Homepagina » Binnenland » ‘De wet zegt gewoon: bij overtreden avondklok tot €8700 boete of half jaar cel’
avondklok
Foto: Kees van der Staaij (N1 CC BY 3.0)

‘De wet zegt gewoon: bij overtreden avondklok tot €8700 boete of half jaar cel’

Gisteravond sprak korpschef Henk van Essen in talkshow Op1 ferme taal: “De avondklok is niet voor niets ingevoerd. De fase van waarschuwen laten we op dit moment achter ons. Als je op straat bent en je hebt er geen geldige reden voor, en je moedwillig de regels overtreedt dan krijg je een bekeuring.”

De richtlijn is 95 euro, maar fractievoorzitter van de SGP Kees van der Staaij wees erop dat je volgens de wet tot een half jaar in de gevangenis gezet kunt worden of een boete van 8700 euro kunt krijgen als je je niet aan de regels houdt.

“Geeft dit niet aan dat wij met heel vergaande wetgeving te maken hebben?” vroeg Van der Staaij tijdens het debat over de avondklok aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. “Hoe vindt u het eigenlijk als minister om niet terug te vallen op een wet die er is voor de aanpak van de publieke gezondheid, maar op een noodwet die gaat over heel grote openbare orde- en veiligheidsproblemen?”

Oude noodwet

“We hebben een groot veiligheidsprobleem. Wat het kabinet betreft, zitten we in een ernstige situatie,” zei Grapperhaus. Hij voegde toe dat je normaal gesproken een boete van 95 euro krijgt als je zonder geldige reden buiten bent, maar dat je moet rekenen op ‘hogere straffen’ als je bijvoorbeeld gaat frauderen of valsheid in geschrifte pleegt.

Van der Staaij benadrukte dat we de Wet publieke gezondheid hebben, die echt gaat over de aanpak van besmettelijke ziektes. “Er ligt dus een heel instrumentarium voor het kabinet. Nu wordt die wet verlaten en gaan we naar een oude noodwet, die primair helemaal niet over de aanpak van besmettelijke ziektes gaat.”

Hij vroeg minister Grapperhaus of hij er geen moeite mee heeft om voor de aanpak van besmettelijke ziektes – waarvoor we een aparte wet hebben – terug te gaan naar een noodwet met heel zware strafbedreigingen die helemaal niet voor dit soort situaties bedoeld is.

Heel andere categorie van het strafrecht

Grapperhaus antwoordde dat ‘dit geen noodwet is’. “Dit is een wet die een heel bijzondere bevoegdheid regelt, omdat er op basis van hetzij de openbare orde, hetzij de veiligheid, aanleiding is om de bewegingsvrijheid te beperken.”

Van der Staaij klaagde dat de minister zijn vraag ontweek en vroeg hem nogmaals: “Het klopt toch dat het zich niet houden aan de avondklok een boete van maximaal 8700 euro of een half jaar hechtenis betekent?”

Grapperhaus: “Ik waarschuw de mensen die over die boete van 90, 95 euro, die ik nog altijd hoog vind, menen: nou, daar kom ik wel overheen. Dan zeg ik: denk erom, ga niet formulieren vervalsen of dat soort dingen, want dan zit je in een heel andere categorie van het strafrecht.”

4.8 38 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
141 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rollie
Rollie
2 maanden geleden

Welkom in Nazi Nederland, Hitler is trots op jullie!

Mar
Mar
2 maanden geleden

Kom me maar halen in “naam der koning” wat ook niet veel meer zegt,van een kale kip kun je niet plukken!!

Lies
Lies
Reactie op  Mar
2 maanden geleden

👍👍

Rob
Rob
Reactie op  Mar
2 maanden geleden

Daklozen zullen het er daardoor alleen maar beter van krijgen. Ze hebben dan een dak en eten. Niet de beste manier maar toch.

K v H
K v H
Reactie op  Rob
2 maanden geleden

De daklozen hebben het allemaal overleeft, de zogenaamde pandemie !!
Killervirus, Mnjaaaa natuurlijk.

Fanny
Fanny
Reactie op  Rob
2 maanden geleden

Nee hoor, voor daklozen is er een vrijstelling van de avondklok, ofwel die worden niet beboet. En natuurlijk niet geholpen

Rob
Rob
Reactie op  Fanny
2 maanden geleden

Dan is dat alweer het volgende teken dat het allemaal bs is wat er gaande is. De politie loopt ook niet met mondkapjes rond en houden ook geen 1,5 meter afstand (van elkaar).

Catharina
Catharina
Reactie op  Rob
2 maanden geleden

Daar zit wat in…goed opgemerkt van je 👍

Ruud
Ruud
Reactie op  Mar
2 maanden geleden

Dat is waar maar zoals ze al van plan zijn ga je voor 2x niets achter de deur.
En geloof mij in de Nep cojonatijd wil je niet vast komen te zetten.
Dus mensen wees voorzichtig met wat je doet doe het met beleid!
Ik weet waar ik over praat.

Nijntje
Nijntje
2 maanden geleden

Als dit geen dictatuur is, wat dan wel? Volgende stap de kogel?

hoe
hoe
Reactie op  Nijntje
2 maanden geleden

Nee, eerst nog concentratiekamp.

Rosies
Rosies
Reactie op  hoe
2 maanden geleden

Hebben ze al in Duitsland

Dasa
Dasa
Reactie op  hoe
2 maanden geleden

Concentratiekampen zullen wel spoedig gebouwd worden.Kijk maar naar Duitsland

Ceessie
Ceessie
Reactie op  Nijntje
2 maanden geleden

In Argentinie gooide ‘de overheid’ mensen gewoon uit het vliegtuig boven zee. En die overheid moeten wij maar vertrouwen??? In Nazi-Duitsland liepen miljoenen duitsers blind achter de overheid, onder leiding van Adolf, aan. De overheid die zei dat ze er voor de duitsers was en kijk nu eens wat zij achterlieten in 1945.

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  Ceessie
2 maanden geleden

Misschien wel een gevolg van de nazi’s die daar netjes door de klm werden afgezet na oorlog. Met een grondstof blokkade zou de oorlog nog geen jaar geduurd hebben. Het was de kans op verrijken door de reeds supergeldgeile sociopaten. Adolf Hitler had de gave om gewetenloze opportunisten aan te
trekken en was, terwijl de endloesung al zichtbaar was, een bevriend staatshoofd.

Nijntje heeft ten zeerste gelijk met het
blind achter de marionetten aanlopen.
Stemvee dat gekluisterd blijf achter de poppenkast! Knip die touwkes door!

Rebel&Girl
Rebel&Girl
Reactie op  J. Onno Dekker
26 dagen geleden

Er zijn velen die nazi-duitsland gesteund hebben o.a. Nederland, Engeland en Amerika.Weet je nog, het schip met die kinderen joodse kinderen, die niemand op wilden nemen,,,schandalig

ernst
ernst
Reactie op  Nijntje
2 maanden geleden

nee eerst een gebiedsverbod

Jacob
Jacob
2 maanden geleden

En zo spreken de rechters “krom” wat werkelijk recht is volgens onze grondwet.

joepiedepoepie
joepiedepoepie
Reactie op  Jacob
2 maanden geleden

Al sinds 2012 geldt geen ENKELE wet meer!
Het wordt ons alleen niet verteld…

Dit heeft te maken met het 3x failliet gaan van de Bank of America sinds 1776 en hoe dat is rechtgezet voor de mensheid door 2 totaal onbekende helden!

Hier wordt alles uitgelegd (Engels)

https://www.bitchute.com/video/XhwRtd6STuMA/

Ruud Steunassen
Ruud Steunassen
Reactie op  joepiedepoepie
2 maanden geleden

Ik heb niet gedisliked, want ik weet niet wat ik er van moet denken. Het zal niet aan “pianoplayer” joepiedepoepie liggen, want dit verhaal heb ik nl. ook eens in het Nederlands in een podcast gehoord en dan bedoel ik het verhaal over de juridische wereldordening van de vrijmetselarij en het feit dat wij in vruchtwater geboren zijn en dus onder hun zeerecht vallen.
Het oude gewoonterecht ontstaan en gegroeid onder de gewone mensen, doet er niet toe voor vrijmetselaars.

De spreekwoordelijke pianoplayer disliken is gewoon ontzettend achterlijk. Zomaar disliken past meer bij mensen die bigot, retarded of deplorable worden genoemd.
Ik erger me aan mensen, die niet nieuwsgierig zijn, maar direct klaar staan met hun oordeel.

Carolientje
Carolientje
Reactie op  joepiedepoepie
2 maanden geleden

Door Amchel , Mayer Bauer,(Rothschild), in 1773, en even later(1776) gedeponeerd door Adam Weisshaupt, ze noemden zich de Illuminatie, en in het hoofdbestuur, hoog in de top, Vrijmetselaars en Jezuïten, waaronder diverse pauzen. Let op!! het grootste deel van de staat Israël is in handen van het Vaticaan.

Pieter
Pieter
Reactie op  Jacob
2 maanden geleden

De NL Grondwet is vrijwel gelijk aan WC papier. Vrijwel ieder artikel zegt dat het geldt tenzij er formele wetgeving is die afwijkt.

En de partijen in de 2e kamer gaan ook niet zeggen dat ze in een toekomstig kabinet niet meer willen samenwerken met crimineel Rutte…. Allemaal boter op het hoofd daar, geklets voor de Bühne en we trappen er iedere keer weer in.

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  Pieter
2 maanden geleden

Geeft die Rutte geschiedenis op school? Zoja, dan is hij welzeker goed getraind in leugenachtige sprookjes!

Carolientje
Carolientje
Reactie op  J. Onno Dekker
2 maanden geleden

Rutte is afgestudeerd in geschiedenis, nou Willem Alexander ook, over Willem van Oranje, dat wordt tenminste gezegd. Alle afstudeerscripties zijn openbaar, dacht ik even niet, die van Willem Alexander dus niet. Kan ik dus prima begrijpen.

Rob
Rob
Reactie op  Jacob
2 maanden geleden

Maar wat krom is is circulair als je het door trekt en komt dus uiteindelijk een keer bij je terug. Een boemerang effect en de klap kan hard aankomen.

Jeroen
Jeroen
2 maanden geleden

Nog een paar weken mensen, dan stemmen we ze gewoon weg 😁

Gybels Stefan
Gybels Stefan
Reactie op  Jeroen
2 maanden geleden

Hopelijk heb je gelijk, maar zou smartmatic software (dominion) toch niet vertrouwen, ik zouw elke Nederlander aanraden om een foto te nemen van hun gekozen kandidaat.

Geraldine
Geraldine
Reactie op  Gybels Stefan
2 maanden geleden

Er gaan berichten rond die voorstellen de verkiezingen (ikzelf ga overigens niet stemmen, niet mn mandaat weggeven) uit te stellen tot 9 juni …

salvar
salvar
Reactie op  Geraldine
2 maanden geleden

ze blijven uitstellen.
je denk toch niet dat de l*l het risico neemt dat hij niet genoeg stemmen krijgt?
hij maakt gewoon het jaar vol en dan heeft hij alles kapot gemaakt en voor de rest zal het hem worst wezen.
1 jaar en hij is verdwenen en zit met zijn reet bij de vrijmetselaars.

Vin
Vin
Reactie op  Geraldine
2 maanden geleden

Als we dit allemaal doen wint de VVD… stem gewoon FvD.

Reint
Reint
Reactie op  Vin
2 maanden geleden

Die voortdurend uit elkaar valt? Nee PVV

joepiedepoepie
joepiedepoepie
Reactie op  Geraldine
2 maanden geleden

En als dat als soeverein persoon zou zijn? Dus niet als vracht maar als BURGER?!!

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Geraldine
2 maanden geleden

Niet stemmen is een stem voor het kartel. Al tig keer uitgelegd. Als je die moeite niet wilt nemen, rot dan op uit mijn land en verhuis naar een land waar ze geen verkiezingen meer hebben.

Dit soort domheid, luiheid en onwil om verantwoordelijkheid te nemen is waarom we nu in deze shit zitten.

dna
dna
Reactie op  Lange Fries
2 maanden geleden

Je stemt op een beest systeem sowieso. Het is psychopatisch als je niet stemt, je stem naar het kartel gaat?????? HOE ZIEK IS DIT?????? JE GELOOFT ERIN?????

Jeffrey
Jeffrey
Reactie op  Lange Fries
2 maanden geleden

Wat een onzin man, ik heb nog nooit zoiets doms gehoord, je kan wel merken hoe onwetend je bent.. ik stem ook nooit maakt dit mensen dom, lui of onwillig? Ik ben Nederlander, waar moet ik naar toe volgens jou? Naar welk land? Het maakt niets uit op welke partij je stemt. Het is allemaal 1 pot nat en gewoon een game. Geloof mij maar.. ze gaan gewoon verder waarbij ze gebleven waren ongeacht de partijen die gaan regeren na de verkiezingen (als die tenminste door gaan)

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Lange Fries
2 maanden geleden

nee hoor, je kunt gewoon gaan stemmen, maar maak dan je stembiljet met een groot kruis er over ongeldig, dan gaat je stem NERGENS naar toe.

jpw
jpw
Reactie op  Lange Fries
2 maanden geleden

Wat een gek. Rot zelf op iedereen is vrij om wel of niet te stemmen

Catharina
Catharina
Reactie op  Lange Fries
2 maanden geleden

Oprotten uit jouw land ? Kennelijk ben jij niet helemaal op de hoogte lange fries….nederland bestaat sinds mei 1940 niet meer

Johan
Johan
Reactie op  Gybels Stefan
2 maanden geleden

Doe dat en stuur je keuze ook per post/email/twitter/facebook/telegram etc…. (ik zou aangetekende post doen… even kijken of ze het ook ontvangen hebben).

Jeffrey
Jeffrey
Reactie op  Johan
2 maanden geleden

Misschien dat ze de aangetekende post vasthouden zodat die te laat binnen komt? Dat ze niet meer mee tellen voor de telling van de stemmen..

Solveig
Solveig
Reactie op  Gybels Stefan
2 maanden geleden

Frappant daar zat ik ook aan te denken. Foto van je keuze met id kaart erbij. Onafhankelijk inzamelen en dan handmatig natellen. Werkt matuurlijk alleen als iedereen er aan meedoet.

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Solveig
2 maanden geleden

of iemand bouwt een site waar je een account moet maken, telcheck met sms-code, en dan na het stemmen op deze site aangeven wat je gestemd hebt..valt geen speld tussen te krijgen, en als ongeveer 50% van de stemmers dit zou doen, dan kun je al heel goed zien of de uitslagen kloppen..

Erik
Erik
Reactie op  Jeroen
2 maanden geleden

Denk je dat we (eerlijke) verkiezingen krijgen. Daar bedenken ze ook wel wat op.

Erfwachter
Erfwachter
Reactie op  Erik
2 maanden geleden

Als verkiezingen iets zouden uithalen waren ze al lang verboden !

EMBÉ
EMBÉ
Reactie op  Erik
2 maanden geleden

Zo is dat. Ze zullen de macht die het kabinet momenteel heeft echt niet zomaar opgeven. Demissionair? Is een truc die ze toepassen om nog meer macht naar zich toe te trekken.

Jeroen
Jeroen
Reactie op  Erik
2 maanden geleden

We hebben niets te kiezen!!!

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Jeroen
2 maanden geleden

klopt Jeroen, links of rechts, ze schuiven vrolijk hun parameters naar believen naar links of rechts..alles wat beloofd word voor de verkiezingen word na de verkiezingen vrolijk ook weer genegeerd, want ja coalitie mensuh..dan moeten we water bij de wijn doen…je zag bij de opkomst van Fortuyn ook de enorme paniek bij het ‘etablishment’ …eigenlijk zit ik al bijna 20 jaar te wachten op weer een outsider, net als Trump of Fortuyn dat waren, dan pas kun je weer eens vuurwerk gaan zien.

Steven
Steven
Reactie op  Jeroen
2 maanden geleden

Stemmen helpt niet meer. De uitslag weten ze van tevoren al. Succes met stemmen!

Mar
Mar
Reactie op  Steven
2 maanden geleden

Heeft nooit geholpen!!

Vin
Vin
Reactie op  Steven
2 maanden geleden

Trump is ook ooit gekozen. Ik ben het met je eens dat het corrupt is. Normaal weet de overheid hun volk te sturen met peilingen, krant en tv. Maar nu is er nog nooit zo’n grote groep geweest die hun overheid niet vertrouwt en niks meer van de MSM aantrekt. Dit is het moment om te stemmen.

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Vin
2 maanden geleden

Trumps overwinning in 2016 was een ‘ongeluk’ , ook toen hadden ze dezelfde stemcomputers als nu, en ook toen waren ze zo ingesteld, dat Hitlary beslist zou winnen, alleen hadden ze niet ingeschat dat Trump een dergelijke overwinning zou maken dat hij toch nog net boven Hitlary uitkwam ( kijk de uitslagen van toen maar eens na ). Ditmaal in nov. hadden ze de computers ook weer ingesteld, maar als extra back-up miljoenen aan ballots om bij eenzelfde enorme overwinning nog de boel bij te kunnen sturen. daarom zie je ook de nog nooit zo hoge ‘opkomst’ 74 miljoen voor Trump en 80 miljoen voor ChinaJoe ( nog meer stemmen dan voor Obama op zijn hoogtepunt!). Ze hebben simpelweg na het ongeluk van Trumps eerste onverwachte overwinning de zaak zo dichtgetimmerd dat het niet nog eens kan gebeuren. Verder nog de pers die de enorme berg aan bewijzen negeert, en de zaak is geregeld.
Het ENIGE wat ze ook negeren is het feit dat dankzij Trump de geest wereldwijd uit de fles is, en dat ze die er nooit meer terug in zullen krijgen. De mensen, tenminste een groot deel er van, zijn wakker en zien in hoe ze al tientallen jaren worden bedonderd…óók hier…en daarom, lieve kijkbuiskindertjes, en nu komt de clou, daarom, gebeurt er NU wat er gebeurd ( cojona, vaccin, lockdowns, afnemen van burgerrechten, omschakeling van het ene naar het andere economische systeem, digitale munt…het is allemaal een laatste verkrampte poging van de zittende macht, om te redden wat er te redden is van hun tanende macht…want ze weten het duvels goed hoor..dat de geest uit de fles is..en dat die groep mensen met het jaar aan het groeien is…dat verklaart de enorme paniek die je ziet. Het plan wat ze hebben, agenda 2030, zit op zich best heel slim in elkaar..maar, als je er heel goed naar kijkt, en ook heel goed oplet met wat er gebeurd, en hoe het gebeurd, dan zie je ook dat er weeffoutjes inzitten. zaken waar ze geen antwoord op hadden of wisten. Een van de grootste fouten die ze gemaakt hebben is dat ze (alweer) de kracht van het internet onderschat hebben..het gemak waarmee sommige zaken aan het licht komen, zaken die ze vroeger voor internet heel gemakkelijk konden verbergen of in de diepste bureaulades konden verstoppen..je ziet ook nu dat ze die fout nu inzien, aan de acties van big tech jongens, maar het is al te laat..veel mensen zijn wakker en laten zich niet meer in slaap brengen..we zullen nog veel gaan zien, meemaken en helaas ook gaan voelen. Maar een ding is zeker. ‘Zij’ hebben nog lang niet gewonnen…

MaterYoda
MaterYoda
Reactie op  Vin
2 maanden geleden

Hoe bedoel je, Trump is ook ooit gekozen? Is Trump corrupt volgens jou?

benno
benno
Reactie op  Jeroen
2 maanden geleden

kaag wordt de nieuwe trekpop 2030 van nl….
dus we hoeven niet te gaan stemmen, het is allang besloten door de verenigde nazi,s…

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Jeroen
2 maanden geleden

hier worden al jarenlang de verkiezingen bijgeknipt, zeker al na, voor de zittende macht, de ongelofelijke overwinning van de lpf (fortuyn ), alleen veel mensen hebben het de laatste verkiezingen niet in de gaten gehad, of hun vermoedens vanwege de voortdurende welvaart, diep weggestopt. ik ben wel blij verrast dat ik de laatste maanden steeds meer mensen ontmoet die inzien dat ook hier geknoeid word met de stemmen.

Mark
Mark
Reactie op  Jeroen
2 maanden geleden

Net als in Amerika zal men die stemmachines gebruiken om aan de maxht te blijven. Rutte blijft gewoon aan de macht met al zijn kornuiten en Helsema.

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  Jeroen
2 maanden geleden

Als de overheid daar dan al geen stokje voor gestoken heeft door verkiezingen uit te stellen. We blijven dan mooi met deze zéér geloofwaardige regering opgescheept.

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  Jeroen
2 maanden geleden

Àls dat doorgaat, maar ik zie bui dus al hangen. De regering weet dondersgoed dat ze op die manier aan de kant gezet kunnen worden en dat gaan ze dus sneaky verhinderen door iedere keer verkiezingen uit te stellen ja om de zo langzamerhand welbekende reden van corona.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
2 maanden geleden

Voor wie nog twijfelde of er wel een nazi regime was. Kijk, daar zijn de collaborateurs.
Zelfs naziduitsland zakte niet zo snel in het moeras als wij doen.

ELLEN STOLK
ELLEN STOLK
2 maanden geleden

Afschuwelijk je ziet nu wat macht met politici doet. Slachtoffers die er vallen door deze absurde regels tellen niet.

Exegese
Exegese
2 maanden geleden

Zo grappig die grapperhaus, hij denkt echt dat het oorlog is. Laat hem maar uitkijken dat ie niet echt oorlog krijgt met een woedende menigte. Zou me niet verbazen als we nu bijna zo ver zijn.

Simon
Simon
Reactie op  Exegese
2 maanden geleden

Nee hoor, de makke schapen gaan gewoon weer mee in deze waanzin, allemaal.

Jannie
Jannie
2 maanden geleden

We worden zoals gewoonlijk weer in het ootje genomen.

Joost
Joost
2 maanden geleden

Het wordt gekker en gekker. Wie gaat het gekst doen? Bill, Klaus, misschien de paus? Echt waanzin! Ik hoop dat mijn kinderen vrijheid kunnen genieten! Daar denkt niet iedereen net zo over. Duivels!

Realistic
Realistic
Reactie op  Joost
2 maanden geleden

Het is ze juist om onze kinderen te doen. Die worden nu zo gedrild dat ze het normaal vinden en zo volwassen worden.Het is normaal voor ze. kijk maar hor het ging toen de muur viel. De mensen wisten niet wat ze met hun vrijheid konden. Wij kennen het andere leven maar onze kinderen zijn het doel.

x

Check Also

kuipers

Kuipers zegt doodleuk dat avondklok nauwelijks effect heeft op ziekenhuisopnames

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk ...

avondklok

Rechtbank zet streep door avondklok in Hannover, ‘slaat fundament onder lockdownbeleid weg’

De avondklok in de regio Hannover is ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

141
0
We lezen graag je reactie!x