Buitenland

Welkom in Amerika: Het rijk der leugens

Help mee door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is triest te moeten vaststellen dat het overgrote deel van het beleid van Washington en het fundament van de zogenaamde ‘Amerikaanse democratie’ zijn gebaseerd op schaamteloze leugens. Dat stelt journalist en geopolitiek analist Martin Berger.

Het is dan ook niet zo vreemd dat de zogenaamde Amerikaanse ‘helden’ van de Olympische Spelen – zwemmers James Feigen, Ryan Lochte, Gunnar Bentz en Jack Conger – logen over een gewapende overval in Rio. In werkelijkheid trapten de atleten na een nacht flink stappen een WC-deur van een tankstation in en werden ze door een beveiliger aangehouden wegens wildplassen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Op dezelfde manier heeft het Witte Huis gelogen over diverse pogingen om ongewilde regeringen en politici omver te werpen door via schimmige figuren als George Soros desinformatie te verspreiden, aldus Berger.

Logen dat ze barsten

De hele wereld was getuige van de uitspraken van de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell over harde bewijzen voor massavernietigingswapens in Irak. Dergelijke wapens zijn nooit gevonden.

We zagen hoe de gerenommeerde Amerikaanse journalist Seymour Hersh de leugens van de Amerikaanse overheid rond de dood van Osama bin Laden ontrafelde.

Hij publiceerde ook een stuk waarin hij aantoonde dat de Amerikaanse regering en president Obama logen dat ze barsten toen ze beweerden dat de Syrische overheid saringas had gebruikt in 2013. Hersh baseerde zich op bronnen binnen het Amerikaanse inlichtingenapparaat en het Pentagon.

Onbelangrijk

Het is soms verbazingwekkend hoe gemakkelijk politici met leugens wegkomen. Presidentskandidaat Hillary Clinton beweerde dat er geen Amerikanen waren omgekomen in Libië terwijl ze minister van Buitenlandse Zaken was.

“Voor Hillary zijn de vier ambassademedewerkers [in Benghazi] onbelangrijk,” schrijft de American Thinker. “Als ze nog in leven zouden zijn, konden ze onder handen worden genomen. Maar omdat ze dood zijn, kunnen ze worden vergeten.”

Zelfs de Washington Post kon het niet laten een filmpje te plaatsen over haar leugens. Haar kijk op Bosnië, de gezondheidszorg, Wall Street en NAFTA blijft constant veranderen. Het Amerikaanse volk kijkt apathisch toe.

Bijna iedere uitspraak

De Baltimore Sun merkte op dat Hillary Clinton ongelooflijk brutaal is en constant liegt. Een jaar geleden hield ze een toespraak bij de VN waarin ze de controverse rond haar e-mails wilde ophelderen. Bijna iedere uitspraak die ze deed was een leugen, aldus de krant.

“Dus ja, wat kun je verwachten van Amerikaanse burgers, inclusief de genoemde ‘Olympische helden’, als zelfs op het hoogste niveau schaamteloos wordt gelogen?” besluit Berger. “Nog schokkender is het dat die leugenaars worden aangespoord de hoogste politieke posities te bekleden.”

[New Eastern Outlook]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mr.X
Mr.X
7 jaren geleden

Het duurt allemaal gelukkig niet lang meer!
De mensheid ontwaakt langzaam uit hun gecontroleerde leugenachtige droom wereld en leven.
Alle smerige satanische Elite dominostenen liggen bijna allemaal om.

Wereld vrede en vrijheid is nabij…

Mr.X

Loki
Loki
7 jaren geleden

In Australië en New Zealand hebben ze heel veel schapen en lammeren, maar de VS heeft toch echt de grootste kudde.

pat
pat
7 jaren geleden

een pot daar een pot hier.

Richard
Richard
7 jaren geleden

Dichter bij huis vinden wij er ook genoeg.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x