Homepagina » Gezondheid » Europees advies over homeopathie gebaseerd op frauduleus onderzoek. Nu komt de aap uit de mouw
Europees advies over homeopathie gebaseerd op frauduleus onderzoek. Nu komt de aap uit de mouw

Europees advies over homeopathie gebaseerd op frauduleus onderzoek. Nu komt de aap uit de mouw

De werking van homeopathie is al lang bewezen. Zo werd in 1997 bewezen dat homeopathische middelen significant beter werken dan een placebo.

De European Academies Science Advisory Council (EASAC), de koepel van Europese Wetenschapsacademies, claimt dat er geen bewijs is, maar baseert dit op onbetrouwbare, deels frauduleuze rapporten.

Tot die conclusie is de Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG) gekomen.

Veilig

Er zijn vier meta-analyses gedaan naar alle studies over homeopathie. Die waren allemaal positief. De conclusie van de vierde meta-analyse (Klaus Linde, Lancet, 1997) was dat homeopathie significant beter werkt dan een placebo.

De EASAC baseert haar conclusie echter op een vijfde meta-analyse, die gebaseerd blijkt te zijn op onvergelijkbare onderzoeken.

De koepel haalt ook een Australische studie aan waarin, zo is gebleken, gegoocheld is met de cijfers.

De organisatie stelt daarnaast zonder onderbouwing dat homeopathie schadelijk kan zijn. Alle onderzoeken wijzen echter uit dat homeopathie veilig is en geen bijwerkingen heeft.

200.000

Gewone medicijnen brengen daarentegen wel veel bijwerkingen met zich mee. Voor een bijwerking moet je dan vaak weer een ander medicijn gebruiken.

Het gevolg is dat sommige mensen een hele reeks medicijnen hebben en alsnog last van bijwerkingen hebben.

Volgens medicijnwaakhond EMA overlijden in de EU jaarlijks ongeveer 200.000 mensen aan de bijwerkingen van reguliere medicijnen.

Totaalbeeld

Homeopathische geneesmiddelen worden niet alleen uitgezocht op de ziekte of klacht, maar er wordt ook gekeken naar het totaalbeeld van de mens.

Het is hierdoor een individuele vorm van geneeskunde. Niet ieder mens reageert namelijk hetzelfde op een geneesmiddel.

Erkende behandelmethode

In andere landen is homeopathie al een officieel erkende behandelmethode. In Zwitserland wordt homeopathie volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

In India, Brazilië en verschillende Amerikaanse staten is het zelfs een medisch specialisme.

[AVIG]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
3 jaren geleden
:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
3 jaren geleden

wat als de mensen weer zelf mogen kiezen.. geen verplichting tot hebben.. doctor specialis en tandarts alleen op recensie boven de 7 worden vergoed..
het gaat tenslotte om jou gezondheid.. niet beurs van een systeem dat elkaar door dik en dun dekt..
hoe zou de arts zijn eigen familie behandelen.. gewoon vragen als u vader of zoon nu heeft waar ik voor kom hoe behandel jij die dan..
en rustig wachten op zijn wakker worden..
maar ja ziek zijn is niet aan mij kom ook zeldzaam bij de arts en dan enkel om te vragen of hij nog iets heeft aan te vullen. op mijn gedachte.. daarna meen IK mijn beslissing..
zo werkt het zo is ook de eed die de arts heeft afgelegd..

duitinzakje
duitinzakje
3 jaren geleden

Big Pharma komt voort uit Big Oil en Big Oil is identiek aan Big Money.

De medische wetenschap is sinds de jaren twintig in handen van de oliebaronnen Rockefeller. De Rockefeller Foundation heeft de nieuwe artsenopleiding uitgestippeld en gefinancierd. Hoe duidelijk wil je het hebben.

Wat gevaarlijk is dat diezelfde money elite de wereldbevolking wil uitdunnen en dan wel volgens hun regels: The Georgia Guidestones.

De wereldbevolking terugdringen is een goede zaak, maar dan wel op een open, verantwoordelijke en humane manier. Gewoon ervoor zorgen dat met name de derde wereldlanden – waar de grootste groei plaatsvindt – serieus werk maken van geboortebeperking, dus voorlichtingscampagnes op de schaal zoals die in Westerse landen sinds de jaren zestig/zeventig is toegepast.

Mevrouw Stemband
Mevrouw Stemband
3 jaren geleden

“De conclusie van de vierde meta-analyse (Klaus Linde, Lancet, 1997) was dat homeopathie significant beter werkt dan een placebo.”

Wat een lef van het AVIG na al die tijd nog met deze leugens te komen op basis van dat onderzoek van Linde. Dit is wat er daadwerkelijk stond:

“The results of our meta-analysis are not compatible with the hypothesis that the clinical effects of homoeopathy are completely due to placebo. However, we found insufficient evidence from these studies that homoeopathy is clearly efficacious for any single clinical condition. Further research on homoeopathy is warranted provided it is rigorous and systematic.”

Niets geen bewijs; alleen maar slechte studies en meer onderzoek is nodig. Sterker nog, dit is wat Klaus Linde er in 2005 zelf over zei:

“Our 1997 meta-analysis has unfortunately been misused by homoeopaths as evidence that their therapy is proven. ”

Dus zelfs Klaus Linde zegt dat zijn onderzoek wordt misbruikt als bewijs exact zoals het AVIG hier doet na dit tien jaar.

louise
louise
3 jaren geleden

Op de foto hierboven zijn Schlusser cel zouten te zien…… Die slik ik zo nu en dan, nou had ik een hogere dosis besteld per ongeluk…..Hoezo dat werkt niet?? Als een zombie was ik gister de rest van de dag…….Maar nu de clou….het kan zo maar zijn dat dit middel bij,jullie, of andere mensen helemaal niks doet….Ieder mens is anders daarom moet je ook zolang zoeken en uit proberen wat wel werkt,ook bij de alternatieve artsen,maar dat geldt net zo goed bij de reuliere geneeskunde…..Maar de basis is jezelf en je eigen lichaam kennen……..

densie
densie
Reactie op  louise
3 jaren geleden

je lichaam, je gevoelens, je temperament, je karakterstructuur, je trauma’s, je voorkeuren… je geboortehoroscoop….
etc etc er speelt zoveel mee…..
en de kunst is naar het GEHEEL te kijken…

als homeopaath is het de KUNST, om het minerale rijk, het plantenrijk en het dierenrijk diep te kennen!

namaste

Willie
Willie
Reactie op  louise
3 jaren geleden

De reguliere medicijnen werken alleen al bij mannen en vrouwen verschillend en dat zal zeker ook het geval zijn bij de mensen onderling. Maar daar is de medicijnen-maffia pas recent achtergekomen na de vele vele blunders en doden; tjongejongejonge nog an toe, uitgeslapen lieden zijn dat, wel geslepen, dat dan weer wel. De homeopathische arts weet dat ieder mens anders reageert, dat hebben ze toch zeker voor op de reguliere artsen en pharmaceutici. Ten overvloede: al die slachtoffers van de reguliere medicijnen doen er niet toe blijkbaar, maar o wee als er eens een slachtoffer gesignaleerd wordt die homeopathische medicijnen krijgt, dan staat het land op zijn kop. Hoezo geen hetze van de Big Pharma? Nazi-praktijken en -ideologie staat nog steeds stevig overend zij het achter de schermen, maar als je wakker bent zie je hun bewegingen.

pleiadian
pleiadian
3 jaren geleden

Er is een duidelijk verschil tussen natuurgeneeskunde (geneesmiddelen op basis van planten, kruiden e.d.) en homeopathie.

Bij de homeopathie worden middelen “gepotentieerd” wat neerkomt op een stapsgeijze vrijwel oneindige verdunning. Voor dit soort middelen is er geen werking aangetoond. Je kunt net zo goed gewoon kraanwater nemen. Er is ook geen wetenschappelijk mechanisme dat dit zou kunnen verklaren, behalve het vaak aangehaalde -maar onbewezen- geheugen van water.

Bij natuurgeneeskunde is er wél een werking aangetoond. Sterker nog, er zijn diverse reguliere medicijnen die hun oorsprong vinden in de natuur.

Bert
Bert
Reactie op  pleiadian
3 jaren geleden

De reguliere geneeskunde is een titel die de medische/farmaceutische wereld zich hebben toegeëigend.
De reguliere geneeskunde is de natuurgeneeskunde, tot aan het begin van de 20 eeuw De Rockenfellers, Rothschild en consorten de geneeskunde overnamen met de chemische middelen die geld in het laatje brachten en hebben met hun macht de chemische onderdrukkingskunde tot reguliere medische wetenschap verheven.
Helaas lees ik, dat je onvoldoende weet over homeopathie en wat na papegaait wat de door de farmacie betaalde wetenschappers ons willen doen geloven. Gelukkig zijn er heel veel onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken gedaan en nog gaande die het bewijs leveren dat homeopathie echt werkt. Door kwantum wetenschappen is aangetoond dat water zeker een vorm van geheugen heeft voor de stoffen die er in zijn opgelost ook al zijn ze gepotentieerd als homeopatisch middel. Een geneeswijze, die al een paar honderd jaar bestaat hoeft zich zo ie zo niet wetenschappelijk te bewijzen omdat als het niet werkte men er al veel eerder klaar mee was. In vele landen is het zelfs een reguliere geneeswijze en dat is ook niet voor niets. Dus verdiep je maar eens werkelijk in de wereld van homeopathie en de wetenschappelijke bewijzen of geef toe dat je van kwantumwetenschap niets snapt maar loop geen onzin te verkondigen.

pleiadian
pleiadian
Reactie op  Bert
3 jaren geleden

“Een geneeswijze, die al een paar honderd jaar bestaat hoeft zich zo ie zo niet wetenschappelijk te bewijzen omdat als het niet werkte men er al veel eerder klaar mee was.”

Hahaha, dat iets lang bestaat maakt het natuurlijk niet waar. De diverse godsdiensten bestaan ook al vele honderden of duizenden jaren. Dat maakt ze ook niet waar.

In kwantummechanica ben ik juist bijzonder geinteresseerd en prima op de hoogte, maar daar ben ik niets tegengekomen over het vermeende geheugeneffect van water.

De links naar de wetenschappelijk bewijzen over homeopathie zie ik graag van je en dan lees ik ze met plezier!

Ik ben overigens helemaal niet tegen homeopathie. Iedereen mag doen wat hij zelf wil. Ik ben wél tegen de vergoeding van homeopathische (en andere wetenschappelijk onbewezen) middelen onder de ziektekostenverzekering.

x

Check Also

kabinet

‘Zo maakt het kabinet wel ERG duidelijk dat het commerciële belangen boven volksgezondheid stelt’

Een voorstel van de Europese Commissie om ...

rutte

‘Demagoog’ Rutte wil vaart achter coronapas: ‘hoe Europa verwordt tot monster dat eigen kinderen opeet’

Premier Rutte zei gisteren na afloop van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x