Binnenland

Er is een oversterfte van tienduizenden mensen, maar coalitie houdt debat tegen: ‘Vind ik niet kunnen’

Help door dit met jouw kennissen op je social media te delen!

Elke week overlijden er honderden Nederlanders meer dan normaal en niemand weet waarom. We hebben al lange tijd te maken met oversterfte. De onderzoekers komen er niet goed uit. Volgens de Volkskrant van vorige week worden die data niet gedeeld met de onderzoekers. We kunnen er dus ook geen goed onderzoek naar doen, zei Pieter Omtzigt dinsdag in de Kamer.

Hij stelde voor om het debat hierover binnen een week of zes in te plannen. “Als het omgezet kan worden in een meerderheidsdebat, zou het helemaal mooi zijn, maar ik wil er gewoon over spreken,” zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Geen meerderheid

Er was geen meerderheid voor zijn verzoek. De coalitie ging ervoor liggen. D66-Kamerlid Paulusma zei: “Geen steun. Dat is niet vanwege onwil, maar ik ben nog in afwachting van de technische briefing van aanstaande donderdag. Volgens mij hebben we net met een spoed-emailprocedure ook om een aantal data gevraagd. Ik heb die wel nodig om te kijken of het debat daarna nog nodig is, dus voor nu geen steun.”

Van den Berg (CDA) voegde toe: “Ik sluit me aan bij de woorden van mevrouw Paulusma. Nu geen steun.” Ook Bevers (VVD) sloot zich aan bij de woorden van Paulusma. “Geen steun.” Kamerlid Grinwis (ChristenUnie) was kort van stof: “Geen steun.”

Acuut probleem

Omtzigt was met stomheid geslagen. “Maar als er een oversterfte van enige tienduizenden mensen is en we weten niet waarom, dan hebben we een acuut probleem in de publieke gezondheidszorg. Het spijt me, maar dat je daar niet over spreekt, vind ik niet kunnen. Ik zal het verzoek dus opnieuw doen,” zei hij.

Veel andere partijen wilden juist wel een debat. “Het is van het grootste belang dat er gewoon een beetje duidelijkheid over komt. Ik zie er dus geen enkele reden voor waarom dit zo wordt uitgesteld,” zei Wybren van Haga.

4.9 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

179 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Trudy
Trudy
1 jaar geleden

Tja,iets van aap uit de mouw??

Bakker Smitt
Bakker Smitt
1 jaar geleden

Struisvogels, een kamer vol met struisvogels, op een enkeling na dan!

voor
voor
1 jaar geleden

Wat zijn dat voor domme onderzoekers die er niet uit komen. Ik ben geen onderzoeker, maar weet drommels goed wat de oorzaak is. VACCINATIE DODEN !!

Realist
Realist
1 jaar geleden

Deze coalitie verdient NIEMAND zijn steun
Ze zouden allang afgeserveerd moeten zijn

Back to top button
179
0
We lezen graag je reactie!x