Binnenland

RIVM past website over apenpokken stilletjes aan, verwijdert passage over antiviraal middel

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

De verspreiding van het apenpokkenvirus moet volgens gezondheidsdiensten en experts vooral worden tegengehouden door patiënten te isoleren en vaccins toe te dienen.

Mensen die door contact met een patiënt ‘veel risico lopen’, krijgen in Nederland een pokkenvaccin aangeboden, liet minister Kuipers van Volksgezondheid dit weekend weten. Als de prik binnen vier dagen wordt toegediend, is de kans het grootst dat iemand niet ziek wordt, aldus Kuipers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg
20 mei

Het RIVM heeft op zijn website de pagina over apenpokken stilletjes aangepast, ontdekte energieadviseur Simone Juffermans. Tot 20 mei viel op de pagina het volgende te lezen over de behandeling van het virus:

“Het pokkenvaccin kan in de eerste dagen na mogelijke besmetting (post-expositie profylaxe) gebruikt worden. Het vaccin kan ook gebruikt worden als bescherming vooraf voor mensen met een grotere besmettingskans. Er is een geregistreerd antiviraal middel tegen pokken en monkeypox in Europa.”

Vaccinatie

Het gedeelte over het geregistreerde antivirale middel is inmiddels verwijderd en het kopje ‘behandeling’ is veranderd in ‘vaccinatie’.

“Waarom is het gedeelte over het geregistreerde antivirale middel tegen pokken en monkeypox verwijderd?” vraagt Juffermans. Het antwoord laat zich raden.


4.8 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Dat antivirale middel is natuurlijk taboe, je mag de mensen tegenwoordig niet meer genezen, enkel vaccineren mag nog van Gates!

Miriam
Miriam
1 jaar geleden

🙉🙈🙊

Wakkere
Wakkere
1 jaar geleden

In Davos ligt nog een partij grafeen die dreigt over datum te raken

Charlotte
Charlotte
1 jaar geleden

Tuurlijk, ut zal niet! Astra_zenica heeft in de vaccinatie gebruik gemaakt van hersens van een aap 🐵 een onderdeel er van, bijwerkingen? Zou zo maar kunnen! #monkeypox

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x