Homepagina » Wetenschap » ‘Tijdmachine’ gemaakt in Rusland. Zo laten wetenschappers piepkleine deeltjes naar het verleden ‘reizen’
'Tijdmachine' gemaakt in Rusland. Zo laten wetenschappers piepkleine deeltjes naar het verleden 'reizen'

‘Tijdmachine’ gemaakt in Rusland. Zo laten wetenschappers piepkleine deeltjes naar het verleden ‘reizen’

Wetenschappers hebben de tijd teruggedraaid met behulp van een kwantumcomputer. Hun baanbrekende studie lijkt in strijd te zijn met de natuurkundige wetten.

Met behulp van elektronen en de kwantummechanica konden onderzoekers de tijd terugdraaien.

Het experiment is te vergelijken met biljartballen die na de start van het spel weer hun oorspronkelijke plek innemen.

Tijdmachine

De wetenschappers van het Moscow Institute of Physics & Technology (MIPT) hopen de techniek nu verder te verbeteren.

De ‘tijdmachine’ wordt beschreven in het tijdschrift Scientific Reports en bestaat uit een kwantumcomputer die is opgebouwd uit qubits.

Qubits zijn eenheden informatie die worden aangeduid met een ‘één’ of een ‘nul’, of een ‘superpositie’ van beide staten.

Oorspronkelijke staat

Tijdens het experiment veranderde het patroon van nullen en enen. Op dezelfde manier schieten de biljartballen na de start van het spel alle kanten op.

Met behulp van een programma werd de staat van de kwantumcomputer op een dusdanige manier veranderd dat de tijd als het ware werd teruggedraaid: van chaos naar orde.

De qubits werden op deze manier in hun oorspronkelijke staat teruggebracht.

85,5 procent

Tijdens het experiment rolden de ballen als het ware terug naar hun oorspronkelijke positie.

Met twee qubits was het terugdraaien van de tijd in 85,5 procent van de gevallen succesvol. Op momenten dat er drie qubits gebruikt werden, traden er meer fouten op.

[Natural News]


Vind je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Iets terug in de oorspronkelijke staat brengen is NIET hetzelfde als terug in de tijd gaan (de tijd echt achterwaards te laten gaan). Tijd is een raar ding. We hebben wel herrinering aan de voorbijgegane tijd maar kunnen niet echt teruggaan..Maar we hebben GEEN herrinering of kennis van de toekomst maar kunnen er wel heen gaan.. (in feite doen we dat elke dag.. maar ook de verre toekomst is met steeds hogere snelheden in de ruimte straks bereikbaar). Je kan alleen niet terug.. das jammer 🙁

  12 likes
  • pseudowetenschap.

   waarom terug naar het verleden of vooruit in de toekomst?wat het idd. in dit geval niet is,
   om daar ook alles te verneuken?

   dat ‘wetenschappers’ eerst eens zorgen dat het in het hier en nu orde op zaken word gesteld.

   de satanisten wat het zijn.

   fff

   7 likes
 2. Klinkt als magie… dus bullsh*t

  5 likes
 3. Dat is het zelfde als kunstmest als je geen kunstmest gebruikt groeit het gras normaal met kunstmest groeit het gras sneller dus is ze tijd vooruit gegaan en als de boer het maait is het gras weer terug in de tijd wwar het was

  8 likes
 4. Je kunt de tijd niet terugdraaien omdat tijd een resultaat is. Ik denk er al een jaar of tien over na. Tijd is geen oorzaak. Tijd gaat sneller in een satelliet bijvoorbeeld, het is algemeen bekend dat satellieten hun klok moeten bijstellen. Tijd wordt aangeschreven als een gevolg van zwaartekracht. Hoe meer zwaartekracht, hoe trager de tijd. Er wordt gedacht dat wanneer je sneller zou gaan dan het licht, de tijd terugloopt. Tot zover de theorie, maar ik heb hier wel vraagtekens bij.

  Stel jezelf de vraag, wat is de neutrale ruimtetijd. En daarmee bedoel ik, hoe verstrijkt de tijd in een stilhangend ruimte schip in deep space, dus buien ons zonnestelsel. Tijd wordt gemeten in verval van atomen. Betekent dat dat wanneer er geen verval van atomen is er ook geen tijd is? Goed zo kun je nog wel even door filosoferen. Terug in de tijd, of beter gezegd terug naar de vorige staat van atomen, kan in mijn ogen niet omdat we het verval van atomen niet kunnen herstellen. Algemene relativiteit zoals in de formules van Einstein gaan hier geen oplossing voor bieden, omdat deze gaat over relatief tijdsverschil zoals het tijdsverschil van satanisten tov. de aarde, en niet over tijd zelf. We weten simpelweg te weinig over tijd, of beter gezegd het verval van atomen. We weten niet hoe deze zich gedraagt in de ruimte. We weten niet wat het algemene verloop is van tijd op mars. Op pluto. Of daarbuiten. En zonder echte metingen en echte observaties, kunnen ze rekenen tot ze een ons wegen maar dichterbij de waarheid komen ze niet

  4 likes
  • Misschien moet jezelf de vraag stellen of tijd überhaupt wel bestaat? Nee tijd bestaat niet het is iets dat verzonnen is door de mens om om te gaan met gebeurtenissen.

   1 likes
 5. Met de natuur valt niet te dissen.

  1 likes
 6. Wat moet je met het verleden of toekomst.Het heden is al genoeg waar tijd een illusie is,,toekomst of verleden gebeuren altijd in het heden ..hoezo verleden of toekomst?

  0 likes
 7. The Nature of the Universe…

  https://awakeupnow.info/index.php/en-us/articles-en/2938-the-theory-of-the-universe-and-objective-reality-us

  Nicolas Levashov…
  Een kostbare schat voor de mensheid…
  Zoals ‘gewoonlijk’ natuurlijk…de duistere krachten willen geen natuurlijke fenomenen en oplossingen…dus…vermoord!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Hoeveel versies van jezelf bestaan er? Deze natuurkundige stelt dat er ontelbaar veel parallelle universa zijn

Hoeveel versies van jezelf bestaan er? Deze natuurkundige stelt dat er ontelbaar veel parallelle universa zijn

De veel-werelden-interpretatie, ook wel de theorie van ...

Wetenschappers ontdekken dat het hart en brein reageren op toekomstige gebeurtenissen, voordat ze plaatsvinden. Zo werkt het

Wetenschappers ontdekken dat het hart en brein reageren op toekomstige gebeurtenissen, voordat ze plaatsvinden. Zo werkt het

Ons onderbewustzijn ‘ziet’ bepaalde gebeurtenissen één tot ...