Universum

Exploderende meteoor veroorzaakt supersone knal boven Wales

Help door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Boven Wales is een meteoor geëxplodeerd. Ramen trilden en autoalarmen gingen af. Honderden mensen zagen hoe de vuurbal door de lucht schoot en dicht bij de huizen explodeerde.

Slapende kinderen werden gewekt door de supersone knal op het moment dat de meteoor ter grootte van een golfbal boven Zuid-Wales ontplofte.

“Er was een enorme knal, het leek alsof er een bom ontplofte,” zei de 56-jarige Steve Edwards. “Door de kracht van de explosie trilden de ramen van mijn woning, werden mijn kinderen wakker en ging het alarm van verschillende auto’s in de straat af. Ik ben blij dat er niets op mijn dak terecht is gekomen.”

Vonken

Hulpdiensten in Zuid-Wales kregen tientallen meldingen van een felle flits in de lucht die werd gevolgd door een harde knal. “Ik heb in mijn leven nog nooit zoiets wonderbaarlijks gezien,” zei de 34-jarige Nathan Jones uit St. Athan. “De meteoor had een staart die oranje en wit oplichtte. Het leek allemaal zo dichtbij te gebeuren.”

Hannah Sabido (33) zag de meteoor vanuit haar woning in Bristol. “Ik zag eerst een fel licht achter een wolk,” zei ze. “Het leek op een heldere witte bol met een lange groene staart. Het was feller dan de maan. Terwijl het richting het noordoosten schoot kwamen er oranje vonken vanaf.”

Aardoppervlak

Wetenschappers willen graag weten of stukken van de meteoor het aardoppervlak hebben bereikt zodat ze die kunnen verzamelen en onderzoeken.

“Dit was een ruimtesteen die opbrandde in de atmosfeer van de aarde,” zei astrofysicus Dr. David Whitehouse. “Door de hitte werd een staart zichtbaar terwijl de meteoriet verdampte.”

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x