Universum

De aarde bestaat eigenlijk uit twee planeten

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De aarde is ooit frontaal op een andere planeet gebotst. Die planeet, Theia geheten, overleefde de botsing niet en barstte uit elkaar.

Uit een deel van de brokstukken van Theia is de maan ontstaan, zo zeggen Amerikaanse wetenschappers. Een ander deel is opgenomen door de aarde, waardoor onze planeet eigenlijk uit twee planeten bestaat.

Vingerafdruk

Wetenschappers dachten altijd dat de aarde en Theia elkaar hadden geschampt, maar concluderen nu dat het om een frontale botsing ging. Ze schrijven over hun bevindingen in het blad Science.

Onderzoekers van de Universiteit van Californië in Los Angeles vergeleken de chemische ‘vingerafdruk’ van zeven maanstenen met die van vulkanisch gesteente uit het binnenste van de aarde. De stenen bleken zuurstofatomen te bevatten die precies hetzelfde zijn samengesteld. Volgens de wetenschappers moeten ze daarom dezelfde oorsprong hebben.

Enorme kracht

Om dat mogelijk te maken moet er bij de botsing een enorme kracht zijn vrijgekomen. Daaruit leiden de onderzoekers af dat de botsing tussen de aarde en Theia frontaal moet zijn geweest.

Een andere theorie is dat Theia destijds langs de aarde is gescheerd en daarbij in stukken uit elkaar is gevallen. Maar in dat geval zouden de stenen op de maan moeten verschillen van het gesteente op aarde, omdat ze een andere afkomst hebben.

Foto: William K. Hartmann

[UCLA]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Het word echt met de dag erger al die ruimte/aardbol fantasieën, of niet?

pietje
pietje
6 jaren geleden

Eerlijk gezegd voel ik mij verloren ! Weet niet meer wie of wat te geloven !

pietje
pietje
6 jaren geleden

Wil zo graag alles weten en daar leef ik voor maar soms…… kan ik er niet meer bij !

gijs
gijs
6 jaren geleden

ze hebben zoveel onzin geleerd dat hun nu niet meer zelf kunnen nadenken

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

48
0
We lezen graag je reactie!x