Homepagina » Financieel » Maak kennis met de bankier van Goldman Sachs die stinkend rijk werd door Griekenland in de euro te loodsen
Maak kennis met de bankier van Goldman Sachs die stinkend rijk werd door Griekenland in de euro te loodsen

Maak kennis met de bankier van Goldman Sachs die stinkend rijk werd door Griekenland in de euro te loodsen

Je zou denken dat de bankier van Goldman Sachs die een constructie bedacht om Griekenland in de euro te krijgen inmiddels uit de City of London is verjaagd. Maar niets is minder waar. Antigone Loudiadis, beter bekend als ‘Addy’, is door de bank rijkelijk beloond voor de deal en staat tegenwoordig aan het roer van één van de snelst groeiende verzekeringsmaatschappijen in Europa, Rothesay Life.

De 52-jarige vrouw woont met haar gezin in een kast van een huis in het westen van Londen. Hoewel ze van Griekse komaf is, heeft ze een Engelse opleiding genoten. Via Cheltenham Ladies’ College en de Oxford-universiteit kwam ze uit bij JPMorgan en uiteindelijk Goldman Sachs.

Een beetje agressief

Omdat ze vloeiend Grieks spreekt en veel Griekse connecties heeft kon ze gemakkelijk de financiële deals met Griekenland sluiten die uiteindelijk een groot deel van de staatsschuld zouden verbergen.

Christoforos Sardelis, de voormalige baas van het Griekse schuldagentschap, vertelde aan Bloomberg dat ze ‘zeer professioneel’ was en een beetje agressief, zoals iedereen bij Goldman Sachs. De constructie die ze bedacht zou de zakenbank vele honderden miljoenen hebben opgeleverd, al weet alleen Goldman het echte cijfer.

“Iedereen deed het”

Door de riskante financiële constructies die de schuld van het land lager lieten uitvallen dan ze in werkelijkheid was, hielp Goldman Griekenland om boven zijn stand te leven en zich steeds dieper in de schulden te steken.

Zowel de bank als de Griekse overheid vonden het de normaalste zaak van de wereld. “Iedereen deed het,” zo klonk het. Ook de Europese controleur, Eurostat, was op de hoogte van de deals en zag er geen kwaad in. Toch hadden ze verwoestende gevolgen.

Dat zal Addy allemaal een zorg zijn. Ze kreeg 12 miljoen dollar voor het bedenken van de constructies, waarna Goldman haar in 2007 onderbracht bij Rothesay Life, waar ze dit jaar naar alle waarschijnlijk ook enkele miljoenen zal opstrijken.

[Independent]


Vind je dit interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

 1. in bepaalde kringen worden onnoemelijke bedragen getoucheerd als gevolg van hun criminele wandaden, iedereen vult de zakken doch niemand hoeft verantwoording te nemen en het klootjesvolk betaalt het gelag. Hoe lang vinden wij dat nog goed ?

  7 likes
  • Oh, dat ga jij tot in lengte van dagen goed vinden. Ook als het nog veel erger wordt. Let maar op. Je gaat nog veel meer pikken van deze mensen. Je moet ook niet vergeten dat je in hun ogen een minderwaardig wezen bent. Ze walsen gewoon over je heen. Interesseert ze geen loer. Ze geloven in God noch opperwezen. Schuldgevoel is hen vreemd. En geen mens kan ze wat maken. Dus, give it up. Knik keurig ja naar ze, en kijk ze niet in de ogen aan, en diep buigen.

   4 likes
   • @Daan, je wilt niet weten hoe makkelijk hun macht te verpulveren is als genoeg mensen eindelijk beseffen wat er gaande is en hoe dat te voorkomen.
    En dat moment komt elke gag dichterbij, hoe meer shit ze bouwen hoe meer mensen wakker worden. De macht ligt altijd nog bij de grote massa en niet bij een klein kliekje zichzelf overschattende elitaire sukkels.

    13 likes
   • Hoop maakt z'n eiegn magie

    De tijden zijn inmiddels veandert, Daan. Jij klinkt behoorlijk wanhopig. Zoiets als de laatste stuiptrekkingen. Niemand buigt meer voor mensen zoals jullie.

    5 likes
   • Hier een fantastische film, voor velen van ons gesneden koek maar zeer geschikt om te delen met minder geïnformeerde mensen. Oorzaak, gevolg en mogelijke oplossingen.

    https://www.youtube.com/watch?v=B4TzPtQUMbs

    0 likes
 2. win de wereld en verliesje ziel

  8 likes
  • Ziel? Dat bestaat niet, net zomin als god. Dus deze dame haalt er alles uit wat er uit te halen is en wordt oud in grote luxe.

   Rechtvaardigheid is geen natuurwet.

   En tsja, als je ziet hoe dat nou met de Grieken gaat: in een referendum ‘nee’ stemmen en daags erna een premier die ‘ja’ zegt tegen de deal en vervolgens de Duitsers die je land leegplukken, en dat vervolgens gedwee aanvaarden…

   … een laf volk dus die Grieken, want ze pikken het allemaal. Zoals Europeanen al een eeuw lang dergelijk gedrag van Duitsers accepteren.

   En als je je laf gedraagt, dan lopen Duitsers en dit soort dames dus gewoon over je heen. Eigen schuld, en recht van de sterkste.

   En ze gaan die Grieken nog veel kaler plukken. En dat pikken die lafaards vervolgens ook allemaal. Het zijn net Hollanders, die zaten ook allemaal pas na 1945 in het verzet…

   5 likes
   • Dus alles er uithalen wat er in zit ten koste van miljoenen andere mensen dat vind jij wel tof en begrijpelijk maar vooral heel natuurlijk menselijk gedrag. In plaats van dat rare onnatuurlijke mededogen en compassie en dat idiote voor elkaar zorgen.

    Dus als ik het goed begrijp vind jij het menselijker en natuurlijker als iemand op straat een zwakker persoon beroofd, laten we zeggen een vrouw van 90 die net van de pinautomaat komt? in plaats dan bijvoorbeeld de straat over te helpen omdat ze slecht ter been is?

    Want die bandiet haalt er alles uit wat er uit te halen is en wordt oud in grote luxe. Ja want rechtvaardigheid is geen natuurwet, we zijn nu eenmaal beesten nietwaar?

    5 likes
   • Dat voortdurende aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan… zit dat bij die Duitsers in de genen of zo? Voor de derde keer in successie zijn ze Europa aan het vern*ken.

    Dat je eerst een continent helemaal kapot maakt en miljoenen mensen afmaakt, dat mensen jou dat vervolgens vergeven en je schulden tgv herstelbetalingen kwijtschelden, en dat je het een paar decennia later in je stupide Haupt haalt om een land dat je decennia eerder hebt geruineerd met schuldenlasten te wurgen.

    Manmanman, ze kregen net weer een beetje goeie pr die moffen, maar ze zijn weer helemaal hun foute zelf geworden.

    4 likes
    • Dat heet Ambitie. De Duitsers werken hard, maar ze willen ook er iets voor terug. Hier maakt de geopolitiek dankbaar misbruik van bij hun Economische oorlogstrategieën.

     0 likes
   • LOL gast, hoezo een ziel bestaat niet, hoe onbewust ben jij wel niet dan ?

    2 likes
   • Geld is niet alles. En oud worden … wellicht.

    0 likes
 3. In de bak ermee!

  14 likes
  • Dat kun je vergeten. Over een paar jaar wordt de politie geprivatiseerd en komt die in handen van dit soort dames.

   De aanstichter van het Vestia-miljardenverlies, waar nu arme huizenbezitters voor opdraaien, woont momenteel op een tropisch eiland. Eric Staal heet ie. Je krijgt de groete.., pardon … middelvinger van hem.

   5 likes
 4. Zij was zeer professioneel, wat dat ook mogen zijn ? Een professionele oplichter is ook professioneel ! Het zijn handige lui, die professioneel kunnen lobbyen en weten precies die kringen te vinden waar zij zich professioneel kunnen bewegen om de boel OP TE LICHTEN ! B.v.b in de politiek.

  6 likes
  • Je moet dat natuurlijk wel willen, dat oplichten! Liegen en bedriegen als je grote passie. En al je vrienden die je omgeven denken net zoals jijzelf. Wakker worden in weelde en nooit genoeg hebben. Ik ben niet jaloers of onder de indruk van dit soort leven. Ik begrijp het zelfs niet! Deze mensen kennen geen vrede of liefde. Dit zijn galmende gongen.

   9 likes
 5. De reden om Griekenland toe te laten tot de EU, was om dat land leeg te roven en haar van al haar soevereiniteit te ontdoen. Ook Spanje, Italië, Portugal en Frankrijk zullen volgen, en ook Nederland loopt dat gevaar zolang wij deel uit blijven maken van het geldsysteem die een bodemloze put is waarin alles van waarde verdwijnt met een niet te stillen honger.

  6 likes
  • Volgens mij zijn we niet meer soeverein sinds ondertekening van het Verdrag van Maastricht.

   5 likes
   • klopt @m.b , maar als we hun verdragen en wetten niet meer respecteren zijn we gewoon weer soeverein. Het gekke is dat we ons laten koeioneren door een heel klein nietig clubje van zieke geesten, die steeds wanhopiger om zich heen beginnen te slaan. Er komt een tijd dat we er klaar mee zijn.

    4 likes
 6. De grootste vijand van de mens is hijzelf. Angst voor de dood en het zich gemakkelijk maken voor zijn lichaam maken hem tot slaaf. Gehechtheid aan zijn leven. Als je wereld wil bevrijden zal men toch eerst zichzelf bevrijd moeten hebben.

  4 likes
 7. je kan stemmen wat je wil de heren maken toch de dienst uit je maakt gewoon de mens wijs dat stemmen helpt dat zie je in nederland ook de eene partij wind maar is niet volgens het straatje van die ander dus zorg je gewoon dat ander samen gaan ook al zijn die het niet met mekaar eens maar dat geeft niet ze zijn dan toch weer de grootste en de verliezer kan het goede niet uit brengen en daar gaat het om verdeel en heers

  2 likes
 8. Ze is nie de enige, kijk naar de politiek dan weet je waarom er terug een guillotine moet worden gezet en er terug een revolutie door het volk nodig is

  2 likes
 9. Dit is toch gemakkelijk genoeg te bewijzen, valsheid in geschriften, opligting en een volk willens en wetens beroven van een toekomst !

  1 likes
 10. De Griek is niet laf het merendeel verzet zich al en gaat zich nu heviger verzetten de EU heeft haar hand overspeelt de Griek zelf heeft geen schuld aan haar ellende het zijn de corrupte regeringen zoals de onze hier welke de predator uithangen en de Griek proberen te onderwerpen, ik verwacht dat het hele gebeuren een mondiaal karakter gaat krijgen het bizarre gebeuren daar gebeurd hier al decennia.

  Hey Gerard 13 juli 2015 19:14, vind het vindingrijk en grappig en het doet niet zeer.

  0 likes
  • Er zijn heel veel mensen die jouw mening niet kunnen delen; die vinden het een geval van eigen schuld, dikke bult.
   Maar net zo goed, als dat wij geen zeggenschap hadden over het wel of niet invoeren van de EUro, zo had de Griekse bevolking geen zeggenschap over de verdeling en besteding van de miljarden.
   Alleen , daar is nooit iets van in de openbaarheid gebracht en dus is de publieke opinie een vernietigende en kijkt men , zoals gewoonlijk, weer niet verder dan zijn neus lang is.

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Vergeet Atlantis. Er ligt een verloren continent verborgen onder Europa

Vergeet Atlantis. Er ligt een verloren continent verborgen onder Europa

Wetenschappers hebben onder Europa een verloren continent ...

Bill Gates wil wereldbevolking uitdunnen onder mom van het 'redden van het klimaat'. Dit is hij van plan

Bill Gates wil wereldbevolking uitdunnen onder mom van het ‘redden van het klimaat’. Dit is hij van plan

Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx) is de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.