Binnenland

Eva Vlaardingerbroek fel: ‘Het is onvoorstelbaar vies wat hier gebeurt’

Help anderen door dit met anderen op je social media te delen!

Ordinaire dieven. Zo noemde commentator Eva Vlaardingerbroek de leden van het kabinet in het NPO-programma Ongehoord Nieuws. “Ondanks het feit dat het Nederlandse volk zich heeft uitgesproken voor de boeren, ook met de monsteroverwinning van de BBB, gaat het afbraakbeleid van onze boerensector gewoon doodleuk verder.”

Twee organisaties, LTO en NMV, zijn op dit moment in onderhandeling met het kabinet over een landbouwakkoord. Vlaardingerbroek wees erop dat beide organisaties worden voorgezeten door voormalig CDA-politici, respectievelijk Sjaak van der Tak en Henk Bleker.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Die hebben nu al gezegd: het opschuiven van die deadline van 2030 naar 2035 kunnen we eigenlijk wel laten gaan, zolang we niet gaan onteigenen. Dat is eigenlijk ook niet nodig zegt Van der Tak, want ‘er is genoeg autonome krimp’, aldus Vlaardingerbroek.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nog steeds

“Een man die dat zegt, moet zich wat mij betreft echt schamen. Deze man zegt dat hij de belangen van onze boeren behartigt, maar in feite zegt hij: we hebben onteigening niet eens nodig, want de boeren worden zodanig met de rug tegen de muur gezet, met het mes op de keel, dat ze uiteindelijk helemaal niet onteigend hoeven te worden.”

Ons kabinet speelt het slim, benadrukte ze. “Die gaan dat via de banken regelen. Die zorgen dat die mensen geen leningen meer krijgen. Die Natura 2000-regeling staat er nog steeds. De plannen om deze mensen van hun land te verjagen, die hele sector naar de gallemiezen te helpen, dat is er allemaal nog steeds.”

Onvoorstelbaar vies

“Als de boeren vervolgens ‘vrijwillig’ opstappen, kan de overheid haar handen in onschuld wassen en zeggen: we hebben ze helemaal niet hoeven onteigenen. Ondertussen zijn deze mensen bezig die boeren letterlijk van hun land te verdrijven, tot wanhoop te drijven. En als je dan in feite het pistool tegen de slaap hebt, dan zeggen ze: het is toch allemaal vrijwillige uitkoop,” zei Vlaardingerbroek.

“Het is onvoorstelbaar vies wat hier gebeurt.”

4.8 235 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

118 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
10 maanden geleden

Ze zijn nog listiger dan de slang in het hof van Eden!!! Rust nooit een zegen op ✅

Dree
Dree
10 maanden geleden

Het is het schuim der aarde. Kakkerlakken die je moet plat trappen.

Sjef
Sjef
10 maanden geleden

Deze dame ziet het goed

Greet Resist
Greet Resist
10 maanden geleden

‘all wars are bankers wars’; zo ook die tegen de burger

Back to top button
118
0
We lezen graag je reactie!x