Gezondheid

VIDEO: Hoe de zuivelindustrie ons heeft wijsgemaakt dat we melk nodig hebben

Help mee door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoewel we de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium, kalium en eiwitten gemakkelijk uit fruit en groenten kunnen halen, geeft de zuivelindustrie miljarden uit om consumenten ervan te overtuigen dat dat niet zo is.

Gepasteuriseerde melk is zeer giftig voor het menselijk lichaam, schrijft True Activist. Artsen als dr. Walter Willett zijn van mening dat melk meer kwaad dan goed doet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Façade

Het is nooit bewezen dat melk het risico op botbreuken kan verminderen. Sterker nog: volgens de Nurses’ Health Study verhóógt melk de kans op botbreuken met 50 procent. In landen waar de calciumconsumptie het laagst is, waaronder veel landen in Afrika en Azië, komt osteoporose het minst voor.

Omdat er zoveel misinformatie over dit onderwerp wordt verspreid, maakte nieuwssite Vox een video over de façade die de zuivelindustrie heeft opgeworpen. Omdat melk bijvoorbeeld slijmvorming veroorzaakt in het lichaam, kan het bijdragen aan allergieën, oorontstekingen, diabetes en verstopping.

Genoeg alternatieven

Melk draagt mogelijk bij aan verschillende kankersoorten omdat de consumptie ervan de aanmaak van IGF-1 (op insuline gelijkende groeifactor) stimuleert.

Het goede nieuws is dat er genoeg lekkere alternatieven zijn die je makkelijk zelf kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan rijstmelk, kokosmelk, hennepmelk en amandelmelk. In de periode 2000 tot 2015 is de verkoop van amandelmelk bijvoorbeeld gestegen met 250 procent. Sommige bedrijven maken zelfs zuivelvrij ijs.

Boekentip: Melk de witte sloper

Bekijk hieronder de video van Vox over de misleiding rond melk:

[True Activist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Teun
Teun
7 jaren geleden

Die miljarden zie ik nergens onderbouwd. Mijn gevoel zegt me dat hier op z’n minst sprake is van enige overdrijving…..

Marie
Marie
7 jaren geleden

Een beetje zuivel is volgens mij wel goed…Helaas wordt tegenwoordig bijna alle zuivel eerst verhit waardoor heel veel waardevolle stoffen verloren gaan. Kaas zou van rauwe melk gemaakt moeten worden want het maken van kaas is immers al een methode om de melk te conserveren..Ook staat het vee (hoe zielig en onnatuurlijk!) vaak vrijwel het gehele jaar op stal en krijgt het geen gras maar genetisch gemanipuleerde soja en mais te eten. Daarnaast worden de dieren doorlopend met antibiotica en ook vaak hormonen behandeld. Zo gezond is de zuivel uit de supermarkt dus niet meer. De betere (boeren)zuivel vind je in de biowinkel en soms op de markt. Helaas hangt hier dan wel een prijskaartje aan. Maar liever een beetje minder, en dan goed! Vroeger was zuivel, en met name kaas, ook meer een luxe en iets wat je niet de hele dag door kreeg.

Cadena Warrior
Cadena Warrior
7 jaren geleden

Heel kort door de bocht allemaal. Ik werk al jaren voor een zuivel-bedrijf en zet mijn vraagtekens bij het artikel ‘Nurses’ Health Study’ dat wordt aangehaald. Bijvoorbeeld: het moment dat ik dat artikel aanklik, kom ik meteen bij een reclameboodschap terecht met de heerlijke woorden “Eat Fat and Get Thin”. Een slogan van dezelfde meneer Mark Hyman. En die Meneer Hyman moet mij ook doen geloven in de slechte effecten van zuivelproducten?! Worden we hier voor t promotie karretje van Hyman gespannen?
“geniet, maar drink met mate(n)” zou ik zeggen 😉

Ph
Ph
7 jaren geleden

Zelf ben ik lactose intolerant, dus voor mij is alles wat met melk/producten te maken heeft taboe….niet gemakkelijk als men zou weten dat in heel veel producten lactose verwerkt zit….als men het al vermeld.

De wetenschappelijke lectuur zegt ook het volgende, op jongere leeftijd is is melk aangewezen omdat melk weldegelijk rijk aan calcium is (als men het verdraagt) maar op oudere leeftijd is het eerder af te raden of consumeren met mate, omdat het op latere leeftijd net de oorzaak is van botontkalking.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x