Natuur en Milieu

Indrukwekkende rolwolk vastgelegd boven Texas (video)

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de lucht boven Timbercreek Canyon in de Amerikaanse staat Texas is op maandag 4 november een enorme rolwolk gefilmd.

Todd Mask wist het verschijnsel vast te leggen op video en zei dat de wolk zich voortbewoog als een golf of een horizontale vortex.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Rolwolken zijn relatief zeldzaam en ‘rollen’ meestal om een horizontale as. Ze kunnen worden geassocieerd met onweersbuien, een koufront, microburst of noodweer.

De rolwolk ontstaat wanneer koudere lucht die met een onweersbui meekomt vanaf enige hoogte in aanraking komt met veel warmere lucht aan het aardoppervlak. De koude lucht drukt dan de warme vochtige lucht omhoog, waardoor de vochtige lucht condenseert en er een wolk ontstaat.

Bron: Aol.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Guusje
Guusje
10 jaren geleden

Sommigen onder ons zullen HAARP gaan suggereren. De slachtofferrol opzoeken in zo ongeveer het rijkste land ter wereld, dat vind ik niet echt een voorbeeld van een serieuze poging om gelukkig te worden en een evenwichtig leven te leiden. Het is onnodig fatalistisch terwijl de randvoorwaarden bijna niet beter hadden zijn.

Harry
Harry
10 jaren geleden

Nou Guusje, wel wat voorbarig… dit is een heel gewoon meteorologisch verschijnsel dat ook we de morning glory wordt genoemd en beroemd is bij zweef en sportvliegers die het ontzettend gaaf vinden om grote afstanden mee te liften op dit verschijnsel… geen haarp of andere chem onzin dus 🙂

days of our lives
days of our lives
10 jaren geleden

Heb een paar jaar geleden samen met collega’s vanuit kantoor op de 15e verdieping een soortgelijke wolk gezien, helaas niet in de ochtend, maar ergens overdag zonder deze kleuren. Desondanks was het fascinerend om te zien.

anonTruthseeker
anonTruthseeker
10 jaren geleden

Ik ben de eerste die HAARP suggereert, t toeval dat ze het weer kunnen beheersen en rampen kunnen veroorzaken afgezet tegen de kans van zoveel rampen en natuurfenomenen in zo’n korte tijd is gewoon te klein. Sorry mensen.

Ik sluit de kans niet uit dat er een natuurramp of fenomeen tussen zit die toeval is, maar t is aardig lastig te geloven dat alles toeval is. Zeker als je weet hoe het werkt.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x