Homepagina » Mens en Dier » ‘Waarom wordt premier Rutte niet per direct uit zijn functie ontheven en gearresteerd?’
rutte
Foto: Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY 3.0

‘Waarom wordt premier Rutte niet per direct uit zijn functie ontheven en gearresteerd?’

Gisteren werd premier Rutte gehoord over de toeslagenaffaire. En je kon erop wachten: zijn geheugen liet hem weer ‘in de steek’. Rutte zei dat hij pas in juni 2019 hoorde van de omvang van de problemen met de kinderopvangtoeslag. Hij kon zich naar eigen zeggen niet herinneren dat hij hier een gesprek over heeft gehad met één van de betrokken bewindspersonen. “Kan zijn hoor, dat daarover gesproken is. Maar dat staat mij niet meer bij.”

Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) verbaasde zich erover dat er nauwelijks aantekeningen zijn gevonden van gesprekken tussen ambtenaren op het ministerie van Algemene Zaken en de premier. Het lid van de parlementaire ondervragingscommissie vroeg zich af of er bewust heel weinig wordt opgeschreven, zodat die stukken ook niet kunnen worden opgevraagd via de Wob (Wet Openbaar Bestuur). Rutte ontkende dat, maar voegde daar gelijk aan toe dat er op zijn departement soms door ambtenaren wordt ‘gegrapt’ niet alle gevoelige informatie vast te leggen, in verband met de Wob.

“Maar ik weet uit ervaring dat in elke grap een kern van waarheid zit,” aldus Kuiken.

In strijd met de wet

Deze en andere opmerkingen van premier Rutte deden bij deskundigen de wenkbrauwen fronsen. Econoom en voormalig Europarlementariër Auke Zijlstra zegt over het bewust niet vastleggen van gevoelige informatie: “Toen ik nog rijksambtenaar was, werd dat als in strijd met de Archiefwet gezien.”

Roger Vleugels, advocaat en Wob-specialist, trekt hard van leer tegen Rutte. “Nederland heeft een premier die onder ede verklaart dat de overheid de wet mag overtreden als dat beter uitkomt. Het is moeilijk om te onderschatten hoe ondermijnend dit signaal is,” schrijft hij op Twitter.

“Waarom wordt de premier als hij onder ede verklaart dat de wet overtreden mag worden niet per direct uit zijn functie ontheven en gearresteerd?” vraagt hij zich af.

4.8 80 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
115 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Martin van Alderen
Martin van Alderen
1 maand geleden

Wellicht hebben ze een planeet voor hem met zijn criminele achter de elle boog kameraden. Laten we de planeet vrij maken van corruptie.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Martin van Alderen
1 maand geleden
Martin van Alderen
Martin van Alderen
Reactie op  Veterans_Resistance
1 maand geleden

Ik denk dat je beter kan zeggen wanneer liegen jullie niet. Het is hun job om te liegen dus ga jezelf afvragen waarom zij leidend zijn in deze lieg en bedrieg tijd. Ze zijn er goed in dus daar zal wat mee zijn.

walgde
walgde
Reactie op  Martin van Alderen
1 maand geleden

Zal een grote raket moeten worden om al zijn aanhangers mee te nemen. Maar dan zijn wij tenminste hiervan verlost.

Markje
Markje
Reactie op  walgde
1 maand geleden

maak niet uit wij bouwen deze wel !!
zekerheid voor alles.

Eddy
Eddy
Reactie op  Martin van Alderen
1 maand geleden

Ja, mee eens, liefst zsm. Trump is op de hoogte lijkt het. Hopelijk kan hij de Deep State de nek omdraaien

Jeroen
Jeroen
Reactie op  Martin van Alderen
28 dagen geleden

DDat is precies wat trump doet: Drain the swamp

Katja
Katja
Reactie op  Martin van Alderen
26 dagen geleden

Wat naar een andere planneet, niks naar een andere planeet, zodat ze die planeet ook weer kunnen verzieken. Dit soort horen alleen geëxecuteerd te worden, weet je wel hoeveel mensen door hun toedoen zijn vermoord, ja vermoord en nee ook niet in de gevangenis, ik heb geen zin om daar ook nog eens voor te betalen. Hebben ze al niet genoeg voor ellende en verderf onder de bevolking veroorzaakt en heeft het ons nog niet genoeg geld gekost die ze van ons jatten. Weg met die ziekelijk gestoorde gekken, kan ze en wil ze niet meer zien en ze mogen geen seconde zuurstof meer inademen dat soort vieze walgelijke figuren.

Erik
Erik
1 maand geleden

Rutte heeft straks een ambtenaar nodig om zijn neus te sturen In bajes met die leugenaar

Marleen
Marleen
1 maand geleden

Iemand die zijn werk niet doet, moet per direct ontslagen worden ….zoals ieder ander.

Petra
Petra
Reactie op  Marleen
1 maand geleden

Dat moet de 2e kamer doen, dan weet je het wel…

Dirk
Dirk
1 maand geleden

We zouden ze kost moeten geven die als blinde kippen en dove kwartels achter hem aan blijven lopen tot de afgrond in. Ook in deze corona tijd wordt elke vorm van manipulatie tot op het randje gevoerd om het volk op oneigenlijke gronden deze beperkingen op te leggen. Schaamteloos. Van de reguliere media hoeft u geen journalistiek onderzoek te verwachten. U kent het spreekwoord Uit wiens hand men eet diens woord men spreekt. Kortzichtig dat wel want het betaald door de burgers via de belasting.

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Dirk
1 maand geleden

Vandaag in Leeuwarden (even wat noodzakelijke zaken in huis halen) geschrokken van hoeveel méér mensen met muilkorfen rondlopen dan twee weken geleden, inderdaad blinde kippen en dove kwartels. En zelfs jongeren, ook op de fiets, schokkend!
Het psychopathische beleid blijkt behoorlijk succesvol, als makke bange schapen trapt de meerderheid in deze opgelegde waanzin. Kenmerken van psychopaten zijn hun vriendelijkheid, geloofwaardigheid en overtuigingskracht. Maar ook liegen, schuld bij anderen leggen, geveinsde emoties. Geen geweten, geen empathie, geen ziel, lachen om de ellende van anderen. Hoe hard de kritiek ook is die zij over zich heen krijgen, ze voelen daar niets bij, gaan gewoon hun eigen weg. Het lijken mensen maar zijn in werkelijkheid zwarte gaten.

Coldshot
Coldshot
Reactie op  AlbertV
1 maand geleden

Je hebt narcisten vrij goed beschreven.. Dit gespuis heeft alleen helaas de macht (wereldwijd) en is de reden voor alle armoede, oorlog en menselijk leed.. gewetenloos, gevoelloos, schaamteloos, hebzucht, machtsmisbruik, onderdrukking en bedrog tekent dit schuim der aarde en ook in ons eigen NeDDRland zien we de verschrikkelijke gevolgen al weer 11 jaar met lede ogen aan.. 🙁

Carolina
Carolina
Reactie op  Dirk
1 maand geleden

Dat wordt allemaal uitgebreid beschreven in het boek

“DE STAAT DER NEDERLANDEN ALS
CRIMINELE ORGANISATIE

Eelke Piers
Eelke Piers
1 maand geleden

….Waarom wordt de premier als hij onder ede verklaart dat de wet overtreden mag worden niet per direct uit zijn functie ontheven en gearresteerd?” ………
Omdat hij de wet en de macht in zijn zak heeft

Bibi
Bibi
Reactie op  Eelke Piers
1 maand geleden

Precies!
Maar als je overal mee weg komt, en zelfs de idiootste maatregelen worden door de Sheeple geaccepteerd dan word je een beetje arrogant en denk je dat je onschendbaar bent.
Mede omdat je vriendjes bent met ander hooggeplaatst addergebroed zoals psychopaat Klaus Swab en Billy Gates
Maar iedereen komt een keer aan de beurt, ook Markje . . . . .

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Rutte heeft niets te vertellen..
Hij is allang in de greep van de idioten van de “‘The GREAT reset.,Deze idioten zijn de baas van de EU. Maar de The GREAT reset wordt een GROTE flop !! En arrest komt eraan !! Rutte gaat niet redden !!

Trump komt er aan !!
https://www.youtube.com/watch?v=5QDqYI7ujRE

Eelco
Eelco
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Het is goed om postitief te blijven denken. Maar er is een verschil tussen optimisme en realisme. Als we realistisch zijn, dan weet je dat Tump (nog los van het feit of hij daadwerkelijk het onrecht gaat bestrijden ) niet herkozen gaat worden en dat niemand the great reset kan tegenhouden. Kennelijk refereer jij aan bepaalde (youtube) berichten. Als al deze berichten waar zijn, dan ligt het voor de hand dat die berichten gecensureerd worden….

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
Reactie op  Eelco
1 maand geleden

Denk je echt dat President Trump en de militairen zijn land gaat overgeven aan de CCP Communist China/the great reset ??

En ik kijk nooit daar de FAKE NL Media die de volk heeft “brainwashed” dat Biden heeft gewonnen!!

Eelco
Eelco
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Indien hij niet te goeder trouw is, dan vermoedelijk wel. Maar daar draait het niet om. Hoe kan 1 persoon, met wellicht een negatief eigen vermogen, het opnemen tegen de rest?

Arnoud
Arnoud
Reactie op  Eelco
1 maand geleden

ooit heeft EEN man meer dan 4000 jaar geleden het ook opgenomen tegen een groot land en leger, tegen een farao.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Eelco
1 maand geleden

Wat je ook van Robert Jensen vindt, hij is goed op de hoogte van wat er speelt in de USA.
Ik wil niet zeggen dat Trump het gaat redden, maar het is nog lang geen uitgemaakte zaak! Sterker nog, het begint nu pas.

https://jensen.nl/

Saskia
Saskia
Reactie op  Eelco
1 maand geleden

MAN, weer zo’n idioot hier. Eelco, onze minister lapt de wet aan zijn laars, WAKKER WORDEN!!!!!!!!!

Frank
Frank
Reactie op  Saskia
1 maand geleden

Dat snapt Eelco niet, of beter dat wil hij niet snappen. Als het er echt op aan komt, dan gaat het er om, welke kant het leger kiest.

Just me
Just me
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Flynn was /is in Nederland ik heb begrepen dat het met de wereldwijde arrestatie’s te maken heeft,vraag me af ik hoeverre hier schoon schip wordt gemaakt.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
Reactie op  Just me
1 maand geleden

@Just Me
Wat mij vertelt is
Generaal Flynn leid een militaire operatie van 17 landen (de grootste ooit ter wereld) in Europa.
Doel het herstel van vrijheid en mensenrechten op de hele planeet via het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.,,Dus velen zullen worden wordt gearresteerd..

Gert
Gert
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Eerst zien, dan geloven.

Margie
Margie
Reactie op  Gert
1 maand geleden

Omkeren…

Saskia
Saskia
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Ik hoop dat je gelijk hebt maar ik ben bang dat Trump, hoe graag ik hem ook mag, onderdeel is van de cabal. Hij heeft veel goede dingen gedaan, maar ook veel onvergefelijke dingen, zoals concentratiekampen laten bouwen bij vliegvelden, veel geld gegeven aan de farma maffia en de wet daarbij omzeild, hij laat mensen zonder waarschuwing een zeer ongezond vaccin pakken en hij heeft de FED nog meer macht gegeven over het bedrijfsleven.

Frank
Frank
Reactie op  Saskia
1 maand geleden

Hoe denk je hoe 74.000.000 Trump kiezers, zullen reageren, als Trump de boel zou flessen?

Marcel
Marcel
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Dat zou het mooiste nieuws zijn joyce allemaal de bak in
Dan geef ik een feestje

Margie
Margie
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Er is zelfs een bewindslied waarbij de zoon met dezelfde naam bij WEF werkt

https://www.weforum.org/people/ferdinand-grapperhaus

Petrus
Petrus
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

@Joyce,
Je hebt helemaal gelijk.
De hele EU wordt opgeruimd en opgedoekt.
Dat gaan we meemaken!!!
Groet Petrus.

Liekie
Liekie
Reactie op  Petrus
1 maand geleden

Van mij mag dat nu al

Liekie
Liekie
Reactie op  Petrus
1 maand geleden

De eu opruimen wat staat ons daarna te wachten als ik nog niet in de bajes zit

doornbos
doornbos
1 maand geleden

Tja, dat is slechts 1 van de vragen waar wij als burgers mee zitten. Retorische vragen wat mij betreft hoor. Laten we ons maar snel weer richten op de zwendel rond het vermeende en vermaledijde ‘virus’ en het verdwijnen van de gecontroleerde oppositie.

Prometheus
Prometheus
1 maand geleden

Dat geldt voor het grootste deel van dit kabinet….

Jelle
Jelle
1 maand geleden

Direct Arresteren

Cobus
Cobus
1 maand geleden

Deze man hoort achter tralies, wat een misselijk figuur is dat.

Marcel
Marcel
Reactie op  Cobus
1 maand geleden

Komt vanzelf. Wat weinig mensen inzien dat dit soort pluimage nu vechten & liegen voor hun leven. Zodra bij de meerderheid van de bevolking (welk land dan ook) inziet welke ‘duistere’ hobby’s die dit soort ambieert men niet meer met een smoes of leugen wegkomt.
Er lopen al tribunaals. Dagelijks zijn er nu al +/- 1000 extra vluchten van de militairen in de USA alleen al.

Just me
Just me
Reactie op  Marcel
1 maand geleden

Klopt ,de schoonmaak is begonnen..

x

Check Also

code oranje

Code Oranje wil vervolging verantwoordelijke bewindslieden toeslagenaffaire op agenda zetten

Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar de ...

rutte

Juridisch expert: ‘Rutte had geboeid de zaal moeten verlaten’

Juridisch expert Roger Vleugels was dinsdag in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

115
0
We lezen graag je reactie!x