Mens en Dier

Dwepen met een technocraat en zonder mokken meedoen aan medische apartheid: dit is de woordvoerder van Omtzigt

Help door dit met iedereen op je social netwerk te delen!

Dinsdag werd de nieuwe woordvoerder van de partij van Kamerlid Pieter Omtzigt een paar uur na diens benoeming ontslagen. Onno Aerden, die het persbeleid en de contacten met journalisten zou overnemen van oud-Kamerlid Nicolien van Vroonhoven, noemde de BBB van Caroline van der Plas in een oude tweet ‘een gezwel dat de kwetsbare democratie van binnenuit kapot vreet’.

Er doken nog veel meer oude tweets van hem op. Zo schreef Aerden op 22 juli 2021 – vanuit Frankrijk – dat niet-gevaccineerden ‘inmiddels uitsluitend nog wappies zijn’. “En die zijn straks gewoon de pineut. Punt.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Van Vroonhoven blijft de komende tijd de woordvoerder van Omtzigt. Mensen zijn ook eens in haar Twitter-tijdlijn gaan grasduinen en worden daar niet bepaald vrolijk van.

Vaccinatieplicht

Allereerst lijkt ze voorstander te zijn van een vaccinatieplicht. Op 1 oktober 2021 schreef Van Vroonhoven: “No jab, no job. Zorgmedewerkers, onderwijzers en mensen in de bouw moeten zich in Victoria verplicht laten vaccineren, anders baan kwijt. Kom daar in Nederland eens mee aan!”

Op 27 oktober dat jaar voegde ze eraan toe: “Vanaf 24 november komen ongevaccineerden de ‘niet-essentiële’ winkels niet meer binnen… No jab no shopping in Victoria. Zeg dat maar tegen de Nederlanders…”

Verder schreef ze: “Niet normaal! Op 24 november zal in Victoria 90% (!) van de mensen dubbel gevaccineerd zijn! Kunnen we gewoon Kerst komen vieren bij de familie in Nederland, hebben we al twee jaar niet gezien! Moet het in Nederland nu alleen niet te veel uit de hand gaan lopen…”

Van Vroonhoven lijkt impliciet te ondersteunen dat – ook in Nederland – mRNA-ongevaccineerden als tweederangsburgers zijn behandeld, stelt huisarts Els van Veen vast.

Er zijn volgens jurist Sietske Bergsma twee mogelijkheden: de woordvoerder van Omtzigt was helemaal voor ‘no jab no shopping’ of vindt dat Nederlanders de drang en dwang moedig hebben doorstaan. “Mijn gevoel zegt het eerste.”

“Een vaccinatieplicht en medische apartheidsfan? Au. Zou zij zich inmiddels al ingelezen hebben op het coronadossier, haar morele kompas hebben aangezet, en straks met welgemeende excuses komen?” vraagt medisch adviseur Wendy Mittemeijer.

Jacinda Ardern

Het voormalige CDA-Kamerlid was ook zeer teleurgesteld toen Jacinda Ardern, oud-premier van Nieuw-Zeeland, opstapte. “Oooh! Ze gaat gewoon weg! En dat zonder dat eerst een opvolger bekokstoofd is. Dat kán dus gewoon. Hier doen wij daar altijd zo krampachtig over. Ik mocht haar trouwens enorm…” twitterde ze op 19 januari.

Hier dweept ze met Jacinda Ardern, die ook een ‘Nieuw Sociaal Contract’ met haar bevolking sloot: in Chinese stijl, merkt neuroloog Jan Bonte op.

“Een woordvoerder met adoratie voor een totalitair denkende leider die geniet als ze gezonde mensen weken in covid-kampen kan opsluiten en dwingen tot testen en vaccineren, is inderdaad een vreemde keuze,” vindt Mittemeijer.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Zonder mokken

Nog eentje dan. Op 24 december vorig jaar schreef Van Vroonhoven dat ze zich ‘een beetje vernaggeld’ voelde. “Ben redelijk vers terug uit Australië en heb altijd zonder mokken meegedaan met de QR-inchecks. Achter m’n rug om zijn m’n gegevens dus ook gebruikt buiten corona om. Zou dat in Nederland anders zijn geweest?” vroeg ze.

Mittemeijer: “Zonder mokken. Jammer. Er viel zoveel over dat coronatoegangsbewijs te zeggen. Dat het mensen uitsloot en immoreel was. Een restaurant of zwembad niet in mogen. In de kou gezet worden. Stigmatisering. Medische apartheid. Ik mokte daarover. En hoe. Ik deed niet mee aan QR-checks. Geen spijt van.”

Van Veen vraagt Van Vroonhoven hoe ze er nu op terugkijkt dat ze zonder mokken heeft meegedaan aan medische apartheid. “En dan bedoel ik vooral het buitensluiten van mensen die geen mRNA-prik hebben gehaald. Ook al konden ze daardoor – ook in Nederland – maandenlang niet naar horeca of sportschool.”

4.8 140 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
tray de pum
tray de pum
7 maanden geleden

Het niveau van een ‘gecertificeerde”toiletdame,the-de-loo…..

tray de pum
tray de pum
7 maanden geleden

Redelijk vers gesnoven zul je bedoelen,ziet er uit als n junk…..

Gene
Gene
7 maanden geleden

De mensen waarmee Omzigt zich omringt zegt veel, zoniet alles waar deze man zich echt thuisvoelt. Het is allemaal fake politiek mensen, trap hier niet tin. Omzigt is fake en door Davos geprepareerd als de rest van deze nazi-bende!

Anja Heij
Anja Heij
7 maanden geleden

We kunnen hier kort over zijn: mensen die zich inzetten voor een partij met in de naam “Sociaal Contract” daar valt niets maar dan ook helemaal niets van te verwachten in termen van soevereiniteit en menselijkheid.

Back to top button
88
0
We lezen graag je reactie!x