De verspreiding van het apenpokkenvirus moet volgens gezondheidsdiensten en experts vooral worden tegengehouden door patiënten te isoleren en vaccins toe te dienen.
Mensen die door contact met een patiënt ‘veel risico lopen’, krijgen in Nederland een pokkenvaccin aangeboden, liet minister Kuipers van Volksgezondheid dit weekend weten. Als de prik binnen vier dagen wordt toegediend, is de kans het grootst dat iemand niet ziek wordt, aldus Kuipers.
20 mei
Het RIVM heeft op zijn website de pagina over apenpokken stilletjes aangepast, ontdekte energieadviseur Simone Juffermans. Tot 20 mei viel op de pagina het volgende te lezen over de behandeling van het virus:
“Het pokkenvaccin kan in de eerste dagen na mogelijke besmetting (post-expositie profylaxe) gebruikt worden. Het vaccin kan ook gebruikt worden als bescherming vooraf voor mensen met een grotere besmettingskans. Er is een geregistreerd antiviraal middel tegen pokken en monkeypox in Europa.”
Vaccinatie
Het gedeelte over het geregistreerde antivirale middel is inmiddels verwijderd en het kopje ‘behandeling’ is veranderd in ‘vaccinatie’.
“Waarom is het gedeelte over het geregistreerde antivirale middel tegen pokken en monkeypox verwijderd?” vraagt Juffermans. Het antwoord laat zich raden.
Het RIVM heeft op 19 mei hun website aangepast. Waarom is het gedeelte over t geregistreerde antivirale middel tegen pokken en monkeypox verwijderd?
➡️ https://t.co/5Du9lxgLtq pic.twitter.com/SEu0EJzlvG
— 🌸Simone Juffermans (@SimoneSays123) May 22, 2022
Dat antivirale middel is natuurlijk taboe, je mag de mensen tegenwoordig niet meer genezen, enkel vaccineren mag nog van Gates!
🙉🙈🙊
In Davos ligt nog een partij grafeen die dreigt over datum te raken
Tuurlijk, ut zal niet! Astra_zenica heeft in de vaccinatie gebruik gemaakt van hersens van een aap 🐵 een onderdeel er van, bijwerkingen? Zou zo maar kunnen! #monkeypox