Homepagina » Buitenland » De onderste steen komt nooit boven omdat de waarheid niet geliefd is. Pieter van Vollenhoven zegt waar het op staat
De onderste steen komt nooit boven omdat de waarheid niet geliefd is. Pieter van Vollenhoven zegt waar het op staat

De onderste steen komt nooit boven omdat de waarheid niet geliefd is. Pieter van Vollenhoven zegt waar het op staat

Premier Mark Rutte heeft gezegd dat ‘de onderste steen boven moet komen’ over de dood van de Saudische journalist Jamal Khashoggi.

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven uitte op Twitter zijn ergernis over dit soort holle woorden.

Op internet wijdde hij een tweet aan de lege retoriek rond de moord: “Iedere keer wordt er gezegd, zoals bij de verschrikkelijke moord op de journalist, dat de onderste steen zal en moeten bovenkomen.”

Niet geliefd

“Iedereen weet ook dat deze zin nooit zal worden waargemaakt omdat niet alleen de organisatie daarvoor ontbreekt, maar eveneens de waarheid niet geliefd is,” vervolgde hij.

Premier Rutte zei eerder na de ramp met vlucht MH17 dat ‘de onderste steen boven moet komen’.

Van Vollenhoven kan rekenen op veel bijval. “Stop als koningshuis en parlement met het onderhouden van vriendschappen met zulke onderontwikkelde volkeren,” reageerde iemand.

Oliebelangen

“Daar kunt u het mee doen, minister-president,” schreef een ander.

Ook buitenlanddeskundige Rob de Wijk denkt dat het regime in Saudi-Arabië weg zal komen met de moord op de journalist.

Vanwege de oliebelangen kunnen de Saudi’s volgens hem nog decennialang doen en laten wat ze maar willen.

Foto: Poppo154 Wikimedia Commons

[Telegraaf]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • weg met ons schreef:

  ….’Ik ben niet gekomen om rechtvaardigen te roepen, maar om zondaars aan te sporen een nieuw leven te beginnen”… Wat moet Pieter hebben gedacht? Hij redt zijn ziel door te tonen dat ook hij tot inkeer is gekomen? Prins Claus deed dat door aan het eind van z’n leven demonstratief de beklemmende en wurgende stropdas symbolisch af te doen.

  Misschien is ook het koningshuis opgesloten in een gevangenis van de Rothschilds, omdat papa Bernhard zonodig zijn nazi rijk eilde najagen en in 1954 onbedoeld een gevangenis schiep voor zichzelf en z’n omgeving (en NL)….Dat zag hij in al z’n Duitse wijsheid niet aankomen?

  13 likes
  • mike schreef:

   Kan me niet voorstellen dat alle elitairen per definitie slechte mensen zijn, maar dat ook velen van hen in angst leven, net als wij. Juist omdat zij veel meer invloed hebben dan de gemiddelde Nederlander moeten zij veel voorzichtiger zijn om zich over de negatieve figuren en hun praktijken te uiten. We weten nog hoe het destijds gegaan is met de Kennedy’s.

   Ik geloof zelfs dat Mark Rutte en al zijn collega’s die ons nu al jaren aan het lijntje houden gewoon fijne mensen zouden zijn geweest als ze niet in dit beroep terecht waren gekomen, maar gewoon een simpel baantje hadden gehad.

   We weten helemaal niet zo veel over de persoonlijke omstandigheden van onze politici en andere mensen die ons inmiddels al zo lang het gevoel geven dat ze ons verraden. Ben ervan overtuigd dat zij allemaal gecontroleerd worden door derden.

   We weten inmiddels dat allerlei mensen als een “Targeted Individual” (TI) door het leven gaan.
   Willekeurige mensen, maar ook mensen die tegen de stroom van ‘het kwaad’ in zwemmen. We weten ook dat men in negatieve kringen beschikt over exotische technologie waarmee men TI’s vanuit de ruimte elke dag kan bestoken met laser technologie.

   Men schijnt ook al te beschikken over “Thin Film Technology” waarmee de ogen van slachtoffers kunnen worden voorzien, zodat zij hele levendige dromen krijgen zodra zij naar bed gaan. De dromen zijn zo realistisch en helder dat je in de overtuiging leeft dat je werkelijk in een andere dimensie was. En ook overdag kan het gebeuren dat deze TI’s op elk willekeurig moment beelden in beelden zien. ‘Hallucinaties’ waar zij ook kijken.

   Ook positieve elitairen kunnen misschien al jaren worden bestookt met Direct Energy Weapons zonder dat zij zich daar ooit over kunnen uiten. Wie onder ons zou hun verhaal serieus nemen? De meesten weten nog niet eens dat dit al jaren technisch mogelijk is. En als ze over “stemmen in hun hoofd” zouden beginnen zou het hele land in een deuk liggen, terwijl ook dit technisch al jaren mogelijk is.

   Als voorbeeld zouden we ook kunnen denken aan de dood van Prins Friso. Hoe deze man destijds onder een lawine terecht is gekomen. Hoe kunnen wij er zeker van zijn dat deze man niet vermoord is door negatieve groeperingen die direct energy weapons tot hun beschikking hadden waarmee zij de lawine hebben veroorzaakt?

   Er zijn best wel een aantal hele negatieve berichten over het Koningshuis en het zullen ook vast niet allemaal Engelen zijn, maar wat weten wij nu eigenlijk. Er is best een mogelijkheid dat ook zij geterroriseerd en gecontroleerd worden door derden. Denk dat ook zij inmiddels wel inzien dat de huidige eindleiders de grootste bedreiging zijn voor het voortbestaan van mensheid en Aarde.

   8 likes
   • devries schreef:

    Misschien kan Pieter het putje van de Ramp in Enschede eens open gooien, zijn straatje schoon te vegen over de rug van een Journalist ergens in Saudi …

    Zo’n Hitler strategie om de bevolking achter je te krijgen, naar een ander wijzen !!

    6 likes
    • peter snijder schreef:

     ja Pieter enigszins wakker geworden.
     probeer eerst maar eens ruttes Mh 17 onderste steen op te graven.
     je hebt tenslotte iets bij de Luchtmacht gedaan.

     4 likes
   • Eksegese schreef:

    Tja, @mike dat is de prijs als je je ziel verkoopt. Alles heeft zo zijn voordelen maar zeker ook nadelen. Die krijg je er gratis bij. En misschien is er een weg terug, maar als die er al is zal hij zeker niet geplaveid zijn. Dat kan een ernstig probleem zijn als je het zo goed gewend bent. Zoaks gezegd, voor- en nadelen. Het is maar wat je belangrijk vindt. Het leven bestaat uit keuzes.

    9 likes
   • weg met ons schreef:

    @mike

    …”Kan me niet voorstellen dat alle elitairen per definitie slechte mensen zijn,….”

    Een klassieker: in ieder mens huist goed en kwaad, het is maar waar je voor kiest.

    Kijk ik in de krochten van mijn ziel, dan kom ik mijn duistere kant tegen en dan is het zaak dat het gezonde verstand, het karakter en empathisch vermogen er een duidelijke rem op zetten. Bij mensen die de verrotheid eruit laten zijn verloren en zullen zijn overgeleverd aan de macht van anderen. Ieder mens heeft een keus en ingebouwde gezonde rem, maar kunnen waarschijnlijk het rempedaal niet vinden of is deze beschadigd.

    Hatelijk vsn deze slinkse lui is dat ze de goedheid zelve spelen of zich mogen verontschuldigen dat ze om tactische reden slecht (spelen). Vroeger heette dat diplomatiek zijn, maar was feitelijk dezelfde smeerlapperij. Tegenwoordig hoeft een polticus niet meer diplomatiek te zijn, omdat de leugens, list en bedrog door bijna iedereen voor zoete koek wordt geslikt.

    Opmerking, als mensen worden gechanteerd dan is er één juiste oplossing, hoe erg de waarheid ook mag zijn en hoe vreselijk de consequenties ook zijn, accepteer de uitkomst en maak schoon schip door in het licht te treden.

    9 likes
  • isbe schreef:

   Zelfs de Rothschilds zitten in deze gevangenis. Iedereen die hier is is slaaf van het systeem. Niemand uitgezonderd.

   6 likes
 • Gea Breuker schreef:

  In plaats van in raadsels te praten, kan Van Vollenhoven beter een voorbeeld nemen aan Robert Bernard.

  En die is gisteren dood gevonden, je hoeft niet te raden waarom.

  Ninefornews, het zou jullie sieren om hernieuwd aandacht te vragen voor die meneer Bernard.

  9 likes
  • Gladiator schreef:

   @Gea Breuker,

   Beste,

   Niet dat ik nu zo’n hoog petje op heb over het koningshuis en alles wat daarmee te maken heeft maar Robert Bernard is een gewetenloze chill, oplichter, bedrieger, leugenaar en wat dies meer zei!!!!

   En u zegt dat hij dood is, uw bronnen graag want hij is al een keertje dood gegaan namelijk, op of rond 25 augustus ………VORIG JAAR (2017!!!!)….en dat was niet gisteren.

   Hij zal de boel wel zodanig belogen en bedrogen hebben dat hij met spoed onder moest duiken…….of natuurlijk “doodgaan” !!!

   Gladiator

   12 likes
   • Louise schreef:

    Dat is toch die blije bankier ? Volgens mij gaat hij elke keer dood en dan zit hij ergens in t buitenland ……@ Gladiator ik ga helemaal met je mee of heeft @ Gea Breuker een drankje gebrouwd …..

    4 likes
   • Gea Breuker schreef:

    Ja sorry, had de datum verkeerd gezien, was idd vorig jaar. Maar hij zal dan wel echt dood zijn, nu.

    Wat ik niet begrijp is dat je hem een shill en oplichter en leugenaar noemt. Ik heb z’n verhaal aangehoord in een vijfdelig interview. Nagenoeg alles komt overeen met de verhalen van anderen, over misbruik, overheden die erbij betrokken zijn, satanische kerken, bankiers die dood gaan, noem maar op. Wie liegt er dan, of durft niet in de spiegel te kijken? Niemand werpt de eerste steen, ik begrijp het ook.

    Maar de essentie van zijn verhaal, dat wij trotse Nederlanders aan de basis van de smeerboel staan, de bedenkers van het kwaad in de globale samenleving, dat er psychopaten en sociopaten aan de top van de samenleving staan en dat wij (en ook jij) een werkslaaf bent, dat is toch geen leugen? Of nu hij, of Pieter, of Baudet, of de kassajuffrouw, of Jesus in zijn nieuwe vleselijke lijf dit verteld, dat is toch geen halszaak? Belangrijker is dat het verteld wordt, dat het gedeeld wordt, bewustzijn vraagt eerst bewustwording.

    Valt me tegen van je dat je je zo opwind. Je was toch ook voor vrijheid…
    Nou, ik drink nog wat, santé.

    1 likes
    • Gladiator schreef:

     @Gea Breuker,

     Beste,

     Daar u zo leuk reageert en ik er nu wel van overtuigd ben dat u géén trol bent en zo maar wat in de ruimte blaat enige uitleg van mijn kant inzake mijn beschuldigingen aan de kant van deze CHILL!!
     Allereerst uitleg omtrent het fenomeen CHILL!!

     Dit zijn mensen, zoals bijv. ook Alex Jones er een is, die veel zeggen, en ook wel zaken die op waarheid berusten echter, en daar zit het gevaar, ze vertellen ongeveer 80% waarheid echter 20% (wat helaas ALTIJD de essentiële info betreft over het door hun gelanceerde) pure BS!!!

     Zo ga je ze geloven én volgen en dus het bos ingestuurd……met dus een BS verhaaltje, allemaal ihkv geef ze brood en spelen en verdeel en heers!

     Ronald Bernard verteld op het juiste moment het juiste verhaal, namelijk dat wat we “eigenlijk al allemaal wisten” en is het heel snel van…”ZIE JE NOU WEL” .

     Feit is echter dat hij geen enkele naam noemt terwijl hij duidelijk maakte ze allemaal te kennen, hij op dat moment bezig was om een bank (de “blije bank”) waar achteraf de “investeerders niet zo “blij” van zijn geworden!!

     Dus dit BS verhaal heeft hij gewoon gebruikt om “ons (niet het mijne overigens) vertrouwen te winnen” om vervolgens dit “vertrouwen” te gebruiken voor de BLIJE BANK!!

     Deze man gewoon snel vergeten inclusief dit BS verhaal én inclusief de BLIJE BANK!!!

     Hopelijk een beetje duidelijk maar meer woorden wil ik hier eigenlijk niet meer aan vuil maken!!

     Gegroet beste,

     Gladiator

     2 likes
     • Gea Breuker schreef:

      Je bent je naam waardig. Je hebt je woede altijd op de voorgrond staan, ready to strike dead the neverending row of other gladiators in the arena… Die blije bank heeft mijn interesse niet, ik prik door die 20% heen, maar dat uitgerekend jij de rest BS noemt… Aiai, mijn duim gaat omlaag. Maarrr, ik hoef niet met uitroeptekens te schrijven om mijn verhaal, mijn reactie, mijn uiting ruimte te geven.

      Dus nogmaals. want je bent zelf ook geen René uut Zalk of Arwijn want je hart zit op de juiste plek (achter je harnas) maar ik duidde op z’n waarheden en wilde daar aandacht voor. Je snapt toch wel dat wij dezelfde tactiek moeten toepassen die zij toepassen? Het bewustzijn maken van de massa is een kwestie van bewustwording, wakker schudden, en herhalen herhalen herhalen. Uit die hypnose halen, alle beetjes helpen. En idd voor de wakkeren, die 3 of 5% zoals je zelf denk die het al zijn, is het logisch, maar denk aan de rest en help ze.
      Met stroop vang je meer vliegen als met azijn, dat wisten de Romeinen ook al… En blaten, dat doen schapen..

      1 likes
  • Margie schreef:

   Bedoel je Ronald Bernard van de blije bank?
   Die is niet dood, hij leeft on iedereen the blijven belazeren
   Er was in augustus 2017een Ronald Bernard Fernandez in Florida dood gevonden, die scheen van het pad AF te zijn…zoals zo velen

   3 likes
  • Bas van Schie schreef:

   Hij is al een aantal keer vermoord.
   Waar heb je dat nieuws vandaan?

   2 likes
  • onderbuik schreef:

   Gea
   bedoel je Ronald Bernard de “bankier” kan er niks over vinden

   2 likes
 • Bas van Schie schreef:

  Niemand laat het achterste van zijn tong zien.
  De onderste steen ziet er ongeveer zo uit:

  De Saudische machthebbers hebben altijd in de tang gezeten van Amerika. Deze prins doet zo,n beetje wat hij wil. Hij is wispelturig en wil zijn macht vergroten. Maar daar zat niemand op te wachten.
  De spil is olie, wie de olie van de deze prins heeft heeft de macht

  En omdat Amerika daar geen betrouwbare bontgenoten meer heeft voor een basis, wil het lange afstand raketten bouwen.( lees inzetten)
  Wanneer Trump verliest in het midden oosten, krijgen zijn vijanden de olie en kunnen daarmee de hoogte van olieprijs compleet manipuleren.
  Amerika bij de ballen zo gezegd.

  Een nog grotere dreiging is, dat de olie dan niet meer in dollars hoeft worden verhandeld en dat betekent door de absurd hoge staatsschuld dat Amerika in 1 klap in het ravijn ligt.
  Het afbetalen van schulden door bij drukken van dollars werkt dan niet meer.
  Immers de dollar is niets waard als er geen olie meer verhandeld wordt. Of als olie niet betaalt worden met dollars.

  Zonder acute kernwapens superioriteit is Amerika dus nergens. Rusland deze lange afstand raketten al lang en America natuurlijk ook. Maar nu word ermee gedreigd.

  Dus nu wordt de prins aan gepakt.
  En dat, is de onderste steen.

  18 likes
 • Louise schreef:

  Prof.mr. Pieter van Vollenhoven , is altijd onderschat geweest, eigenlijk de enige zinnige logische denk kracht van die familie …… Als we in Nederland wat meer van zulke mensen hadden, zou het niet zo’n onnozele zooi zijn….. Nou is iedereen even stil omdat niemand kritiek durft te uiten…. Maar als Wilders of Baudet zo’n opmerking had gemaakt , hadden ze natuurlijk weer denigrerende opmerkingen gemaakt en het weg gelachen…….

  19 likes
 • Sint Biff schreef:

  Pilotici zeggen doorgaans het tegenovergestelde dan wat ze willen. Pas dat eens een tijdje toe als je de krant leest of naar het journaal kijkt (zijn er nog mensen die dat doen?)
  Als Rutte dus zegt de onderste steen moet boven dan zegt hij eigenlijk dat de onderste steen daar koste wat kost moet blijven.

  draai een tijdje alles om

  13 likes
 • salvar schreef:

  nog even kunnen we een boek schrijven met de titel ,,de onderste steen moet naar boven,,.
  weleens gehoord van grimm?
  elke keer merk je weer hoe verrot de wereld is en als er niets gebeurd wordt het alleen maar erger.
  merkel een grote mond maar levert wel oorlogstuig maar ja de centjes he.

  5 likes
  • weg met ons schreef:

   @salvar

   Roepen om de onderste steen boven te krijgen is een holle frase geworden. De onderste steen is allang boven, alleen probeert het addergebroed te doen alsof de neus bloedt en vol te houden dat ze nog steeds zoeken…. In beeldspraak vergelijking zou ik zeggen dat voor de politiek een goed lichaam uit kanker bestaat en het daartussen gezonde weefsel voor ze het deel is wat de ziekte is die weggesneden moet worden. Dat is tegenwoordig de gedachte van de Rothschild-Bilderberg politiek.

   7 likes
 • Matt schreef:

  De onderste steen (zijn ondertussen al heel wat rotsblokken geworden) moet verborgen blijven “In Het Belang Van Het Land”. Dat ‘belang’ is niet meer of minder de eigen positie, zeg maar het riant betaalde baantje van Rutte en consorten. Dat zullen ze met hand en tand blijven verdedigen, hoe hard ze er nog voor moeten liegen. Als de buitenwereld erachter komt dat ze steevast belogen en bedrogen zijn door dit sujet is het afgelopen met hem.

  Conclusie: In het belang van het land is het uiterst belangrijk dat dit individu en zijn trawanten (Rutte en zijn regering) meteen uit hun positie verwijderd worden en voor onbepaalde tijd in een 1 persoonskamertje ‘op vakantie’ mogen. Zonder wachtgeld wel te verstaan.

  10 likes
 • Enki schreef:

  onderste steen?????!!!!!! laat me niet lachen…….. ik denk dat de bovenste steen ondertussen even smerig is. Het wordt dus tijd, dat we dat huis wat deze roversbende heeft gebouwd steen voor steen te vernietigen.

  10 likes
 • Albert schreef:

  Weg met jou, zowaar zo waar. Wel eens fris van Pieter zoiets te horen.

  6 likes
 • Poep schreef:

  Goedzo pieterke!

  5 likes
 • rob schreef:

  Een ding is wel waar ..dat die steen nooit nooit boven zal komen dat is Een waarheid .maar waarheid zelf kan nooit geliefd zijn ..omdat waarheid zelf altijd onderhevig is aan onwaarheid..als men over geliefd heeft , een soort liefde staat daartegenover weer haat, en dat is ook weer een Waarheid..zolang mensen met gebeurtenissen worden geconfronteerd waardoor een gebeurtenis door een gebeurtenis vooraf word veroorzaakt blijft deze altijd ingekapseld en onder gedompeld waarmee een gebeuren ervan niet het daglicht van de waarheid boven water komt ..inderdaad ..de de steen zal nooit boven komen omdat er vele gebeurtenissen erna er weer op volgen op een gevolgd met talloze en zinloze woorden die zo en zo al te kort schieten van de gebeurtenis zelf ..laten we maar zeggen de mensheid schiet te kort daarover zo dat een gebeuren altijd een vrij spel speelt met de Mens zelf waarin het gevangene is van zijn eigen veroorzaakte gebeuren en waaruit een gebeurtenis onderhevig is aan de duistere kant van zijn eigen kennen en kunnen..

  4 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  ja ja de waarheid, zo laat ik vaak vallen:
  “Wer die Wahrheit sagt, braucht ein verdammt schnelles Pferd” in onze huidige samenleving..
  er is geen politicus die het goed kan berijden, danwel dat ze helemaal geen paard hebben, dus neem hun woorden niet letterlijk en begrijp waarom zij altijd weer in het zelfde toneelspel opduiken..

  3 likes
 • ster schreef:

  Die journalist was de neef van de vriend van prinses Diana,, dan weet je ongeveer in welke hoek je moet beginnen zoeken nu Pieter van Vollenhoven deze uitspraak gedaan heeft. Want hoe kan hij dit anders allemaal weten?

  1 likes
 • krikke schreef:

  ibaawen in t rifgebergte

  1 likes
 • Derek schreef:

  S-A………….vuile zionisten!

  0 likes
 • x

  Check Also

  rutte

  Antwoord van Rutte op allesbepalende coronavraag is ronduit schokkend

  FvD-leider Thierry Baudet vroeg premier Rutte in ...

  overheid

  ‘Overheid maakt ons monddood. Dit is onderdrukking in zijn zuiverste vorm’

  Premier Rutte had gisteren een advies voor ...

  >