Binnenland

RIVM past website over apenpokken stilletjes aan, verwijdert passage over antiviraal middel

Help mee door deze info met kennissen op je social media te delen!

De verspreiding van het apenpokkenvirus moet volgens gezondheidsdiensten en experts vooral worden tegengehouden door patiënten te isoleren en vaccins toe te dienen.

Mensen die door contact met een patiënt ‘veel risico lopen’, krijgen in Nederland een pokkenvaccin aangeboden, liet minister Kuipers van Volksgezondheid dit weekend weten. Als de prik binnen vier dagen wordt toegediend, is de kans het grootst dat iemand niet ziek wordt, aldus Kuipers.

20 mei

Het RIVM heeft op zijn website de pagina over apenpokken stilletjes aangepast, ontdekte energieadviseur Simone Juffermans. Tot 20 mei viel op de pagina het volgende te lezen over de behandeling van het virus:

“Het pokkenvaccin kan in de eerste dagen na mogelijke besmetting (post-expositie profylaxe) gebruikt worden. Het vaccin kan ook gebruikt worden als bescherming vooraf voor mensen met een grotere besmettingskans. Er is een geregistreerd antiviraal middel tegen pokken en monkeypox in Europa.”

Vaccinatie

Het gedeelte over het geregistreerde antivirale middel is inmiddels verwijderd en het kopje ‘behandeling’ is veranderd in ‘vaccinatie’.

“Waarom is het gedeelte over het geregistreerde antivirale middel tegen pokken en monkeypox verwijderd?” vraagt Juffermans. Het antwoord laat zich raden.


4.8 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
9 maanden geleden

Dat antivirale middel is natuurlijk taboe, je mag de mensen tegenwoordig niet meer genezen, enkel vaccineren mag nog van Gates!

Miriam
Miriam
9 maanden geleden

🙉🙈🙊

Wakkere
Wakkere
9 maanden geleden

In Davos ligt nog een partij grafeen die dreigt over datum te raken

Charlotte
Charlotte
9 maanden geleden

Tuurlijk, ut zal niet! Astra_zenica heeft in de vaccinatie gebruik gemaakt van hersens van een aap 🐵 een onderdeel er van, bijwerkingen? Zou zo maar kunnen! #monkeypox

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

110
0
We lezen graag je reactie!x