Homepagina » Het Complot » Explosie kunstmestfabriek Texas: ongeluk of geheime operatie?
Explosie kunstmestfabriek Texas: ongeluk of geheime operatie?

Explosie kunstmestfabriek Texas: ongeluk of geheime operatie?

Vorige week deed zich een enorme ontploffing voor in een kunstmestfabriek in de plaats West in Texas. Als gevolg van de explosie stortten verscheidene andere gebouwen in. Een gebouw met 50 appartementen werd geheel verwoest.

Een politiecommissaris in Texas zei dat hij verwoestingen op deze schaal nog nooit had gezien. Het lijkt wel een oorlogsgebied, zei hij.

Door de giftige rookwolken die na de explosie ontstonden werd de helft van de inwoners van West geëvacueerd. Een inwoner van Bynum, op zo’n 20 kilometer van de ontploffing, zei dat ze drie verschillende explosies had gehoord.

Explosief

Hoewel werd vastgesteld dat de enorme explosie was veroorzaakt door ammoniumnitraat, is niet gezegd waarom een dergelijke grote hoeveelheid van de kunstmeststof lag opgeslagen in de West Fertilizer Company, een bedrijf dat sinds 2007 verwikkeld is in een rechtszaak met chemiereus Monsanto.

Iemand die meer dan 183 kilogram ammoniumnitraat wil opslaan moet dat melden bij het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid. In de kunstmestfabriek lag een veelvoud van die hoeveelheid opgeslagen: 270 ton.

Ammoniumnitraat is een belangrijke kunstmeststof, maar wordt in combinatie met benzine of kerosine (ANFO) ook als explosief gebruikt en heeft in de mijnbouw dynamiet grotendeels verdrongen.

ANFO is een mengsel van 94 procent ammoniumnitraat als oxidator en 6 procent van een koolwaterstof zoals dieselolie, benzine, kerosine, huisbrandolie of een koolhydraat zoals melasse of suiker.

Breivik

Doordat ammoniumnitraat ook gebruikt wordt als stikstofhoudende kunstmest is het relatief gemakkelijk in grote hoeveelheden te krijgen. Daardoor wordt ANFO ook veel gebruikt bij terroristische aanslagen, zoals bij de bomaanslag op het World Trade Center in 1993.

De bomaanslag in Oklahoma City in 1995 werd gepleegd met een vrachtwagen vol ammoniumnitraat en nitromethaan. De bomaanslag door Anders Behring Breivik in Oslo op 22 juli 2011 werd veroorzaakt door explosieven op basis van ammoniumnitraat dat onttrokken werd uit kunstmeststof.

Bennie Thompson van de commissie binnenlandse veiligheid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zei: “Het is bekend dat de fabriek veel meer chemicaliën in huis had dan was toegestaan, maar het ministerie van Binnenlandse Veiligheid wist kennelijk niet eens dat de fabriek bestond tot hij de lucht in was gegaan.”

Geheime operatie

De Huffington Post beschikt over bewijs dat de fabriek in 1985 voor het laatst een volledige veiligheidscontrole heeft gekregen. Sindsdien zijn er enkel controles van andere aspecten geweest. Vorig jaar nog kreeg de fabriek een boete van 5200 dollar voor verschillende kleinere inbreuken. Zeven jaar geleden stelde een Texaanse milieucommissie dat het risico op een ongeval in de fabriek klein was.

Eigenaar van de fabriek Donald Adair zei in een verklaring dat hij als lid van de West Church of Christ alles in zijn macht zou doen om te voorkomen dat zoiets weer zou kunnen gebeuren. Waarom is zijn bedrijf niet eerder aangeklaagd en waarom wordt de ernst van de ramp door functionarissen gebagatelliseerd?

Wilde Monsanto de fabriek laten verdwijnen? Of leverde West Fertilizer misschien ammoniumnitraat voor bomaanslagen? Het feit dat de explosie in West slechts twee dagen na de bomaanslagen bij de marathon in Boston plaatsvond roept in dit geval de nodige vragen op.

Voerde de Amerikaanse overheid zoals lid van het Huis van Afgevaardigden van de Amerikaanse staat New Hampshire Stella Tremblay zei een geheime operatie uit om in West alle sporen uit te wissen die mogelijk naar Boston zouden leiden?

Bron: Presstv.ir

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Crayon
Crayon
8 jaren geleden

Zo! Wat een ongefundeerde aannames weer.

[quote]Wilde Monsanto de fabriek laten verdwijnen? Of leverde West Fertilizer misschien ammoniumnitraat voor bomaanslagen? Het feit dat de explosie in West slechts twee dagen na de bomaanslagen bij de marathon in Boston plaatsvond roept in dit geval de nodige vragen op.[/quote]

En waarom roept dit vragen op? Is het onmogelijk dat aan de andere kant van een land een ontploffing plaats vindt na een bomaanslag 2 dagen eerder? Kan dat niet ‘gewoon’ gebeuren?

Daarnaast kan een fabriek toch onmogelijk controleren waar hun kunstmest voor wordt gebruikt? Sterker nog, het zal ze een zorg zijn zolang er maar betaald wordt.

En over de link naar Monsanto, de website waar naar gelinked wordt weerlegt al dat er een verband is tussen de rechtzaak (suit) en de opslag:

“The suit did not relate to storing fertilizer, believed to be at the root of Wednesday’s blast.”

Hoop aannames, geen bewijzen

vincent van der ploe
vincent van der ploe
8 jaren geleden

Er kunnen tegenwoordig ook helemaal geen ongelukken meer gebeuren, alles is gepland door boze mensen.

Ik wordt er een beetje moe van, shit happens gewoon af en toe!

belvedere
belvedere
8 jaren geleden

pfff Ik zat er op te wachten…
nu maar hopen dat nabestaanden dit soort geneuzel niet te hoeven aanhoren, dat kan aardig wat schade aanrichten.

mirakel
mirakel
8 jaren geleden

We zijn nu alweer een behoorlijk aantal explosies verder na Texas, dit maal vandaag in Albama Amerika.
http://bijzonder-wereld-nieuws.webklik.nl/page/bijzonder-wereld-nieuws

x

Check Also

huisarts

Huisarts schrijft indringende brief aan Attje Kuiken: ‘Je kraamt onzinnige dingen uit over mensen die je niet kent’

Beste Attje, waar is de tijd gebleven ...

antifa

Beelden: Antifa verstiert massaprotest tegen coronabeleid in Brussel

In Brussel zijn zondag zo’n 100.000 betogers ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

76
0
We lezen graag je reactie!x