Buitenland

Amerikaanse overheid betaalde miljoenen aan nazi-oorlogsmisdadigers

Help mee door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Minstens vier van oorlogsmisdaden verdachte nazi’s krijgen al decennialang een Amerikaanse uitkering. Tientallen andere, inmiddels overleden oorlogsmisdadigers streken samen eveneens miljoenen dollars op uit de schatkist van de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een onderzoek van persbureau AP.

De nazi-verdachten kregen de uitkering van het Amerikaanse ministerie van Justitie in ruil voor vrijwillig vertrek uit de VS. Dat bespaarde de overheid een tijdrovende uitwijzingsprocedure. Onder de begunstigden waren SS’ers die vernietigingskampen bewaakten, een collaborateur die duizenden joden verraadde en naar de gaskamer hielp en een raketgeleerde die veelvuldig gebruikmaakte van dwangarbeid. Zeker vier van hen zijn nog in leven.

De in Roemenië geboren Martin Hartmann en de Kroaat Jakob Denziger (foto) krijgen tot op de dag van vandaag een Amerikaanse uitkering, aldus AP. Hartmann bewaakte in de Tweede Wereldoorlog het concentratiekamp Sachsenhausen. Denziger deed hetzelfde in Auschwitz.

Beide SS’ers woonden na de oorlog lange tijd in de VS. Denziger verhuisde later naar zijn geboortestreek in Kroatië, waar hij in luxe baadt. Hartmann woont sinds 2007 in Berlijn. SS-kampbewaker Martin Bartesch werd in Oostenrijk ondergebracht. Tot zijn dood in 1989 kreeg hij een uitkering van de Amerikaanse sociale dienst.

“Het is volkomen weerzinwekkend dat nazi-oorlogsmisdadigers bijstandsuitkeringen blijven ontvangen terwijl ze al vele, vele, vele jaren geleden ons land zijn uitgezet,” reageerde Congreslid Carolyn Maloney. Ze zegt te werken aan een wetsvoorstel dat daar een einde aan moet maken.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie ontkent dat nazi’s een uitkering is aangeboden in ruil voor vertrek uit de VS.

[ND]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Koolmees
Koolmees
7 jaren geleden

De 2e wereldoorlog was natuurlijk een hoax van de Cabal zodoende de macht en controle over de mensheid strakker te trekken. De holocaust was om bepaalde families en bloedlijnen uit te roeien en de rest van het Joodse volk (onwetende) slaven te maken zodat die hun Cabalse beleid konden uitvoeren. En dat terwijl ze het Joodse volk zelf hebben laten geloven dat het Joodse volk HET uitverkoren volk van God is (wat ze natuurlijk niet zijn), dus dat is wel erg sluw van de Cabal.

Die oorlogsmisdadigers waren allemaal lid van de Cabalse ondergrondse organisaties. Er is ze na de oorlog gewoon bescherming belooft als ze deden wat de Cabal wilden. Dat blijkt hier wel uit.
Die hele Europese Unie en de NATO hadden ze nooit kunnen oprichten zonder de 2e wereld oorlog.
Allemaal stuk voor stuk in handen van de Cabal, zodoende de controle aan te scherpen en ons allemaal slaaf te maken van hun systeem.
Wat wel apart is dat het onderzoek komt van persbureau AP, want dit persbureau is ook in directe handen van de Cabal, dus dat is wel bijzonder.

pietje
pietje
7 jaren geleden

Ik verbaas me nergens meer over ! Neem bv. die misdadiger van een zorregieta vader van de pampa trut die komt ook overal mee weg dankzij koning bier/ oliebol !

Carlijn
Carlijn
7 jaren geleden

Ik heb een zeer interessante foto gevonden op Google.
Ga naar google bij de categorie afbeeldingen.
Tik de de zoekwoorden in: Hitler + Alien

Hoe creapy is die foto, ik heb er een tijdje naar zitten kijken, maar die alien is toch verdomt echt en ook hoe Hitler kijkt is toch er frappant. Zou nep kunnen zijn maar ik heb ook toevallig gelezen dat Nazi geheime occulte organisaties zoals Thule en Vril contact hadden met die grijze aliens en dat de nazi’s ook een UFO achtig vaartuig aan het bouwen waren. Kijk en oordeel zelf !!

wolfje
wolfje
7 jaren geleden

er zijn er nog maar enkele over. u mag het nu blijkbaar weten

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x