Financieel

Maak kennis met de bankier van Goldman Sachs die stinkend rijk werd door Griekenland in de euro te loodsen

Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Je zou denken dat de bankier van Goldman Sachs die een constructie bedacht om Griekenland in de euro te krijgen inmiddels uit de City of London is verjaagd. Maar niets is minder waar. Antigone Loudiadis, beter bekend als ‘Addy’, is door de bank rijkelijk beloond voor de deal en staat tegenwoordig aan het roer van één van de snelst groeiende verzekeringsmaatschappijen in Europa, Rothesay Life.

De 52-jarige vrouw woont met haar gezin in een kast van een huis in het westen van Londen. Hoewel ze van Griekse komaf is, heeft ze een Engelse opleiding genoten. Via Cheltenham Ladies’ College en de Oxford-universiteit kwam ze uit bij JPMorgan en uiteindelijk Goldman Sachs.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Een beetje agressief

Omdat ze vloeiend Grieks spreekt en veel Griekse connecties heeft kon ze gemakkelijk de financiële deals met Griekenland sluiten die uiteindelijk een groot deel van de staatsschuld zouden verbergen.

Christoforos Sardelis, de voormalige baas van het Griekse schuldagentschap, vertelde aan Bloomberg dat ze ‘zeer professioneel’ was en een beetje agressief, zoals iedereen bij Goldman Sachs. De constructie die ze bedacht zou de zakenbank vele honderden miljoenen hebben opgeleverd, al weet alleen Goldman het echte cijfer.

“Iedereen deed het”

Door de riskante financiële constructies die de schuld van het land lager lieten uitvallen dan ze in werkelijkheid was, hielp Goldman Griekenland om boven zijn stand te leven en zich steeds dieper in de schulden te steken.

Zowel de bank als de Griekse overheid vonden het de normaalste zaak van de wereld. “Iedereen deed het,” zo klonk het. Ook de Europese controleur, Eurostat, was op de hoogte van de deals en zag er geen kwaad in. Toch hadden ze verwoestende gevolgen.

Dat zal Addy allemaal een zorg zijn. Ze kreeg 12 miljoen dollar voor het bedenken van de constructies, waarna Goldman haar in 2007 onderbracht bij Rothesay Life, waar ze dit jaar naar alle waarschijnlijk ook enkele miljoenen zal opstrijken.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jeetje
jeetje
8 jaren geleden

win de wereld en verliesje ziel

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

In de bak ermee!

janssen
janssen
8 jaren geleden

Zij was zeer professioneel, wat dat ook mogen zijn ? Een professionele oplichter is ook professioneel ! Het zijn handige lui, die professioneel kunnen lobbyen en weten precies die kringen te vinden waar zij zich professioneel kunnen bewegen om de boel OP TE LICHTEN ! B.v.b in de politiek.

exegese
exegese
8 jaren geleden

in bepaalde kringen worden onnoemelijke bedragen getoucheerd als gevolg van hun criminele wandaden, iedereen vult de zakken doch niemand hoeft verantwoording te nemen en het klootjesvolk betaalt het gelag. Hoe lang vinden wij dat nog goed ?

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x