Buitenaards

China zegt dat enorme telescoop mogelijk signalen van buitenaardse beschavingen heeft opgepikt

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!

Wetenschappers hebben gezegd dat een enorme Chinese telescoop mogelijk signalen van een buitenaardse beschaving heeft opgepikt. Onderzoekers van de Beijing Normal University laten weten dat ze mogelijke sporen van beschavingen van buiten de aarde hebben ontdekt, meldt de officiële krant van het ministerie van Wetenschap en Technologie.

De signalen zijn ontdekt door de zogeheten Five hundred meter Aperture Spherical Telescope (FAST), een radiotelescoop die sinds 2016 in gebruik is in China. Hij heeft een diameter van 500 meter en was bij de oplevering de grootste enkelvoudige telescoop ter wereld. Hij wordt ook wel ‘Sky Eye’ genoemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Radiostoring

Kosmoloog Zhang Tongjie, die bekendstaat als alienjager, zei dat FAST diverse elektromagnetische signalen heeft opgevangen die anders zijn dan eerdere signalen, aldus de krant.

Zhang voegde toe dat de nieuwe signalen ook ruis kunnen zijn. “Er is ook een grote kans dat het verdachte signaal een soort radiostoring is. Dit moet worden bevestigd of uitgesloten en kan lang duren,” zei Zhang.

Meerdere vreemde signalen

De FAST-telescoop, die zich in de provincie Guizhou bevindt, kan zwakke radiosignalen van pulsars en materiaal in verre sterrenstelsels detecteren.

Sinds september 2020 speurt de telescoop voornamelijk naar buitenaards leven. De Beijing Normal University werkt daarbij samen met wetenschappers van de Universiteit van Californië – Berkeley.

Tot dusver zijn onderzoekers tijdens het verwerken van de data op twee vreemde signalen uit 2019 gestuit en één signaal uit 2022.

[Business Insider]

4.7 48 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

135 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Josefien
Josefien
2 jaren geleden

Was er geen nieuws meer waar we iets aan hebben of zo.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
2 jaren geleden

Aliens zijn hier al, in den haag.

Judith
Judith
2 jaren geleden

Oh ja, dat krijgen we ook nog.
Zo maar ineens UFO signalen. Oh Hàns, kom snel in de kelder zitten, dan krijgen ze ons niet te pakken en misschien krijgen we nu wel UFO-lockdowns en UFO-avondklokken en wordt Kuipers minister van UFO-zaken!

Naisa
Naisa
2 jaren geleden

Hier gaan we… wordt grootste hoax ooit.
Trap er niet in mensen.
Ik ben benieuwd hoeveel mensen er daadwerkelijk “wakker” zullen zijn.

Back to top button
135
0
We lezen graag je reactie!x