CoronaBuitenland

Er zijn amper nog proefpersonen te vinden voor nieuwe vaccins: hoe zou dat toch komen?

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!

Vaccinologen worstelen sinds corona om proefpersonen te vinden voor het testen van nieuwe vaccins. Dat zegt professor vaccinologie Isabel Leroux-Roels van de Universiteit Gent tegen Het Belang van Limburg. En dat terwijl het kandidatenbestand is verdubbeld.

Leroux-Roels zegt dat zij en haar collega’s sinds de coronapandemie amper nog proefpersonen kunnen vinden voor het testen van nieuwe vaccins. “We geraken maar niet aan voldoende kandidaten.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Heel krachtig

Hoe zou het toch komen? De vaccinoloog wijst erop dat veel mensen last hebben gehad van grieperige klachten door het vaccin. “De coronavaccins waren heel krachtig qua bijwerkingen,” stelt Leroux-Roels. “Maar dat is zeker niet voor elk vaccin het geval.”

Ondertussen gaat men in de Verenigde Staten binnenkort ook heel jonge kinderen vaccineren tegen corona. De eerste prikken kunnen eind volgende week al worden gezet bij kinderen tussen de 6 maanden en 6 jaar oud. Bijna 20 miljoen kinderen komen in aanmerking voor de prikken.

Beangstigend

Zij krijgen drie injecties van Pfizer. De bijwerkingen van een Moderna-prik ‘zijn mogelijk heftiger’.

“De obsessie van sommige mensen met het inenten van jonge gezonde mensen – en in dit geval zelfs baby’s – is beangstigend. Zij hebben helemaal geen coronavaccinatie nodig,” reageert Kamerlid Wybren van Haga (BVNL). Energieadviseur Simone Juffermans voegt toe: “Gruwelijk.”


4.9 57 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Rieset
Greet Rieset
1 jaar geleden

ja, als je de definitie van vaccin verandert

Badbone
Badbone
1 jaar geleden

Waarom test kandidaten nodig als je de bevolking kunt gebruiken

Henk
Henk
1 jaar geleden

In politiek Den Haag zijn er vast wel vrijwilligers die het vaccin willen testen.

Jaco
Jaco
1 jaar geleden

Vind nou niemand het raar dat je meedoet met ’n expiriment waar niets voor krijgt en jij alle risico zelf moet afdekken!? Sterker nog,je betaald dat gif zelf met enorme kans dat je voor het leven gehandicapt raakt en eerder sterft? Zijn die mensen nu werkelijk zo ontzettend dom? The greater good bestaat niet! Weet je wel waar je huis naartoe gaat? Juist naar de staat! Dombo’s. Straks zeggen ze nog wil je internet eerst prikke. Klinkt dat raar he! Maar wel realistisch. Niet prikke dus.

Back to top button
88
0
We lezen graag je reactie!x