BinnenlandCorona

ME staakt bij coronaprotest Museumplein: ‘Zondag wordt een gedenkwaardige dag’

Help ons door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zondag vindt de grootste mars van de menselijke verbinding plaats in Amsterdam. Het gaat om een initiatief van meer dan 70 groeperingen. Burgemeester Halsema had de ME ‘in volle sterkte’ opgeroepen voor de coronademonstratie. Er is alleen één probleem: de ME gaat zondag in staking.

Amsterdam houdt rekening met een grote opkomst. Bij eerdere protesten werd de ME ingezet om het Museumplein ‘schoon te vegen’.

“De ME is als het aan ons ligt zondagmiddag een paar uur niet aan het werk,” zegt vicevoorzitter Albert Springer van de Nederlandse Politiebond (NPB). “Het moment van de laatste druppel in de emmer is aangebroken.”

Leger

Springer zegt dat Halsema het maar moet oplossen. “Wie weet, vraagt ze het leger om ondersteuning.” Neuroloog Jan Bonte reageert: “Tja. Wappies rammen is ook heel vermoeiend, dus daar moet wel een hele goede beloning tegenover staan.”

Journalist Annelies Strikkers vreest dat we rekening moeten houden met een demonstratieverbod. ‘Omdat de veiligheid niet gewaarborgd kan worden blablabla’. “Wordt wel moeilijk handhaven zonder ME. Hoe dan ook zal ik er zijn op persoonlijke titel,” schrijft Strikkers, die hoopt op de grootste demonstratie in Nederland tot nu toe.

Oorzaak overbelasting ligt bij het bestuur

Dennis Spaanstra, zelf oud-ME’er en voorman van Police for Freedom Nederland, stelt dat de oorzaak van de overbelasting bij de ME bij het bestuur ligt. “Afgelopen jaar was er bijvoorbeeld een kleine, vreedzame mars met 50 bezorgde ouders in Gorinchem. Daar werd een ridicule hoeveelheid ME ingezet. Een inzet die bij een kampioenwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord niet zou misstaan. Waar was Albert Springer toen om te klagen?”

“Zondag wordt een gedenkwaardige dag,” zegt programmamaker Flavio Pasquino.

4.9 95 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Underground
Underground
1 jaar geleden

Ik geloof er helemaal niets van, het zijn allemaal smerige leugenaars!

Tot Zondag!!

MdeFilosoof
MdeFilosoof
1 jaar geleden

Mooi zo. Het NL totalitaire fascisten bestuur graaft op die manier zijn eigen graf. Het wordt de Sturmabteilung van de politie te moeilijk om de zwaarste gevallen van psychopathie (zoals Halsema) in het bestuur te dienen.

Tom
Tom
1 jaar geleden

Eerst zien dan geloven. Kan een truc zijn, ik kan niet geloven dat ME-ers gaan staken, ze vinden het veel te leuk dat gelegaliseerde mishandelen van mensen. Anders regelen ze wel ME-ers wat verder weg van Amsterdam, reken maar dat ’t zwart ziet van de ME-ers a.s. zondag en dat er weer flink gemept en mishandeld wordt.

Lady
Lady
1 jaar geleden

Hmmmm, eerst zien, dan geloven (Valstrik?)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

114
0
We lezen graag je reactie!x