Homepagina » Buitenland » Faal: ‘Bewijzen’ Russische luchtaanval op Syrische stad Idlib blijken 6 maanden oud te zijn
'Bewijzen' Russische luchtaanval op Syrische stad blijken 6 maanden oud te zijn

Faal: ‘Bewijzen’ Russische luchtaanval op Syrische stad Idlib blijken 6 maanden oud te zijn

De Nederlandse media nemen geregeld berichten over van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat in Groot-Brittannië is gevestigd. Begin deze week beschuldigde het Syrische Observatorium Rusland ervan een luchtaanval te hebben uitgevoerd op de stad Idlib.

De stad in het noordwesten van Syrië is in handen van oppositiegroepen, waaronder al-Nusra, dat aan Al Qaida gelieerd is. De Russen steunen president Assad bij zijn strijd tegen de oppositiegroepen.

Volgens het Syrische Observatorium werd een aantal strategische doelen in de stad beschoten. Een bom kwam vlak bij een ziekenhuis terecht. Het Russische ministerie van Defensie ontkende achter de luchtaanvallen te zitten. “Er zijn in de provincie Idlib geen Russische luchtaanvallen geweest,” zei generaal-majoor Igor Konsjenkov dinsdag.

Half jaar oud


Eén van de foto’s die moesten bewijzen dat Rusland achter de luchtaanval op Idlib zat, blijkt een half jaar geleden al te zijn gebruikt door Al Jazeera. Op 30 november 2015 gebruikte de Arabische zender de foto voor een artikel waarin Rusland (alweer) werd beschuldigd van een luchtaanval op een bakkerij in Idlib, die was gebouwd door de IHH, de grootste Turkse humanitaire organisatie.

'Bewijzen' Russische luchtaanval op Syrische stad blijken 6 maanden oud te zijn

Waar hebben we deze foto eerder gezien? (Al Jazeera)

Nederlands belastinggeld naar controversiële organisatie

Dergelijke berichten zijn overduidelijk onderdeel van een propagandacampagne die al enige jaren aan de gang is. In september 2015 plaatste de Syrische maatschappelijke organisatie White Helmets, waar ons kabinet vier miljoen euro voor heeft uitgetrokken, een foto op Twitter van een bloedend meisje. Volgens de organisatie was het kind gewond geraakt tijdens een Russische luchtaanval op 30 september.

Het bericht werd al snel verwijderd toen Twitter-gebruikers tot de ontdekking kwamen dat de foto van het gewonde meisje vijf dagen voor de luchtaanval, op 25 september, was gemaakt.

Onderzoeksjournalist en vredesactivist Vanessa Beeley merkte op dat de maatschappelijke organisatie niet is opgezet door Syriërs en zeker niet opereert in het belang van Syrië. De controversiële organisatie werkt nauw samen met al-Nusra.

En ons belastinggeld gaat er rechtstreeks naartoe. Eind vorig jaar zei minister Bert Koenders over de White Helmets: “Dit zijn helden. Ze verdienen onze steun.”

Beeley zei: “De White Helmets demoniseren de regering van Assad en moedigen interventies vanuit het buitenland aan.”

Dat waren wij (niet)

In februari dit jaar toonde zender France 2 beelden van Russische gevechtstoestellen die terreurgroep IS bestoken. De zender claimde echter dat het beelden waren van de door Amerika geleide internationale coalitie.

De Franse media beschuldigden Moskou ervan burgers te bombarderen in plaats van terroristen, maar toonden tegelijkertijd beelden van Russische vliegtuigen die IS-doelen aanvallen.

In november vorig jaar werd tijdens het Amerikaanse programma NewsHour van PBS een video getoond van Russische toestellen die oliedepots van IS bombarderen. Er werd echter gesteld dat de aanval was uitgevoerd door Amerikaanse vliegtuigen.

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kalki schreef:

  Komt de waarheid vanzelf boven drijven in de chaos?

  9 likes
  • Peter schreef:

   Hoe Lang gaat dit liegen nog door.
   Is men jaloers op het militaire optreden van de Russen in Syrie?
   Ook de Mh 17 story,laat ons een liegende Rutte en Timmermans zien.
   Enfin, al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

   8 likes
   • an argie schreef:

    Follow the money,

    Poetin heeft het 99 -jarig charter met de Rothschilds, dat eindigde op 31-12-2015 NIET verlengd.
    Poetin is mede oprichter van de BRICS landen die een tegengewicht vormen tegen het Babylonische geldcreatie systeem van de Rothschilds dat NERGENS op terug kan vallen (Geld uit lucht).
    Syrië heeft NOOIT een Rothschild centrale bank gehad.

    Wanneer het vermogen van de Rothschilds, dat ENKEL EN ALLEEN is verkregen door corruptie, bedrog, valsemunterij, smaad, laster, onzin, leugens. tot aan moord toe, zou worden afgenomen en over 7 MILJARD mensen worden verdeeld, dan heeft ELKE INWONER VAN DEZE PLANEET een slordige $72.000.000 op zijn rekening staan.

    De Rothschilds weten als geen ander de verdeel- en heerstactieken toe te passen.

    8 likes
 • Teun schreef:

  Sputniknews komt bij over als een onafhankelijke, betrouwbare bron. Daar kan France2 nog een puntje aan zuigen.

  5 likes
 • Ph schreef:

  ” het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat in Groot-Brittannië is gevestigd”

  Men moet eigenlijk de vraag stellen, waarom zou zulke illegale organisatie, die trouwens niet in Syrië is gevestigd, weten waar en of wie wat gebombardeerd heeft, van mensen ter plekke???
  Dacht dat ze daar geen elektriciteit en dergelijke hadden?? en die terroristische groeperingen (gematigd of niet zoals het Westen beweerd) gaan natuurlijk niet onafhankelijk berichten de wereld in sturen.

  Dus ja, wakkere mensen zien dat het niets meer dan propaganda is…..laten we anders eens berichten over die moord partijen (bombardementen) van het westen onder leiding van de VS, hoeveel ziekenhuizen, scholen, kinderen, onschuldige mensen hebben zij al niet vermoord en gebombardeerd…maar dat past natuurlijk niet in de westerse propaganda!!

  4 likes
 • War on Error schreef:

  Is dit misschien interessant voor jullie?

  The White Helmets group is linked to Soros through the PR firm Purpose, Inc.
  Investigative journalist and peace activist Vanesse Beeley:
  the White Helmets are sponsored by the globalist George Soros and work with the Syrian Observatory for Human Rights and other anti-Assad NGOs.

  The friendly face of the White Helmets, a propaganda group linked to al-Nusra. Photo: Mint News

  The White Helmets group is linked to Soros through the PR firm Purpose, Inc., which argues in favor of military intervention against Bashar al-Assad.
  The co-founder of Purpose is Jeremy Heimans, who created Avaaz, a “pro-democracy” group linked to the Soros’ Open Society Foundation, MoveOn.org and the labor group SEIU, NGO Monitor reports.

  “If you look at their creation in 2013, they were set up with funding from the UK, USA and Syrian Opposition Party. http://www.prisonplanet.com/soros-ngo-fakes-casualties-after-russia-strikes-cia-terrorists-in-syria.html

  0 likes
 • x

  Check Also

  russen

  ‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

  Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, ...

  pentagon

  Pentagon doet in Kazachstan onderzoek naar bioterrorisme (ook corona)

  Wetenschappers van het Pentagon doen in Kazachstan ...

  >