Homepagina » Buitenland » Sony-baas over Midden-Oosten: Laat ze elkaar maar afslachten (behalve Israël)
Sony-baas over Midden-Oosten: Laat ze elkaar maar afslachten (behalve Israël)

Sony-baas over Midden-Oosten: Laat ze elkaar maar afslachten (behalve Israël)

De algemeen directeur van Sony heeft gezegd dat het Midden-Oosten een ‘gigantische puinzooi’ is. Hij heeft ook gezegd dat de VS iedereen elkaar daar zou laten afslachten als Israël niet in de regio lag. Dat blijkt uit e-mails die zijn gepubliceerd door WikiLeaks.

De klokkenluiderssite zette afgelopen week honderdduizenden documenten en e-mails van de elektronicagigant online. De organisatie vindt dat de informatie publiek moet zijn, omdat Sony veel politieke invloed heeft.

Militair-industrieel complex

De 30.287 documenten en 173.132 e-mails laten volgens de site zien dat het geen entertainmentbedrijf is, maar een invloedrijke multinational met banden met het Witte Huis, invloed op de Amerikaanse politiek en banden met het militair-industrieel complex.

Er zijn onder meer e-mails te lezen die directeur Michael Lynton schreef in reactie op een artikel van de Washington Post uit 2014 over het Syriëbeleid van Obama. Een familielid stuurde het artikel door naar Lynton met daaronder de tekst ‘Briljant’. “Laat ze elkaar maar afslachten!” reageerde Lynton. “Dat hele gebied is een gigantische puinzooi. Als Israël daar niet zat, zouden we ze elkaar laten uitmoorden en wachten tot het stof neergedaald is.”

Olie

“We hebben de olie niet nodig,” schreef hij verder. “Weet je wat. Laat ze elkaar uitmoorden rond de Joodse staat en ruim de restjes op nadat ze zichzelf uitgeput hebben.”

Uit de e-mails van Lynton blijkt dat hij geregeld deelneemt aan bijeenkomsten die gericht zijn op pro-Israëlisch beleid. In augustus 2013 bracht hij een bezoek aan het huis van de in Israël geboren Amerikaanse actrice Natalie Portman om te praten over het Israëlische conflict. De bijeenkomst was georganiseerd door Jeremy Ben-Ami, de voorzitter van de pro-Israëlische politieke groep J Street.

De dag na de bijeenkomst stuurde Portman Lynton een e-mail met links naar websites met ‘nauwkeurige verslaggeving over Israël en het Jodendom’.

Samenwerkingsproject

Enkele maanden later, in februari 2014, had Lynton een ‘intiem diner’ in het huis van de Israëlische producent Arnon Milchan. Onder de gasten bevond zich onder meer de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Lynton liet zijn connecties politieke invloed uitoefenen en zijn pro-Israëlische overtuigingen verspreiden.

In juni 2014 sprak Lynton met Richard Stengel van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken over een samenwerkingsproject tussen Washington en Hollywood. Ze wilden onder andere Ben Affleck en Shonda Rhimes inzetten voor het project. Lynton wilde Natalie Portman er graag bij hebben ‘omdat ze net een film had gemaakt in Israël en daar erg betrokken is’.

[Sputniknews]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Leonard Ariekoek
Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

Ik kan alleen maar zeggen: die Sony baas heeft 100% gelijk.
En weet je waarom? Al die ellende die we nu hebben is te danken aan retards uit achtergestelde gebieden zoals Afrika en het Midden-Oosten. Die zijn niet in staat zelf te functioneren als mens en zijn verworden tot gehersenspoelde zombies die aangestuurd worden door leiders die religie misbruiken voor hun eigen achterlijke ideeen. Om dit met wortel en tak uit te roeien hebben we WO 3 nodig, waarbij 2 miljard mensen zullen en moeten worden gevaporiseerd van een niet nader te noemen godsdienst. Daarna een flinke daling van grondstofprijzen en een algeheel verbod op beoefenen van religie in georganiseerd verband.
Hallelujah!

Ronny
Ronny
Reactie op  Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

Misschien dat de WO3 een mindere oplossing is maar je hebt de situatie keurig omschreven.

henkkie
henkkie
Reactie op  Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

hahaha jij snap er echt helemaal niets van! prachtig die angst
waarom worden steeds dezelfde mensen rijk van een oorlog?
heeft niets met religie te maken
maar met mensen die overal intrappen zodat de mannen met het geld ongestoord hun gang kunnen gaan

Deluxe
Deluxe
Reactie op  henkkie
5 jaren geleden

Henkkie….Jij hebt zeker een TV van Samsung?

peter
peter
Reactie op  Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

Jammer dat je vindt hier je generaliserende rotzooi te moeten verkondigen.

Liquid
Liquid
Reactie op  Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

O, L. Ariekoek pleit voor een nieuwe holocaust waarbij ongeveer een derde van de wereldbevolking dient uitgeroeid te worden omdat ze ‘te achterlijk zijn’….
Ik sla jou bij de verkiezingen maar even over geloof ik.

emka
emka
Reactie op  Liquid
5 jaren geleden

@Liquid. Dan leg mij eens uit waar die radicalen in het MO mee bezig zijn? Iedere ‘ongelovige’ moet dood. Soort van holocaust pur sang!!!

Liquid
Liquid
Reactie op  emka
5 jaren geleden

Daar heb je helemaal gelijk in Emka, ik ben het ook met je eens. Maar om nou te zeggen dat je daarom twee miljard mensen, waarvan het overgrootste deel onschuldig, moet ‘vaporiseren’ gaat wel een beetje erg ver.

Loki
Loki
Reactie op  emka
5 jaren geleden

Een aantal van jullie begrijpen waarschijnlijk niet wat er werkelijk speelt in het MO. Leuk dat geblaat van M. Lynton, maar hij is zelf van Kazaarse afkomst. Ik noem dat expres zo omdat joden in mijn ogen een verzonnen volk is. En wie creëren alle ellende in de wereld. Juist Kazaren en hun volgelingen. En dus ook de sh*t in het Midden-Oosten. Waar of niet???

andre
andre
Reactie op  Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

HELEMAAL GELIJK!!!!

Arne
Arne
Reactie op  Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

@ Leonard Ariekoek
jij hebt wel 100 procent on-gelijk.
De oorlog daar is geschapen door het westen om de dictators af te zetten en voor miljarden liters ruwe olie recht onder de grond.
Moeten die mensen daarvoor sterven?!
Moeten die 98 procent van de bevolking worden gedood/gestraft, enkel omdat die 2 procent vecht met elkaar. Al die moeders en hun kinderen, oude mensen en invaliden die dan worden bedolven onder puin door vallende bommen. hele dorpen en steden die worden afgeslacht door executie en onthoofding.
En dan meen jij, iemand met een goed en rijkelijk leven, dat al die on-schuldige mensen beter worden gedood. Zij zijn de mensen die hulp nodig hebben, zij zijn degenen die hulp nodig hebben !!

Liquid
Liquid
Reactie op  Arne
5 jaren geleden

“Moeten die 98 procent van de bevolking worden gedood/gestraft, enkel omdat die 2 procent vecht met elkaar. Al die moeders en hun kinderen, oude mensen en invaliden die dan worden bedolven onder puin door vallende bommen. hele dorpen en steden die worden afgeslacht door executie en onthoofding.
En dan meen jij, iemand met een goed en rijkelijk leven, dat al die on-schuldige mensen beter worden gedood. Zij zijn de mensen die hulp nodig hebben, zij zijn degenen die hulp nodig hebben !! ”

Het had wat mij betreft niet beter gezegd kunnen worden Arne.

Enki
Enki
Reactie op  Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

‘Al die ellende die we nu hebben is te danken aan retards uit achtergestelde gebieden zoals Afrika en het Midden-Oosten. Die zijn niet in staat zelf te functioneren als mens en zijn verworden tot gehersenspoelde zombies die aangestuurd worden door leiders die religie misbruiken voor hun eigen achterlijke ideeen’.

Jij bent deels het probleem van alle ellende, mensen als jij zijn de ellende. Wie zegt dat de mensen in deze gebieden hebben gevraagd om te leven zoals zij nu leven. Mensen (monsters) die vanuit het Westen naar gebieden gaan als het Midden-oosten / Afrika om daar alles kapot te maken en pakken wat ze pakken kunnen, een chaos achterlaten en weer terugkeren naar land van herkomst. Vervolgens met vingers gaan wijzen en problemen creëren (ISIS, BOKO HARAM, etc etc) om zo weer wat zij oplossingen noemen te komen. En dan komen we bij mensen zoals jij. Jij bent gebrainwashed jij bent het probleem der problemen. Oorlog los je niet op met oorlog. Haat versla je niet met haat. Verbeter de wereld begin bij jezelf, hoe oud is dit spreekwoord??. Als er iets is wat de machten achter het gordijn willen is het mensen als jij. GA en leer wat het leven inhoudt, ik wil niet zeggen dat ik weet of dat ik eén ben met mezelf en andere. Ook ik heb veel te leren. Maar jij.. jij hebt nog een lange weg te gaan.. Koop een ticket ga naar het midden-oosten en vraag het de mensen daar.

Mohamed
Mohamed
Reactie op  Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

Als het volgende niet was gebeurd, was die ellende er misschien niet. Om te beginnen bij Marokko. De koning heeft zijn macht te danken aan Frankrijk, die hem aan de macht heeft geholpen. Algerije: tijdens de onafhankelijkheidsoorlog stierven er 1.500.000 Algerijnen door Frankrijk. Frankrijk houdt het bij 300.000. Tunesie: de eerste president is aan de macht geholpen door Frankrijk. Hoe het met Libie precies zit, weet ik niet. Egypte: eerste koning aan de macht geholpen door VK. Later is de monarchie afgeschaft en was de president aan de macht geholpen door VS. Irak: Saddam Hoessein aan de macht geholpen door VS. Daarna vonden ze hem niet meer aardig. Ik kan wel even doorgaan.
De huidige grenzen in Afrika en West Azie zijn ook maar vastgelegd door een Engels- en Fransman. Wat dus kan betekenen dat volkeren verplicht worden om met elkaar te leven en dat volkeren die iets gemeenschappelijks met elkaar hadden, van elkaar worden afgescheiden. De ellende is veelal veroorzaakt door anderen, dan zijzelf. Dus die onzin van jou slaat kant noch wal

Emile
Emile
Reactie op  Mohamed
5 jaren geleden

Ik ben het geheel met je eens Mohamed, en wat Libie betreft en Kadaffi, exact hetzelfde als al die andere Afrikaanse landen waar wij “leiders” hebben geplaatst om de grondstoffen zeker te stellen (Olie, Uranium, goud etc..)
Begin 1900 zijn de Engelsen en Fransozen als een idioot tekeer gegaan in het Midden Oosten en Afrika.
Tja, en dan noemen wij moslims (want die wonen grotendeels in die landen) nu radicaal na 100 jaar volkerenmoorden, onderdrukking en grondstoffen jatten, en laten we de oprichting van het meest duivelse landje van de wereld Israel niet vergeten, dat viel ook niet echt lekker bij de bewoners van toen om het zacht uit te drukken. (ongeacht het feit wie er recht heeft op HET stukje land waar het meeste bloed heeft gevloeid in de geschiedenis op aarde, dus wat is er nog heilig aan , duivels komt eerder)

Ik heb echt een pesthekel aan die achterlijke mensen die nu bijvoorbeeld zeggen, weg met die vluchtelingen en laat ze daar alles maar plat gooien, wat een dom gezwets, dat krijg je als je alleen het nieuws volgt de afgelopen 10 jaar van je bekrompen leven en de geschiedenis niet kent.
Actie – Reactie zal ik maar zeggen.

King Pacal
King Pacal
Reactie op  Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

Laat de natuur zijn werk doen. Wij in het Westen moeten eens ophouden te proberen democratie te brengen naar landen die daar niet mee om kunnen gaan.
Ook geen dictators meer wegbombarderen, zij zijn de enigen die dit soort landen bijeen kunnen houden en een relatieve vrede tussen de vele stammen/rassen e.d.
kunnen bewerkstelligen. Dit gaat soms ten koste van de mensenrechten van een kleine groep, maar dat is dan maar zo. Beter dan een land compleet in puin, kijk naar Libië!! Niet meer mee bemoeien dus!

Orlando
Orlando
Reactie op  Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

Er is een reden waarom ze op sommige vlakken “achter” zijn en dat is dat ze constant worden binnengevallen door westerse landen die dan ook nog een extremisten steunen, extremisme wordt gevoed door al deze verschrikkingen.
Je denkt dus dat al deze mensen te vermoorden een goede oplossing was, Hitler dacht dat de crisis in Europa ook kon opgelost worden door alle “onzuiverheden” uit te roeien-> kijk naar wat dit heeft geleid.

Roeland
Roeland
5 jaren geleden

Hij ziet er ook uit als een zombie.

Sunshine
Sunshine
5 jaren geleden

De VS is de grootste oorzaak van de ellende daar.
Zodra daar ergens een leider zit die niet naar hun pijpen danst wordt hij verwijdert door de VS die daar vervolgens een puppet neerzet die wel naar hen luistert.

Het moge zo onderhand genoeg bekend zijn dat de VS de grootste agressor is op deze aardkloot. Onder het mom: ‘Wij brengen daar democratie’ maken ze overal een puinhoop waar zij wel bij varen, de oorlogsindustrie slapend rijk wordt maar de burger en goedgelovige soldaten sneuvelen.

Natuurlijk zijn overal groepen die hun eigen wil en wet aan iedereen willen opleggen maar hun acties vallen volledig in het niet bij wat de VS doet. Bovendien verkoopt de VS dat soort ‘rebellen’ zonder enige schroom wapens e.d. Nadat ze hun doel bereikt hebben (chaos in het land) en de VS hen niet meer nodig is worden ze ‘terroristen’ genoemd en trekt de VS weer eens ten strijde met de aloude mantra: ‘we moeten de burgers redden’ (die vervolgens door drones op afstand worden afgeknald). Er is toch zeker geen mens meer die daar intrapt.

V.w.b. soldaten moet ik altijd denken aan de tekst van de Universal Soldier:

He’s five foot-two, and he’s six feet-four, He fights with missiles and with spears.
He’s all of thirty-one, and he’s only seventeen, Been a soldier for a thousand years.

He’a a Catholic, a Hindu, an Atheist, a Jain, A Buddhist and a Baptist and a Jew.
And he knows he shouldn’t kill, And he knows he always will, Kill you for me my friend and me for you.

And he’s fighting for Canada, He’s fighting for France, He’s fighting for the USA, And he’s fighting for the Russians, And he’s fighting for Japan, And he thinks we’ll put an end to war this way.

And he’s fighting for Democracy, He’s fighting for the Reds, He says it’s for the peace of all.
He’s the one who must decide, Who’s to live and who’s to die, And he never sees the writing on the wall.

But without him, How would Hitler have condemned them at Dachau? Without him Caesar would have stood alone, He’s the one who gives his body As a weapon of the war,
And without him all this killing can’t go on.

He’s the Universal Soldier and he really is to blame, His orders come from far away no more,
They come from here and there and you and me, And brothers can’t you see,
This is not the way we put the end to war.

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

En niet te vergeten….”f*ck the EU”….Het hele Afrikaanse continent op z’n kop zetten, het Midden-Oosten in brand steken en uitmoorden met false flag oorlogen en ISIS huursoldaten, de EU economisch leegzuigen en misbruiken als een soort van prostituee en gespeeld of niet gespeeld, maar in het voorbijgaan maken ze van Rusland gemakshalve ook nog even een nieuwe grote vijand tot aan het vergiftigen van de gehele wereld zowel op als in de grond en als zaken uit de hand dreigen te lopen of de puinhopen te groot worden vertellen de grote jongens in de VS dat ze het maar moeten uitzoeken en elkaar wel mogen afmaken.

Als puntje bij het paaltje komt en conflicten verder uit de hand lopen en de belangen ergens anders groter zijn dan hebben ze feitelijk gezien ook nog vierkant schijt aan Israël en zijn bevolking, uiteindelijk is niemand heilig voor ze, helemaal als het op geld aankomt en ze moeten kiezen tussen het beloofde land of de grote belangen elders dan laat men iedereen en alles vallen als een baksteen, ook degene die voorheen zo heilig voor ze waren.

Peter Hulkens
Peter Hulkens
5 jaren geleden

Dat ze elkaar uitmoorden daar is absoluut 100% waar . De oorzaak zijn geloofsfanatici die het idee hebben dat ze verheven zijn boven anders denkenden en de absolute waarheid denken te hebben , kortom een grote losgeslagen bende moordenaars en gekken in een gigantische puinzooi . Als er een God is dan heeft die zich er allang van afgekeerd . De mensheid vernietigd zichzelf word weleens gezegd en zie daar in die gebieden zijn ze al goed op weg . Wat dat in de toekomst moet brengen is ongelooflijk en ik vrees dat er niet veel goeds van komt , echt tragisch . Moorden , plunderen en bomaanslagen die gebieden vernietigen gewoon zichzelf zoals het er nu naar uitziet .

Coeus
Coeus
5 jaren geleden

“dat het geen entertainmentbedrijf is, maar een invloedrijke multinational met banden met het Witte Huis, invloed op de Amerikaanse politiek en banden met het militair-industrieel complex.” Wat een merkwaardige gevolgtrekking. Alsof het een het ander uitsluit. Sony is namelijk een invloedrijk multinational entertainmentbedrijf met banden met het Witte Huis… etc. Enfin. Wat hij van Sony daar beweert is natuurlijk kullekoek. Het is nou juist de VS, met haar geopolitieke inmenging, die de mensen daar elkaar laat afslachten. En de olie niet nodig? Hahahahahahahahaha. Hij heeft dus geen flauw benul waarover hij het heeft. Geeft ook niet, hij hoeft alleen maar leuke films en dergelijke te maken.

Loki
Loki
Reactie op  Coeus
5 jaren geleden

Coeus

Inderdaad olie hebben we feitelijk niet meer nodig, omdat waterstofgas of puur water als brandstof kan worden gebruikt.
Volkswagen heeft al een wagen die op puur water kan rijden, maar krijgt geen vergunning om de auto te mogen produceren. Je kunt wel raden wie daar achter zitten.

In Nederland zijn al tientallen auto’s die rond rijden op waterstofgas en er zijn verspreid over het land een aantal inbouwstations.

Je kunt je dus afvragen of droppie Michael Lynton per ongeluk zijn mond heeft voorbij gepraat. Want de techniek om olie vaarwel te zeggen is er.

Faith
Faith
5 jaren geleden

”De algemeen directeur van Sony zegt dat het Midden Oosten een gigantische puinzooi is.”
Nee, echt?

Waarom denkt hij dat Amerika een gigantische entertainment ( afleidings ) industrie nodig heeft?
Om overal ter wereld ongemerkt de boel leeg te roven en een puinhoop te maken terwijl de mensheid afgestompt voor de buis hangt en zo dus nergens erg in hebben. Die massa-afleiding brengt ook nog eens miljarden in het laatje. Twee vliegen in een klap. Dus niet zeuren meneer Sony, je werkt er zelf aan mee.

Hot Burmees
Hot Burmees
5 jaren geleden

1 vraag.

Hoe kan het, dat niemand zich afvraagt, dat Israël zich totaal niet druk maakt over bijv. ISIS?

Pedro & zo
Pedro & zo
Reactie op  Hot Burmees
5 jaren geleden

Deed Israel al Hot Burmees al voordat de USA + coalitiegenotenaktief werden.
Israel ondersteunde vrijwel direkt de Koerden met wapens militaire deskundigen.
Uiteraard lopen zij daarmee niet te koop.

Dit omdat dat de Koerden als 1 v/d weinige volkeren aldaar vrijheid van godsdienst kent zonder onderscheid.

Uiteraard ook mede in eigenbelang nadat zij vroegere “vrienden” zoals Iran en Turkije waren kwijtgeraakt aan die extreme moslimbendes.
In die regio zijn vrienden van levensbelang.

Pedro & zo

Richard
Richard
Reactie op  Hot Burmees
5 jaren geleden

Waarom maakt ISIS zich niet druk over Israël?

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Het is niet de VS, maar de kliek die de agenda uitvoert. Laten we niet vergeten dat ze VS inwoners al opgeofferd hebben. Der is geen plek op aarde nog veilig. Je hebt oorlog, droogte of andere heftige natuurrampen.(vulkaanuitbarstingen/platenverschuivingen/hoge golven/harde wind/hevige regenbuien enz) Gevolgen: massa migratie en daar ontstaan weer conflicten uit voort. Tel daarbij de failliete systemen bij op en je hebt complete chaos. Lage tonenfrequentie/internet/wifi zorgt voor makke mensen.(vooral hier) Ik denk zelfs dat we er in slaap van kunnen vallen. Een hypnotiseur weet precies welke tonen dit zijn. indianen zeggen dat je gewoon door moet leven en dat als je een keer wakker wordt, je in een andere wereld kunt begeven.(bedoelt men met lage tonen in slaap gevallen? Het stadje in Rusland of ergens in Oosten waar mensen spontaan in slaap vallen een test is?) Kortom we zitten in een gestuurde eindtijd, die parallel loopt met natuurfenomenen.
Het wordt hoogste tijd dat we nu gaan samenwerken. In buurten enz. We moeten ons voorbereiden op wat komen gaat. Wil je overleven, dan moet dat samen. Niet voor niks zijn veel films gebaseerd op overleven. Walking dead/under the doom/hungrygames. Men laat zien hoe je kunt overleven en hoe mensen denken en handelen.

m.b
m.b
5 jaren geleden

… het zal nog ‘even’ duren voor de mensen ‘t door gaan krijgen. Tot dan … lekker aanmodderen.

x

Check Also

rutte

‘Nederland steunde terroristen en Rutte probeert waarheid onder tapijt te schuiven’

Premier Mark Rutte probeert te voorkomen dat ...

trump

Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

42
0
We lezen graag je reactie!x