Homepagina » Mens en Dier » Hèhè, overheidswetenschapper geeft toe: ‘Lockdown was kolossale fout’
overheidswetenschapper

Hèhè, overheidswetenschapper geeft toe: ‘Lockdown was kolossale fout’

De coronalockdown was een ‘paniekmaatregel’ en een ‘kolossale fout op wereldschaal’. Dat heeft een Britse overheidswetenschapper gezegd. Infectieziektenexpert Mark Woolhouse van de Universiteit van Edinburgh zei dat het besluit in maart om in lockdown te gaan was genomen ‘omdat we niets beters konden bedenken’.

“De lockdown was een paniekmaatregel en ik denk dat de geschiedenis zal uitwijzen dat het beheersen van Covid-19 door middel van een lockdown een kolossale fout was op wereldschaal. Het middel was erger dan de kwaal,” zei Woolhouse, die de Britse overheid heeft opgeroepen om de maatregelen die nog van kracht zijn op te heffen voordat ze nog meer schade toebrengen.

“Ik wil dat er nooit meer een landelijke lockdown wordt ingesteld. Het is altijd bedoeld geweest als tijdelijke maatregel om het stadium van de epidemie waar we ons nu in bevinden uit te stellen.”

Meer schade

De professor stelt dat de corona-aanpak tot meer schade zal leiden dan het virus zelf. “De schade die de lockdown toebrengt aan ons onderwijs, onze gezondheidszorg, onze economie en samenleving zal minstens even groot zijn als de schade door Covid-19,” zei de overheidswetenschapper.

Tijdens het griepseizoen van 2017-2018 stierven er in Groot-Brittannië ongeveer 50.000 mensen door griep. Het dodental als gevolg van het coronavirus staat op 41.433.

[Express, Summit News]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
GEEN Schaap
GEEN Schaap
1 maand geleden

Tijdens het griepseizoen 2014-2015 stierven er 65.000 Nederlanders.

Tot heden vielen in 6 maanden 6200 zgn. corona doden.

Van 10 tot 16 augustus stierven 3100 mensen door de hittegolf.

Alles even in perspectief gezet. Er is niks aan de hand.

Covid-19 is een gewoon een zoveelste corona virus, iets pittiger dan de griep maar zeker niet een killer virus.

Lockdown en social distancing hebben ervoor gezorgd dat de piek lager werd, maar langer duurde. Voor wie tijd was gekomen, ging toch wel heen.

Vrijheid. Nooit meer lockdown.

sjef smeets
sjef smeets
Reactie op  GEEN Schaap
1 maand geleden

Hoi Schaap,

in 2015 hadden we iets van 8600 en in 2018 9400 doden en geen 65.000.

Jan V
Jan V
1 maand geleden

Dat die lockdown meer schade toebrengt dan goed doet weet het volk allang (de slaapkoppen daargelaten). Het duurt alleen zo verdomde lang voordat het doordringt tot die botte politieke ‘breinen’. De volkstribunalen gaan ongetwijfeld binnenkort overuren draaien. Let it be!

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Jan V
1 maand geleden

@Jan V,

Dat van die “volkstribunalen” eh, ff een vraagje hierover,

Weet u al wie die gaan bemannen want dat zou ik toch wel zielsgraag willen weten!!!

Heb er namelijk tot op heden nog helemaal NIETS over gehoord en ook nog niets van gezien.

Wat ik wél zie is dat Rutte, de Jonge en de rest van het poppentheater gewoon doorgaan waar ze me bezig waren en dat ziet er helemaal niet goed uit of……….

Kijk gewoon ff naar Duitsland aanstaande 27, 28 29 30 etc etc etc etc augustus-september….

De Duitse politici…….ik meende al bruine hemd….ehhh sorry, bruine broekspijpen waargenomen te hebben……misschien wel van naar beneden drijvende str*nt….

Gelukkig ben ik ervan overtuigd dat als dat tuig daar is opgeruimd hier de ene na de andere ook wel zal gaan nadenken over hetgeen er echt aan de hand is….

Gladiator

Jan V
Jan V
Reactie op  Gladiator
1 maand geleden

Die volkstribunalen kunnen heel snel opgetuigd worden en ik ben de eerste die zitting neemt. Reken maar dat de vonnissen niet mals zullen zijn.

sjef smeets
sjef smeets
Reactie op  Jan V
1 maand geleden

Mag ik er ook bij

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Jan V
1 maand geleden

ga je dat dan óók van achter je toetsenbord doen Jan V ?

Rob
Rob
Reactie op  Jan V
1 maand geleden

“De schade die de lockdown toebrengt aan ons onderwijs, onze gezondheidszorg, onze economie en samenleving zal minstens even groot zijn als de schade door Covid-19”. Voor wie het plaatje duidelijk is, die kan zelf wel zien dat de zogenaamde Covid-19 schade de volledige schade IS van de lockdown door overheidsbeleid. Dat virus stelt niks voor, dat wordt alleen maar gebruikt om angst te zaaien en in stand te houden om de macht over het volk te vergroten. In feite hebben we te maken met de grootste macht greep op het leven van de mens… OOIT.

Andre Schoutsen
Andre Schoutsen
1 maand geleden

The world followed Ferguson’s advice, yet all his models have been proven to be grossly over stated and misleading.
https://www.nationalreview.com/corner/professor-lockdown-modeler-resigns-in-disgrace/

wolfje168
wolfje168
1 maand geleden

Alles goed en wel, maar Circus Pinokkio gaat volharden.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Als dit HOAX virus over is dan moet elk burger een groot schade claim indienen !! Laat de overheid maar betalen. De schade wat ze hebben veroorzaakt is ENORM !!

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Ik ben het met je eens maar dan is de kas leeg.

rop
rop
1 maand geleden

he he ,inderdaad ., er is een hele grote fout gemaakt door de politieke leiders ,wel een zeer grote ook ,maar om dit toe te geven zullen ze genoeg excuses vinden om het goed te praten ,een ding is zeker dit is nooit meer goed te praten, wat ze ook er voor vinden omdat te rechtvaardige , de burger gaat dat steeds meer beseffen,dat overheden een institutie is die niet meer in deze tijd aanwezig kan zijn of mag wezen,in hun rol van macht over heersen en te overheersen, ,hun beslissingen zijn altijd achteraf gezien veelal een fout , hun rol zal straks uitgespeeld zijn bij vele burgers,en als een burger nog in dit stelsel gelooft is het een naïeve burger van stof, maar zoals varkens in hun modder baden doen overheden dit ook, en ze zullen niet laten om met modder te blijven gooien naar de wakkere Mens, zoals deze overheidswetenschapper die wakker word is zeldzaam, inderdaad paniek makers zijn het,zoals altijd met vele beslissingen, we hebben een Tijd gehad van een geloof verkondigt door priesters of dominees, ook een instelling die meestal ook er naast zat in de werkelijkheid van wat Was, hun rol ging ook uit van heersen en beheersen, de politiek is ook zo,n vorm, een lelijk aftreksel van het geloof die vermomd in een ander jasje nu Heerst, door Angst te zaaien denken ze nog steeds te kunnen Heersen,maar er komt een Eind daaraan, vooral als de burger deze instelling of instellingen niet meer als waarheid kunnen dienen en moeten gaan inzien als bedrog en leugens, dat is het enigste feit en de burger moet daarin wakker worden om deze absoluut niet meer te dienen. het enigste is een afzet processie te beginnen van deze instelling, misschien dat er genoeg artsen juristen advocaten en wetenschappers zijn om dit te bewerkstelligen, zij zijn misschien de werkelijke leiders die door inzicht een volk kan gaan leiden ,niet door macht maar door een Weten, overheden hebben hun tijd gehad ze moeten in feiten geruimd worden , want het zijn virussen..en virussen moet men Ruimen..

Gea Breuker
Gea Breuker
1 maand geleden

Aha hmm aha… Hier is het werkelijke verhaal achter Mark’s uiting.

‘januari 2020’ hey Mark, met Boris. Zeg, in de komende tijd zullen bepaalde overheidsfunctionarissen iets gaan zeggen over lockdown. Zou jij rond augustus eens kunnen roeptoeteren dat het eigenlijk niet de bedoeling van ‘de overheid’ is geweest dat de lockdown’ zou worden ingesteld? Hey dank je broer.

‘juni 2020’ het Boris, met Mark. Nee, Woolhouse, niet Rutte haha. Zeg, over je vraag in januari. Ik vindt het een beetje lastig om te zeggen, want eh overal ter wereld hebben ‘bepaalde overheidsfunctionarissen’ hetzelfde gezegd over lockdown. Ik bedoel, het is een beetje drijfzand, en het zal toch alleen maar verwarring zaaien over wat de overheid voor het volk doet, en we zijn toch ook maar ambtenaren en we hebben een eed afgezworen en… Eh… Ja Boris, ik weet nog van dat bedrijfsuitje een paar jaar geleden.. Over die nacht, toen die wijn niet goed viel. Wat zeg je…? Oh… Ik?! Foto’s, video’s ook? Nee….

‘augustus 2020’ Hallo wereld, met Mark. Ik ga jullie wat vertellen….

salvar
salvar
1 maand geleden

we praten over lockdown , we moeten praten over de 1,5 meter en muilkorven voordat het voor altijd is.
kan deze man er niet voorzorgen dat alle collega,s achter hem gaan staan dan bereik je wat anders ben je weer een eenling.

het corona virus is om zand in je ogen te strooien , ze zijn met heel andere dingen bezig in het duister .

Arwijn
Arwijn
1 maand geleden

Verbied Lockdowns! Het moet nu echt klaar zijn met deze LARPocalypse!

BertRoermond
BertRoermond
1 maand geleden

wat wou je afleiden uit het geblaat van een medewerker, Mark Woolhouse, slechts een eenling die het officiële beleid in het openbaar afvalt ? Deze man gaan ze nu massaal belachelijk maken via de MSN, einde van het liedje is dat de man zijn ontslag neemt en in de vergetelheid verdwijnt. Zo is het inmiddels al velen vergaan…de agenda moet en zal worden uitgerold…

x

Check Also

coronamaatregelen

Medici tegen mondkapjes en andere coronamaatregelen

Een gastbijdrage van Karel Beckman. Voorstanders van ...

gommers

Diederik Gommers: ‘Nee, IC-capaciteit niet drastisch vergroten’

De Haagse politiek zegt diep geschokt te ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

20
0
We lezen graag je reactie!x