Buitenland

Malawi vernietigt bijna 20.000 AstraZeneca-vaccins: ‘Vrijwel niemand heeft interesse’

Help anderen door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Malawi heeft woensdag bijna 20.000 doses van het AstraZeneca-vaccin verbrand die halverwege april waren verlopen. De WHO had het land opgeroepen de vaccins niet te vernietigen. Volgens de BBC is Malawi het eerste Afrikaanse land dat duizenden coronavaccins in het openbaar heeft verbrand.

Het land heeft tot dusver drie batches van het AstraZeneca-vaccin ontvangen: 300.000 via het Covax-programma, 50.000 van India en 102.000 van de Afrikaanse Unie. Volgens lokale bewoners heeft vrijwel niemand interesse.

‘Propaganda’

“Toen bekend werd dat we verlopen vaccins hadden, merkten we dat mensen niet naar onze klinieken kwamen om zich te laten inenten,” zei Charles Mwansambo, gezondheidsdirecteur van het ministerie van Gezondheid, tegen de BBC. “Als we ze niet verbranden, denken mensen dat we verlopen vaccins toedienen in onze klinieken.”

De vaccins van de Afrikaanse Unie waren nog twee weken houdbaar, maar konden niet allemaal op tijd toegediend worden. Dat kwam volgens minister van Volksgezondheid Kumbize Kandodo door de ‘propaganda’ rond het AstraZeneca-vaccin.

Oostenrijk stopt ook met AstraZeneca

“De verlopen vaccins worden niet gebruikt tijdens de vaccinatiecampagne,” aldus Kandodo. “Namens de overheid verzeker ik alle Malawianen dat niemand een verlopen coronavaccin zal krijgen.”

Na Noorwegen en Denemarken is inmiddels ook Oostenrijk gestopt met het gebruik van AstraZeneca vanwege gevallen van ernstige bloedproppen.

[News.com.au]

4.4 51 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pien
pien
1 jaar geleden

En nu de rest nog stoppen met die zooi

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Die mensen leven bijna aldoor buiten, dus de kans om gigantisch ziek te worden door cojona is zo goed als nul.
Waarom zou je je dan in godsnaam laten vergiftigen?

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Toepasselijk, zwarte rook…

Elvi
Elvi
1 jaar geleden

Pffff. Ik hoop dat deze mensen zich nu niet laten verleiden om te denken dat ze nu ‘goede’ vaccins krijgen. De vaccinatiebereidheid is laag? Houden zo!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

30
0
We lezen graag je reactie!x