Mens en Dier

Koninklijke onderscheiding voor ‘verbindende’ Bruls: ‘Lachwekkend. De potentaat van Nijmegen’

Help ons door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de hoge koninklijke onderscheiding voor ‘zijn vele inspanningen met bijzondere waarde voor de samenleving’.

In een bericht van de gemeente Nijmegen valt te lezen: “Als landelijk voorzitter van het Veiligheidsberaad toonde de heer Bruls zich een verbindende leider tijdens de uitbraak van de coronapandemie. Zowel in de rol van adviseur en gesprekspartner van het kabinet, als in de rol van voorzitter van 25 veiligheidsregio’s. Hij trad veelvuldig op in de media en legde de (corona)maatregelen van het kabinet in klare taal uit.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Orde van landverraders

“Lachwekkend,” reageert Tweede Kamerlid Derk Jan Eppink (JA21). “Geen wonder dat het vertrouwen in de politiek in de kelder zit. ‘Papa Bruls’ verbindend? De potentaat van Nijmegen. Met de ‘sterke arm’. En dan die prijs van de Nederlandse elite.”

Fotograaf Ruben Keestra voegt toe: “Ook staatsvijanden krijgen lintjes. In het geval van Bruls een benoeming in de orde van landverraders.”

Het is opvoeden hè

Data-analist Daniël van der Tuin wijst erop dat Bruls bekend werd van diens uitspraak: ‘Na de zachte arm van papa Bruls, komt de harde arm van papa Bruls’.

Toen sportclubs in 2021 bezoekers en sporters op de coronapas moesten controleren, hoefden ze niet meteen te vrezen voor boetes als dat nog niet goed ging. Maar: “Na de zachte arm van papa Bruls komt de harde arm van papa Bruls, het is opvoeden hè.”

4.8 108 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

165 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dirk
dirk
1 jaar geleden

En zo koop je dus mensen om.

Daan
Daan
1 jaar geleden

De mensheid is verrot laten we het daar maar op houden!

Jill
Jill
1 jaar geleden

😀 😀 😀 😀 😀

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Die kan ie lekker in zijn dikke reet ploffen.

Back to top button
165
0
We lezen graag je reactie!x