Buitenland

EU komt met Orwelliaans voorstel voor ‘Europese digitale identiteit’, dit staat er in

Help ons door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kamerlid Pepijn van Houwelingen kreeg een Orwelliaans EU-voorstel onder ogen. De Europese Commissie stelt een kader voor een Europese digitale identiteit (digitale portemonnee) voor waarin de nationale digitale identiteit van een burger wordt gekoppeld aan documenten als een paspoort, rijbewijs, diploma’s, huwelijksakte, bankrekening of andere documenten.

Het doel is dat EU-landen elkaars nationale digitale identiteiten wederzijds erkennen. Het systeem kan ‘vrijwillig’ worden gebruikt door burgers. Ook houden burgers ‘zelf zeggenschap’ over welke aspecten van hun identiteit, data en certificaten zij met derden delen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Online platforms

De Europese Commissie geeft aan dat het voordeel van de Europese digitale identiteit is dat ‘er minder informatie wordt prijsgegevens dan bij een papieren identificatie’.

Het voorstel is gericht op het delen van identiteitsgegevens en verplicht onder andere zeer grote online platforms om het gebruik van Europese portemonnees voor digitale identiteit op verzoek van gebruikers te accepteren.

Handig natuurlijk voor een Europees vaccinatiepaspoort

Zo’n digitale identiteit sluit naadloos aan bij de plannen van het World Economic Forum. Eerder zei Klaus Schwab dat de vierde industriële revolutie met ‘adembenemende snelheid’ op ons afkomt. Hij sprak zelfs van een ‘tsunami’. Er zal niet alleen sprake zijn van een digitale, maar ook een fysieke (nanotechnologie) en biologische revolutie, aldus Schwab.

Van Houwelingen wijst erop dat EU-landen de Europese digitale identiteit verplicht moeten erkennen. “Handig natuurlijk voor een Europees vaccinatiepaspoort,” zegt hij.

4.6 60 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Steeds een stapje verder.

Loire
Loire
2 jaren geleden

Schande, maar hebben jullie op twitter van fvd gezien dat de motie van Thierry, waarin staat dat minderjarigen niet op basis van hun medische status gediscrimineerd mogen worden, verworpen is, zelfs door Omzigt! Wat een ratten allemaal en dan durven ze zich nog te vertonen.

Daisy
Daisy
2 jaren geleden

houd dit dan tegen, pak dat tuig op in den haag, alles is al bekend.

robert
robert
2 jaren geleden

met dank aan de gut menschen. hier komt de totale dictatuur.

Back to top button
84
0
We lezen graag je reactie!x