Binnenland

Kabinet van Rutte vindt het helemaal prima dat Nederlanders honger lijden en in de kou zitten

Help door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!

Het is koud, ijskoud in Nederland, niet alleen buiten, maar ook in heel veel huiskamers. Mensen zitten massaal met dikke dekens op de bank. Er zijn gezinnen met kinderen die thuis de verwarming soms uitzetten of op maximaal 15 graden zetten, uit angst voor de energierekening. Het is een kwestie van tijd voordat de eerste bejaarde doodgevroren in zijn of haar woning wordt gevonden, zei PVV-Kamerlid Teun van Dijck in de Tweede Kamer.

“Wil minister Kaag – misschien moet ik zeggen: de minister van karigheid – dat op haar geweten hebben?” vroeg Van Dijck.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Minister Kaag is naar Suriname gevlogen, zogenaamd om plooien glad te strijken rondom slavernijexcuses. “Heeft de minister van Financiën echt niks beters te doen? Ze zou sorry moeten zeggen tegen al die Nederlanders met een baan, met een uitkering, jong, oud, alleenstaand, die massaal in de rij staan bij de voedselbank omdat ze het niet meer trekken. Daar zou deze minister zich druk over moeten maken. Het kabinet heeft hen keihard in de steek gelaten. Ze waren te druk met het wegpesten van de boeren, de opvang van asielzoekers, het bouwen van windmolens en het overmaken van miljarden euro’s naar Afrika en Brussel. De gewone Nederlander kon het heen en weer krijgen. Het is een ongekende schande,” zei het Kamerlid.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Win-win-winsituatie

“Het ergste is dat deze minister dit eigenlijk allemaal helemaal niet zo erg vindt. Die hoge inflatie en die hoge energieprijzen zijn goed voor de schatkist vanwege de extra btw-inkomsten en de gasbaten, zijn goed voor het klimaat, want mensen worden gedwongen om te besparen op gas en elektra, en ze versnellen de energietransitie. Voor D66 is dit een win-win-winsituatie,” aldus Van Dijck.

“Ondertussen kampen we met een inflatie van meer dan 10 procent. En ondertussen ging de energieprijs drie keer over de kop en werden de boodschappen in november 16 procent duurder. En ondertussen zit heel Nederland in de kou. En ondertussen trekken mensen het niet meer en draaien de voedselbanken overuren. Dit is het Nederland van deze minister.”

Ontraden

Van Dijck diende vervolgens samen met Geert Wilders een motie in die de regering verzoekt ervoor te zorgen dat geen enkele Nederlander nog honger of kou hoeft te lijden. De motie werd ontraden door minister Kaag. “Natuurlijk is van elk kabinet het streven ervoor te zorgen dat er bestaanszekerheid is, en dat welzijn en welvaart van alle Nederlanders worden geborgd, maar het verzoek in de motie is nog nooit waargemaakt. Het is altijd het streven. We hebben een historisch pakket, maar we kunnen geen onmogelijke beloftes doen. Ik ontraad deze motie dus,” zei de minister.

De regeringspartijen en SGP stemden tegen de motie, zodat zij werd verworpen.


4.9 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

196 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willy wonka
Willy wonka
1 jaar geleden

De nederlander moet nou eenmaal kapot van klaus!

Koddebeier
Koddebeier
1 jaar geleden

SGP = Landverraders!!!!

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

het WEF-stakeholder fascisme toont zijn ware gezicht

Anne
Anne
1 jaar geleden

we zullen gaan zien hoeveel slapende nederlanders nog zullen gaan stemmen op deze satanische, eigen en wef zakken vullende groepen regeerders……

Back to top button
196
0
We lezen graag je reactie!x