Buitenland

Europarlementariër: ‘Het is een verhaal om het geld uit de zakken van de burgers te krijgen’

Help ons door deze informatie met vrienden op je socials te delen!

Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) waarschuwt in een interview met Simon van Groningen voor de toenemende censuur. De AIVD beschouwt meningen van rechtse mensen als een bedreiging.

Wat tegenwoordig als extreemrechts wordt beschouwd, was 20 jaar geleden een normale mening. Kritiek op het regeringsbeleid betekent tegenwoordig automatisch dat je anti-overheid bent en dus een bedreiging vormt voor de democratie. “Sorry, maar wat mij betreft heb je dan ergens een afslag gemist,” zei De Graaff.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij voegde toe dat FVD in toenemende mate wordt gedemoniseerd omdat de partij niet klakkeloos het regeringsverhaal volgt en accepteert.

Hetzelfde mechanisme

Het Europarlementslid wees er verder op dat we een belastingdruk van tientallen procenten hebben. “In sommige gevallen kan dat oplopen tot 50 procent. Je krijgt je inkomstenbelasting, btw, accijnzen.” Een groot deel van je geld vloeit naar de overheid.

De vaccins, Green Deal en oorlog in Oekraïne werken volgens De Graaff via hetzelfde mechanisme. Het is een verhaal om het geld uit de zakken van de burgers te krijgen. En dat moet vooral een zo positief mogelijk verhaal zijn. We redden de wereld, het klimaat, zielige mensen die de oorlog moeten ontvluchten, aldus De Graaff.

Er is geen geld voor de toeslagenouders die hun kinderen kwijt zijn, maar er gaat wel gigantisch veel geld naar allerlei stichtingen om het overheidsbeleid uit te voeren. En wie zijn daar de baas van? Oud-politici of leden van een politieke partij. Het is een grote kliek die geld weghaalt bij de burger en vervolgens verdeelt onder vrienden, benadrukte de Europarlementariër.

Eén kant van het verhaal

En of het verhaal klopt dat ons verteld is zodat we kunnen deugen, daar mogen geen kritische vragen over gesteld worden. Niemand mag twijfelen aan het deugverhaal. Niemand mag betwijfelen of het geld wel op de goede plek terechtkomt.

“We zien al die prikken, windmolens en asielzoekers komen, maar wie heeft eraan verdiend? Je ziet altijd maar één kant van het verhaal en de andere kant moet vooral in de schaduw blijven. En als je daar iets over zegt, is het desinformatie.” Dan ben je een anti-overheidsextremist en onderdeel van het dreigingsbeeld.

4.8 185 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wil Obdam
Wil Obdam
11 maanden geleden

De AIVD is precies als D66 leden, geestezieken die opgesloten moeten worden in een gesticht.

Nooit alleen
Nooit alleen
11 maanden geleden

Goed zo, Marcel. Als dit nog niet duidelijk is, dan weet ik het ook niet meer. DemoNcratie, dictatuur van het nieuwe communisme.

Hugo
Hugo
11 maanden geleden

Fantastisch zoals Marcel de Graaff van de FVD zich om Nederland en Nederlanders bekommert, Hadden al die parlementariers maar hun hart op de juiste plek, maar de meeste zijn zakkenvullers en meelopers. Zie het verschil maar tussen mensen zoals Marcel de Graaff of de criminelen Frans Timmermans en Samson, dat mag toch wel duidelijk zijn.

Joop
Joop
11 maanden geleden

Roverheid met nazi’s Rutte en co moet worden ontmaskerd deze landverraders en verdwijnen achter de tralies levenslange gevangenisstraf.

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x