Homepagina » Natuur en Milieu » Indrukwekkende rolwolk vastgelegd boven Texas (video)
Indrukwekkende rolwolk vastgelegd boven Texas

Indrukwekkende rolwolk vastgelegd boven Texas (video)

In de lucht boven Timbercreek Canyon in de Amerikaanse staat Texas is op maandag 4 november een enorme rolwolk gefilmd.

Todd Mask wist het verschijnsel vast te leggen op video en zei dat de wolk zich voortbewoog als een golf of een horizontale vortex.

Rolwolken zijn relatief zeldzaam en ‘rollen’ meestal om een horizontale as. Ze kunnen worden geassocieerd met onweersbuien, een koufront, microburst of noodweer.

De rolwolk ontstaat wanneer koudere lucht die met een onweersbui meekomt vanaf enige hoogte in aanraking komt met veel warmere lucht aan het aardoppervlak. De koude lucht drukt dan de warme vochtige lucht omhoog, waardoor de vochtige lucht condenseert en er een wolk ontstaat.

Bron: Aol.com

Gerelateerd:

 Vind je deze info interessant? Deel het dan met iedereen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. Sommigen onder ons zullen HAARP gaan suggereren. De slachtofferrol opzoeken in zo ongeveer het rijkste land ter wereld, dat vind ik niet echt een voorbeeld van een serieuze poging om gelukkig te worden en een evenwichtig leven te leiden. Het is onnodig fatalistisch terwijl de randvoorwaarden bijna niet beter hadden zijn.

  0 likes
 2. Nou Guusje, wel wat voorbarig… dit is een heel gewoon meteorologisch verschijnsel dat ook we de morning glory wordt genoemd en beroemd is bij zweef en sportvliegers die het ontzettend gaaf vinden om grote afstanden mee te liften op dit verschijnsel… geen haarp of andere chem onzin dus 🙂

  0 likes
 3. Heb een paar jaar geleden samen met collega’s vanuit kantoor op de 15e verdieping een soortgelijke wolk gezien, helaas niet in de ochtend, maar ergens overdag zonder deze kleuren. Desondanks was het fascinerend om te zien.

  0 likes
 4. Ik ben de eerste die HAARP suggereert, t toeval dat ze het weer kunnen beheersen en rampen kunnen veroorzaken afgezet tegen de kans van zoveel rampen en natuurfenomenen in zo’n korte tijd is gewoon te klein. Sorry mensen.

  Ik sluit de kans niet uit dat er een natuurramp of fenomeen tussen zit die toeval is, maar t is aardig lastig te geloven dat alles toeval is. Zeker als je weet hoe het werkt.

  0 likes
 5. 3 jaar geleden een groene rolwolk gezien boven Zuidwolde, vlakbij de stad, erg indrukwekkend moet ik zeggen. Tsja, de natuur is soms fantastischer dan mensen met photoshop kunnen bedenken 🙂

  0 likes
 6. [quote name=”Harry”]Nou Guusje, wel wat voorbarig… dit is een heel gewoon meteorologisch verschijnsel dat ook we de morning glory wordt genoemd en beroemd is bij zweef en sportvliegers die het ontzettend gaaf vinden om grote afstanden mee te liften op dit verschijnsel… geen haarp of andere chem onzin dus :-)[/quote]
  Ja, misschien wel voorbarig, maar misschien zeggen ze nu niks over HAARP omdat ik er over begon…

  0 likes
 7. [quote name=”Guusje”][quote name=”Harry”]Nou Guusje, wel wat voorbarig… dit is een heel gewoon meteorologisch verschijnsel dat ook we de morning glory wordt genoemd en beroemd is bij zweef en sportvliegers die het ontzettend gaaf vinden om grote afstanden mee te liften op dit verschijnsel… geen haarp of andere chem onzin dus :-)[/quote]
  Ja, misschien wel voorbarig, maar misschien zeggen ze nu niks over HAARP omdat ik er over begon…[/quote]

  Jaaaa dit is vast Haarp, of een uit de kluiten gewassen chemtrail van de amerikaanse geheime diensten!!

  **ontopic mooie wolk!

  ***offtopic, er zijn complotten (inval in Irak onder valse voorwendselen slaagde behoorlijk). Bizarre vliegende voorwerpen heb ik met eigen ogen gezien. Dat er tegen ons gelogen wordt? Zeker weten! Moeten we nu met een alu-hoedje op in de hoek gaan zitten? Dat lijkt mij ook onzinnig, net zoals al dergelijke onderwerpen belachelijk maken onzinnig is.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

jensen

Jensen: ‘Agenda 2030 wordt nu al uitgerold in Nederland, zonder dat je het ziet’

Wat zijn de plannen voor de komende ...

artsen

81 artsen komen in verzet en schrijven brandbrief tegen coronabeleid: ‘Wij maken ons grote zorgen’

81 artsen hebben een openbare brandbrief geschreven ...