Natuur en Milieu

Studie: Elektrische auto verre van klimaatvriendelijk. ‘Grote misrekening’

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Duitsland is de elektrische auto ‘verre van klimaatvriendelijk’, onthult nieuwssite Business Insider. De elektriciteit die in Duitsland wordt opgewekt, is grotendeels afkomstig uit kolencentrales.

Daarnaast moeten benodigde materialen ergens uit de grond worden gehaald en zijn er enorme hoeveelheden energie nodig voor de productie van de accu’s. Het gevolg is dat het heel lang duurt voordat een elektrische auto onderaan de streep minder CO2 uitstoot dan een auto met een verbrandingsmotor.

Dat alles staat nog los van andere nadelen zoals lange laadtijden, hoge aanschafprijs en een kleine actieradius.

Onjuiste aannames

De bewering dat elektrische auto’s het klimaat beschermen, is gebaseerd op ‘een grote misrekening’, aldus het Institut für Weltwirtschaft (IfW). Ulrich Schmidt van dit IfW heeft een onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat elektrische auto’s klimaatverandering juist verergeren.

Dit heeft vooral te maken met de Duitse energiemix, die grotendeels bestaat uit steenkool. Beweringen dat elektrische auto’s schoon zijn, zijn gebaseerd op onjuiste aannames, aldus Schmidt.

Volle 100 procent

Hij stelt: “Een volledige overstap op elektrisch rijden doet de vraag naar elektriciteit alleen al in de Duitse autosector met ongeveer 20 procent stijgen. Er moet in dat geval meer elektriciteit opgewekt worden uit fossiele brandstoffen.”

“Je elektrische auto rijdt voor de volle 100 procent op elektriciteit opgewekt uit fossiele brandstoffen, in dit geval steenkool. Dit betekent dat elektrische auto’s niet bijdragen aan klimaatbescherming, maar global warming juist verergeren.”

Dit zal volgens hem zo blijven zolang het aandeel fossiele brandstoffen in de energiemix groter is dan 20 procent. Business Insider wijst erop dat zelfs de Europese Commissie schat dat de energiemix in 2050 nog voor ongeveer 40 procent uit fossiele brandstoffen bestaat.

[Business Insider]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
sjake
sjake
2 jaren geleden

Over een aantal jaar kun je voor een prikkie een tesla aanschaffen,je zult alleen rond 15000€ voor een accu moeten betalen van een tesla van 10 jaar oud.

PREDATOR
PREDATOR
2 jaren geleden

Misrekeningen genoeg hier in het land…Wanneer word er eens wat aangedaan en wanneer word er een misrekening gemaakt in ons voordeel???
juist…En maar betalen….hun misrekeningen en terug krijgen hoo maar..Ik zeg …..DIESEL

Driek
Driek
2 jaren geleden

Populistische kletspraat.
https://www.knack.be/nieuws/wereld/duitsland-haalde-vorig-jaar-meer-stroom-uit-groene-energie-dan-uit-kolencentrales/article-normal-1414019.html.amp
En er worden nog steeds veel zonnepanelen en windmolens geplaatst in Duitsland.

Verder vergeet je het belangrijkste voordeel van elektrische auto’s: de lucht in (binnen) steden wordt aanzienlijk schoner en dat is fijn voor de mensen die er wonen.

Er is – inderdaad – nog veel fossiele energie nodig, maar dat kan veel schoner opgewekt worden dan in een benzinemotor.

Nu de grondstoffen nog op een nette manier winnen, dan blijven de kinderen ‘daar’ ook gezond.

Rayoflight
Rayoflight
2 jaren geleden

Lijkt me dat er eerst een betere batterij moet uitgevonden en dat dan de eletrische auto echt een alternatief wordt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x