Binnenland

Onder leiding van Rutte ‘is er een ongekende en onmenselijke tyfusbende ontstaan’

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

De parlementaire enquêtecommissie die de gaswinning heeft onderzocht, is tot de conclusie gekomen dat premier Rutte ‘niet het verschil heeft gemaakt’ voor de Groningers.

De commissie oordeelt hard over Rutte en stelt dat hij ‘de ernst en urgentie van de problematiek in Groningen lange tijd zwaar onderschat heeft’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Vrijdag zei de premier tijdens zijn wekelijkse persconferentie dat de conclusies van de commissie ‘hard en pijnlijk’ zijn. Hij zei dat de conclusies, de presentatie en het hele feitencomplex ‘hard binnenkomen’. “Ook bij mij persoonlijk.”

Schaamte

Hij wilde nog niet ingaan op ‘allerlei nadere vragen’. “Ik denk dat het rapport […] recht doet aan de Groningers. En het is nu van belang dat het kabinet ook recht doet aan hen. En daar hoort ook bij dat wij met een inhoudelijke en goede verstandige reactie komen en daar ook tijd voor nemen, dat serieus doen,” aldus Rutte.

Staatssecretaris Hans Vijlbrief reageerde wel kort op de presentatie van het rapport. Hij sprak van ‘schaamte’.

Tyfusbende

Eerder kwam een parlementaire ondervragingscommissie met een vernietigend rapport over de toeslagenaffaire. Veel ouders is een ‘ongekend onrecht’ aangedaan, concludeerde de commissie. Het kabinet trad af vanwege die affaire.

Bram Douwes, presentator van het tv-programma De Hofbar, haalt vernietigend uit. “Voor de tweede keer in drie jaar bewijst een parlementaire enquête dat er onder leiding van Rutte een ongekende en onmenselijke tyfusbende is ontstaan,” schrijft hij op social media.


4.9 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

160 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
1 jaar geleden

Met chaos en verdeeldheid krijg je het WEF agenda door gedrukt.Rutte en kaag de uitvoerders van klauz schwab.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Onder leiding van Rutte is er een ongekende en onmenselijke tyfusbende ontstaan.

Dit zijn de harde woorden van Bram Douwes en daar kunnen WIJ het alleen maar 100% mee eens zijn.

Mark Rutte moet eerst eens rustig het hele rapport bestuderen (wanneer hebben wij dat eerder gehoord?), vóórdat er conclusies getrokken kunnen worden.

Als het niet zo vreselijk triest zou zijn voor de inwoners van Groningen, die al jarenlang lijden onder dit vreselijke bewind, dan zou je spontaan in de lach schieten.

Maar net zoals met de slachtoffers van de Toeslagenaffaire, is er allang helemaal niets meer om nog om te lachen.

Onwillekeurig moet ik denken aan de farce, waarmee onze regering nog maar kort geleden excuses gemaakt heeft voor het zogenaamde slavernijverleden. Dat slavernijverleden waar het grootste deel van de nazaten van de toenmalige inwoners van Nederland never nooit ook maar IETS mee te maken heeft gehad.

Zou het zomaar kunnen zijn, dat over een jaartje of 100 de op dat moment levende vertegenwoordigers van de regering (als dat dan überhaupt nog bestaat) excuses gaat aanbieden voor al het leed dat de mensen TOEN is aangedaan?

Jullie begrijpen wel, dat AL het werk dat deze twee commissies (wat betreft de Toeslagenaffaire EN de Gaswinning) totaal, maar dan ook totaal voor niets is geweest.

Er gaat natuurlijk helemaal NIETS veranderen. Wij weten allemaal, dat de prioriteiten van dit horror kabinet niet bij de eigen bevolking liggen, maar vér daarbuiten.

Kijk maar hoe die slang Sigrid Kaag aan het jammeren is over die arme bevolking van de Oekraïne (vind ik ook erg hoor, dat de gewone mensen aldaar slachtoffer zijn), maar wij weten OOK, dat het haar helemaal niet gaat om de gewone bevolking, maar om het beschermen van de nazi’s aldaar en de enorme bodemschatten EN uiteraard de biologische laboratoria.

Mijn oudoom had tientallen jaren geleden altijd een prachtig spreekwoord voor handen. Dat luidde: “Het hemd is nader dan de rok.”

En zo zou het hier in dit land ook moeten zijn: Eerst de enorme puinhopen hier oprapen en dan je blik werpen op elders.

Maar dat is natuurlijk een utopie. Dat gaat niet gebeuren. Althans niet onder leiding van, denk ik zomaar, het aller slechtste kabinet ALLER tijden.

W.A.J. van Egmond
W.A.J. van Egmond
1 jaar geleden

Het is nog veel erger denk ik, het is een intelligente man, dus onderschat heeft hij het niet, natuurlijk realiseerde hij zich de ernst weldegelijk, wie niet zou ik zeggen, maar hij had klaarblijkelijk andere belangen

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Het GROOTSTE schandaal onder leideing van kabinet Rutte is mensen misleiding met leugens om
een dodelijk vaccine te nemen, een FAkE pandemie te verklaring om opzettelijk het land, de economie en het leven van de mensen te vernietigen…Welvaart van Nederland is opgebouwd door de hard werkende burgers… De regering wordt betaald door de hard werkende burgers via belasting. Belasting geld word misbruik door de regering voor allerlei illegale activiteiten..

EEN GROOT ONDERZOEK IS HARD NODIG EN WE Zijn HARD AAN TOE AAN EEN NIEUW BEGIN ZONDER DE CRIMINELEN IN DE REGERING !!

Back to top button
160
0
We lezen graag je reactie!x