Binnenland

Er is iets vreemds aan de hand met de oversterfte: ‘Vaccins?’

Help ons door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vorige week zijn bijna 900 mensen meer overleden dan normaal voor de tijd van het jaar, terwijl afgelopen winter het grootste weekverschil 837 was, schrijft de Volkskrant.

Sinds begin augustus ligt de sterfte boven de verwachte sterfte en ook bijna elke week buiten het interval van gewoonlijke fluctuaties. Vanaf half oktober is het aantal overledenen wekelijks verder toegenomen, laat het CBS weten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Waar ligt dat aan? Volgens een woordvoerder van het CBS ‘lijkt het plausibel dat covid-19 de oorzaak van in ieder geval een groot deel van de oversterfte is’. Dat terwijl het aantal mensen dat overlijdt met corona relatief laag is.

Lareb

Agnes Kant, directeur van het Lareb, zegt tegen de Volkskrant dat vaccinbijwerkingen niet de oorzaak kunnen zijn voor de hoge sterftecijfers. “De ontvangen meldingen van vermoedens van bijwerkingen kunnen de huidige oversterfte niet verklaren,” beweert ze stellig.

Veel mensen denken daar anders over. “Ik denk dat de meeste mensen na het (plotselinge) verlies van een dierbare niet bedenken dat ze dat bij Lareb moeten melden,” merkt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons op.

Wat een raadsel

Journalist Eric van de Beek reageert vol ongeloof: “Al een paar maanden flinke oversterfte. Maar met de bijwerkingen van de coronaprik heeft dat waarschijnlijk niks te maken, lezen we in de Volkskrant. Wel waarschijnlijk met covid-19.”

“Wat een raadsel. Wat is er nou anders dan vorig jaar afgezien van de mega-gentherapie-prikcampagne, want daar kan het natuurlijk nooit iets mee te maken hebben,” zegt podcastmaker Jorn Luka sarcastisch.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) twittert: “Vaccins?”

Oversterfte in Nederland:

4.9 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alex
Alex
2 jaren geleden

Ik blijf het zeggen: Hier is gewoon sprake van massale gifmoord met voorbedachte rade!

Edo Timmermans
Edo Timmermans
2 jaren geleden

Ze weten bij het Lareb dondersgoed dat er veel minder meldingen binnenkomen dan zou moeten, het blijkt in de praktijk heel moeilijk en tijdrovend te zijn om zo’n melding te doen. Onlangs zei iemand tegen me dat het door de verhoogde stress zou kunnen komen, maar die was er vorig jaar ook al. De enige grote verandering vergeleken met 2020 was het vaccineren, dat is dan ook veruit de meest logische verklaring. Dat snapt toch iedereen zou je denken.

Huib
Huib
2 jaren geleden

Het wordt tijd dat mevrouw Agnes Kant zich gaat melden bij het Tribunaal in Polen.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
2 jaren geleden

LS…

Agnes Kant de in dwangbuis afgevoerde hysterica en ex politica… HAHAHA !

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x