’s in Oekraïne die het Russische volk haten. Mensen hopen dat er een einde komt aan de terreur in de Donbass. De hypocrisie van het Westen is stuitend.”

In verschillende Oekraïense militaire bases stuitte Hauksson op nazivlaggen, naziliteratuur, swastika’s, en drank en drugs. De soldaten behandelden de lokale bevolking zeer slecht. Ze namen huizen in beslag en gooiden mensen eruit. Hauksson bezocht één van deze huizen. De eigenaar was gedood omdat hij zich verzette.

journalist
Foto: Haukur Hauksson (Haukur Hauksson)
Onjuiste informatie

De journalist zei dat de westerse media onjuiste informatie verspreiden over de Russische troepen in Oekraïne. Zondagavond zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov in een interview met de Franse zender TF1 dat de bevrijding van de regio Donbass een onvoorwaardelijke prioriteit is binnen de speciale militaire operatie.

Lavrov zei te verwachten dat ook veel andere gebieden niet staan te popelen om terug te keren onder het gezag van de Oekraïense regering in Kiev, die hij een regime van neonazi’s noemde.

4.7 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wakker mens
Wakker mens
2 jaren geleden

Verbijsterend dat zo weinig mensen de moeite nemen zich meer te verdiepen in wat de waarheid is.
Vooral de volwassenen, er wordt echt wel gebabbel op het werk, of in het uitgaans leven, etc

Wacht maar als er niet genoeg eten meer is over pak hem beet, 3a4 maand, of nog eerder.
Want dat is één van de doelen van deze uitgelokte oorlog.

Hou mijn hart vast…

Lotus
Lotus
2 jaren geleden

Hoe zal de Tweede Kamer reageren wanneer op een dag alles openbaar word van Oekraïne en terugdenken aad de beelden die zijn vastgelegd hoe ze bijna voltallig een staande ovatie aan Zelenskyy gaven en meteen een toezegging van Ollongren om meer wapens te sturen, geld mag geen probleem zijn in deze zei Ollongren nog.

Ik las iets op Thierry’s twitter over #FVD#TweedeKamerDag maar weet niet wat dat inhoud eigenlijk.
Stond bij tweet: 11 juni wordt fantastisch met minister Arno Wellens gaan we uit de euro, met minister Karel van Wolferen lossen we het conflict in Oekraïne op en met minister Ralf Dekker verbeteren we het onderwijs plus nog veel meer!

Ate Hoeksma
Ate Hoeksma
2 jaren geleden

Het westen is helemaal doorgedraaid. Gek zijn ze. Echt blind voor de misdadigers die acht jaar de bevolking hebben geterroriseerd.

salvar
salvar
2 jaren geleden

als je het hier over heb dan kijk je in de ogen van een schaap en maken je voor fantast uit.
je denk toch niet dat onze fijne mp & co en de eu en het wef en niet te vergeten het kankergezwel de vs dit zouden doen.

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x