BuitenlandCorona

Oversterfte in Europa bij 75-minners explosief gestegen in vergelijking met coronajaar 2020: ‘Zorgelijk’

Help ons door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is iets vreemds aan de hand in Europa. Bij mensen jonger dan 75 jaar is de oversterfte ten opzichte van coronajaar 2020 flink toegenomen. Er sterven dus aanzienlijk meer mensen dan in het jaar waarin we te kampen hadden met een pandemie.

De website EuroMOMO, die in 24 Europese landen de oversterftecijfers bijhoudt, laat zien dat de cumulatieve oversterfte vorig jaar tot en met week 39 2258 bedroeg in de leeftijdscategorie 15-44 jaar. Dit jaar ligt de oversterfte tot nu toe op 4046. Dat is een stijging van maar liefst 79,2 procent.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In de leeftijdscategorie 45-64 jaar doet zich een soortgelijke stijging voor. In coronajaar 2020 lag de oversterfte in die categorie tot en met week 39 op 16.869. Dit jaar is dat 28.645, een stijging van 69,8 procent.

En ook de leeftijdscategorie 65-74 jaar laat een flinke stijging zien. De oversterfte bedroeg vorig jaar tot en met week 39 29.796 en dit jaar 46.097, een stijging van 54,7 procent. Ook de categorie 0-14 jaar laat een stijging zien.

europ
Oversterfte in Europa (Bron: EuroMOMO)
Vaccinaties of gevolgen van lockdowns

Ook journalist Annelies Strikkers zag dat de oversterfte in Europa vooral bij mensen onder de 75 jaar explosief is gestegen. “Zorgelijk,” schrijft ze op Twitter.

“Linksom of rechtsom: of het nu om vaccinaties gaat of om de gevolgen van de lockdowns, het is sowieso zorgelijk,” reageert neuroloog Jan Bonte. “Of een combinatie van,” voegt Strikkers toe. “Vooral die stijging van 79 procent bij jonge mensen (meestal nog gezond) vind ik erg opvallend en zorgelijk. Waar het precies aan ligt moet onderzocht worden.”

Oversterfte in Nederland

Eerder liet het CBS weten dat het aantal sterfgevallen in Nederland in augustus en september hoger lag dan gebruikelijk is voor de tijd van het jaar en er dus sprake was van oversterfte. Het CBS zei dat ‘niet bekend’ is wat de onderliggende oorzaken zijn van de oversterfte.

4.7 81 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jan
Jan
2 jaren geleden

Bullshit wat moet er nog onderzocht worden het is al lang duidelijk dat het aan die gif spuit ligt.stop met die gif spuit dan kan de schade mischien nog mee vallen.jan bonte moet dit ook weten dat het aan die gif spuit ligt

Annette
Annette
2 jaren geleden

HOE lang denken de autoriteiten, het RIVM, de OMT en Lareb deze overduidelijke feiten nog te kunnen blijven ontkennen?
Je moet toch wel ziende blind en horende doof zijn om niet te zien wat er NU speelt.
Ondertussen draait de propagandamachine heftig door.
Een vriendin, die dagelijks het nieuws op NPO volgt, had er weer een paar voor mij. Ze gaan nu actief mensen opsporen die niet ingeënt zijn.
Verder: de ziekenhuizen beginnen vol te lopen met voornamelijk ongevaccineerde mensen.
En dan zeg ik dat ik heel andere verhalen hoor. Dan kijkt ze mij schaapachtig aan en knikt maar zo’n beetje.
Dit verhaal lezend kan ik alleen maar diep medelijden hebben met al die verwoeste jonge levens. NU zijn er al véél meer dan andere jaren voortijdig overleden, maar dat zijn dan die jongeren die direct de gevolgen hebben moeten ondergaan. Dan weten wij verder nog niets van de effecten op de lange termijn.
Ik zag toevallig daarstraks een statistiekje (of het waar is weet ik niet), waarin stond dat de mensen geboren tussen 1936 en 1955 (precies de groep waar mijn man en ik bij horen) zich voor maar liefst 90% hadden laten prikken. Wij behoren dus tot de 10% verstandige oudjes.
Ik verbaas mij steeds meer over hoe artsen hiermee omgaan. ZIJ zouden toch de afgelopen maanden als eersten de catastrofale gevolgen van die prikken hebben moeten zien.
Volgens mij lijden ze allemaal aan cognitieve dissonantie.
Voor zover artsen bij mij al op een voetstuk stonden (dat zijn er niet zoveel hoor), zijn ze er nu voor het grootste deel van afgetuimeld.

Geen schaap
Geen schaap
2 jaren geleden

Het spuitje doet goed zijn werk met betrekking tot ontvolking. Mijn buurman is ook al van het padje af. Ziet niks en is doof aan het worden. Hij lijkt er niet meer bij te zijn, misschien mede door sterfgevallen in zijn familie. De ene oud, de andere terminaal.

Hoe dan ook, ik sprak mijn maat, mijn Syrische buurman en mijn ouders. Wij gaan geen prik halen.

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Intussen in NL big news; Amalia hoeft geen troonsafstand te doen, als ze trouwt met een vrouw. Als dat dan nog niet tot de verbeelding spreekt; wat als die vrouw ook nog is ongevaccineerd blijkt? Mooie vraag voor ons alom gerespecteerde minister president, de weledelgestrenge heer meneer Mark Rutte en diens grote huisvriend, de weledele meneer de Jonge. U beiden bekend, als zijnde in dienst van zijne majesteit en diens gedienstige onderdanen.

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x