Mens en Dier

De Jonge over arts die ivermectine goed idee vindt: ‘Die moet natuurlijk wel op zijn jasje worden gespuugd’

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) vroeg zorgminister De Jonge woensdag waar nog ruimte is voor de professionele autonomie van artsen. “We hebben heel veel kritische artsen in het land. U weet ook waar ze zitten, bijvoorbeeld bij het Artsen Collectief. Hoe kunnen die dan nog kritiek uiten, als ze vervolgens de inspectie achter zich aan krijgen? Op die manier heb je toch geen debat meer?” vroeg Van Houwelingen.

“Zeker wel. Die medische beroepsgroep is continu met elkaar in debat. U heeft vaak vragen gesteld over bijvoorbeeld ivermectine. Ivermectine is in een experimentele setting echt wel gebruikt, ook in Nederland,” antwoordde De Jonge.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Jokkebrokken

“Over hydroxychloroquine hebben we het ook vaker gehad. Een woord dat we al heel lang niet meer hebben gebruikt, maar debat na debat was er aandacht voor hydroxychloroquine. Dat is ook gebruikt in Nederland. Maar van alles is geconstateerd dat het niet helpt. Het helpt niet en doen alsof het helpt, schaadt de gezondheid. Dus heeft de beroepsgroep in de richtlijn vervat dat het niet helpt. De laatste stand van de wetenschap is dat het niet helpt,” voegde de minister toe.

Dan is het ook zaak dat artsen vervolgens niet doen voorkomen alsof het wel zou helpen. Dat is namelijk gewoon jokkebrokken. Het is gewoon mensen voor de gek houden, aldus De Jonge.

Tuchtrecht

“Als de inspectie doorkrijgt dat een arts zelfs buiten het ziekenhuis om, want daar gaat het in dit geval om, zegt: zo’n cocktail van ivermectine en weet ik wat allemaal zou best een goed idee zijn en overigens kun je beter geen vaccinatie nemen, dan moet die natuurlijk wel op zijn jasje worden gespuugd. Eigenlijk moet hij onmiddellijk stoppen met die gedraging. Als hij dat niet doet, geldt natuurlijk het tuchtrecht, en gelukkig maar,” zei De Jonge.

Van Houwelingen reageert op Twitter: “Niet te geloven. Deze minister is totaal de weg kwijt en opent hier de aanval op de fundamenten van onze westerse beschaving, de open en vrije samenleving en de wetenschap. Hij had zonder twijfel 400 jaar geleden ook Galileo Galilei vervolgd voor het verspreiden van ‘nepnieuws’.”

4.8 126 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

212 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marco
Marco
2 jaren geleden

De Jonge is een oorlogsmisdadiger, niets meer, niets minder en hij geniet er van.

Yvonne
Yvonne
2 jaren geleden

Ja, Hugo de Jonge is inderdaad helemaal de weg kwijt. Dat heeft iedereen wel door.

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Echter een arts hoort zich nooit te laten intimideren door wie dan ook.
Dat artsen zich wel laten intimideren maakt dat
a) zij zich allen dienen te verantwoorden voor het tribunaal, zeker gelet op het toedienen van de gifspuit
b) dat dus geen enkele arts te vertrouwen is.

PREDATOR
PREDATOR
2 jaren geleden

In Hugo zit alleen maar “Evil”.Zo doet ie , dat straalt ie uit.Zo snel mogenlijk opsluiten..Zouden ze met ons ook doen.Zieke gast.

Back to top button
212
0
We lezen graag je reactie!x