Mens en DierCorona

Rutte krijgt flinke tik op vingers: ontslag coronakritische Keijzer ‘in strijd met de regels’

Help ons door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zaterdag werd staatssecretaris Mona Keijzer door premier Rutte ontslagen vanwege haar kritische uitspraken over het coronatoegangsbewijs. Ze zei in een interview: “Je ziet dat het steeds moeilijker uit te leggen is waarom die pas op de ene plek wel nodig is en op de andere plek niet.” En: “Dan denk ik: ja jongens, gaan we nou door op deze weg of gaan we het anders organiseren?”

Op het Binnenhof wist men dat Keijzer één van de meest kritische krachten tegen het coronabeleid is. Tot zaterdag hield ze haar commentaar binnenskamers. Keijzer vindt de corona-aanpak te strikt en is tegen het werken met QR-codes.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Haar bezwaren worden veel breder gedeeld, ook buiten het Binnenhof. De discussie over het coronabeleid krijgt hiermee alleen maar meer zuurstof. Uit onderzoek van Hart van Nederland blijkt dat slechts 38 procent van de Nederlanders het coronabeleid steunt.

Dat is vreemd!

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt heeft bovendien gezegd dat het ontslag van staatssecretaris Keijzer indruist tegen het reglement van de orde van de ministerraad. “Kennelijk kan een minister-president de telefoon pakken en ministers en staatssecretarissen ontslaan zonder kabinetsbesluit. In zijn eentje, per telefoon. Maar dat is vreemd!” twittert Omtzigt.

“Het reglement is duidelijk: de minister-president mag een voordracht doen voor ontslag, maar het is aan de ministerraad om erover te beraadslagen en te besluiten. Dat is dus niet gebeurd.”

Rutte gaat over het reglement dat hij zelf niet in acht neemt

Het reglement van orde van de ministerraad is heel duidelijk: daar moet een ontslag van een staatssecretaris besproken worden, benadrukt Omtzigt. “Hier zegt premier Rutte: ik heb haar ontslagen. Dat is tegen de regels.”

De minister-president moet ervoor zorgen dat dit reglement in acht wordt genomen. “Dus Rutte gaat over het reglement dat hij zelf niet in acht neemt,” constateert Omtzigt.

Hij heeft Kamervragen gesteld:

4.8 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

133 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
2 jaren geleden

Wetten en regels zijn er niet voor Rutte en zijn rovers. Rutte luistert alleen naar Schwabbertje. Ik snap niet dat ze deze landverrader nog niet in de hofvijver hebben getrapt.

Recht door zee
Recht door zee
2 jaren geleden

Degene die het goede voorbeeld moet geven overtreed constant de regels ze gelden blijkbaar niet voor hem

In De Schwabkamer
In De Schwabkamer
2 jaren geleden

Het ontslag is onrechtmatig, en DUS NIET GELDIG.

Mona Keijzer terug op haar plek dus.

Nieuwe motie van wantrouwen en wat er nog meer scheelt voor Furher Ruttler

Theo
Theo
2 jaren geleden

En wie pakt die MSN nu eens aan dsn?

Back to top button
133
0
We lezen graag je reactie!x